۳۴۰ هزار هکتار کانون گرد و غبار در خوزستان وجود دارد

خبرگزاری شبستان: معاون رییس جمهور، با بیان اینکه ۳۴۰ هزار هکتار کانون گرد و غبار در استان وجود دارد اظهار داشت: تالاب اگر آب داشته باشد دیگر کانون گرد و غبار نبوده و رطوبت آن نیز در متعادل کردن دمای استان بسیار مؤثر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور، عصر امروز(19 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان خوزستان که در سالن شهید رجایی استانداری خوزستان برگزار شد، گفت: امروز بازدیدی از تالاب هور العظیم داشتیم که با تصمیماتی که در سطح استان برای حل این مشکلات هور العظیم گرفته شد، آبگیری قسمتی از تالاب که دایک بندی شده بود، باز شده و بخش هایی از این تالاب را احیا کرد و این محیط در حال بازگشت به شکل اولیه خود است.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان، تصریح کرد: طبق برآوردی که صورت گرفته بود هزینه زیست محیطی هر هکتار از این تالاب حدود 15هزار دلار بوده که این مقدار رقم بسیار مهمی است و نشان دهنده اهمیت و ارزش بالای تالاب هاست.

 

وی اضافه کرد: تالاب اگر آب داشته باشد دیگر کانون گرد و غبار نبوده و رطوبت آن نیز در متعادل کردن دمای استان بسیار مؤثر است و از نظر جاذبه های گردشگری نیز می تواند برای استان سود بی شماری به ارمغان آورد که در این زمینه نیز برنامه ریزی هایی صورت گرفته است.

 

وی بیان کرد: در جلسه ستاد مبارزه با گرد و غبار استان 16 دستگاه مختلف شرکت کرده اند که از جمله آنها می توان به معاون وزیر کشور، رئیس سازمان هواشناسی، رئیس سازمان جنگل ها و مراتع، مشاور وزیر نفت و وزارت نیرو اشاره کرد و در این جلسه این دستگاه ها به ارائه گزارشات خود پرداختند که این مورد نشان دهنده اهمیت استان خوزستان است.

 

معاون رئیس جمهور، خاطر نشان کرد: سازمان جنگل ها و مراتع نیز مسئولیت هایی را در زمینه کاشت نهال و مبارزه با گرد و غبار داشته که قرار شد از نیمه سال جاری فعالیت های خود را به منظور کاشت نهال آغاز کند.

 

وی در رابطه با فعالیت های بین المللی برای مبارزه با ریز گردها افزود: در این راستا مذاکراتی با مقامات عراقی داشتیم و در سفر اخیر وزیر محیط زیست عراق به تهران نیز تصمیمات مناسبی گرفته شد که با ایجاد شرایط نا پایدار عراق عملا امکان اجرای کردن این موارد نیست و در این زمینه نیز نامه ایی به معاون رییس سازمان بین الملل ارسال شده و هیئتی از دولت در کنوانسیون رامسر در اروگوئه حضور دارند و قرار است طی 2 روز آینده کارگروهی را با عنوان هور العظیم برگزار کرده تا مدیریت تالاب به صورت بین المللی پیگیری شود.

 

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور، عنوان کرد: در مدیریت آب زاینده رود و منابع آن باید یک نگاه جامع داشته و از نگاه مقطعی دوری کنیم و در این زمینه همه منابع آب باید احصاء شده و بر اساس آن اولویت ها مشخص شود.

 

وی اذعان داشت: 340 هزار هکتار کانون گرد و غبار در استان وجود دارد که از این میان 280 هزار هکتار آن بحرانی است  و 30 هزار هکتار در دستور کار است و باید بر مشارکت مردم در این طرح ها تأکید شود.

 

وی اظهار کرد: یک نشست علمی در دانشگاه شهید چمران اهواز باید برای جمع آوری تجربیات دنیا و تبادل اطلاعات برای مبارزه با ریز گرد ها صورت گیرد چرا که در طی سال گذشته حدود 70 الی 80 مورد طرح مطالعاتی از سوی بخش خصوصی و نهاد های مختلف پیشنهاد شده که همه این موارد باید بررسی و امکان مهار ریزگردها ایجاد شود، این موارد تمام فعالیت هایی است که شاخص های آن تدوین شده و منجر به تثبیت خاک می شود.

 

ابتکار، ابراز کرد: سازمان محیط زیست سه جلسه را با وزارت بهداشت با موضوعات حفاظت کیفی رودخانه کارون و کاهش آلودگی های اهواز تشکیل داده که خوشبختانه بیمارستان های استان خوزستان در کاهش آلودگی کارنامه خوبی دارند و در این راستا نیز وزارت بهداشت فعالیت های مطلوبی انجام داده اند که تمام این برنامه ها مشترک و بین بخشی است.

 

وی ادامه داد: در استان هایی که در معرض تهدید آتش سوزی در جنگل های خود هستند مانوری با عنوان مقابله با آتش سوزی در جنگل ها با شرکت دستگاه های اجرایی انجام می شود، خوزستان با وجود داشتن یک هزار هکتار پوشش گیاهی بلوط در آن حدود پنج آتش سوزی صورت گرفته که به سرعت مهار شده و خسارت چندانی را به وجود نیاورده و میزان ریسک آن نسبت به استان ایلام بسیار کمتر است.

 

معاون رئیس جمهور، در خصوص سد گتوند توضیح داد: موضوعات سد گتوند به کارگروهی موکول شد تا موارد مربوط به آن را بررسی کنند و در خصوص این سد نیز هیچ تأییدیه ای از سوی سازمان محیط زیست صادر نشده و معتقدیم که در بسیاری از موارد باید بازنگری هایی صورت گیرد.

 

وی یاد آور شد: در دولت یازدهم در کمیسیون ماده 215 سازمان برنامه ریزی کشور، اعتبار طرح های عمرانی کشور مشروط به تأیید سازمان حفاظت از محیط زیست شده و چنانچه طرح عمرانی بدون مجوز از سازمان محیط زیست شروع به کار کند غیر قانونی بوده و سازمان محیط زیست ابزار قانونی مبارزه با آن را در اختیار دارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 464246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha