خبرگزاری شبستان: توجه به کارکردهای فرهنگی و اجتماعی مسجد چند سالی است که در کنار تطهیر و غبارروبی از کالبد و ظاهر خانه خدا، مورد نظر متولیان مسجد قرار گرفته است و عنوان دهه تکریم و غبارروبی مساجد به جای دهه غبارروبی برگزیده شده است. بیست و چهارم خرداد ماه(۲۶ شعبان) با عنوان مسجد، محور وحدت جهان اسلام نامگذاری شده است. در همین راستا یادداشت ذیل مرتبط با عنوان روز هفتم دهه تکریم و غبار روبی مساجد تهیه شده است که از نظرتان می گذرد.
وحدت و همبستگي مسلمانان و امت پيامبر اکرم (ص) از اصول مهم دين اسلام مي باشد که تاکيد و سفارشات فراواني به آن شده است. در قرآن کريم آيات متعددي به وحدت و پرهيز از تفرقه سفارش نموده اند. ﴿وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللهِ جَمِيعاً وَلاَ تَفَرَّقُواْ وَاذْكُرُواْ نِعْمَتَ اللهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنتُمْ اَعْدَاء فَاَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَاَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَاناً﴾ آل عمران 103خداوند انسان ها را در قوميت ها، نژادها و جنسيت هاي متفاوت خلق نموده است، و اين گوناگوني نمي تواند باعث جدايي و برتري افراد نسبت به يکديگر باشد. از نظر قرآن، انسان ها از جنس مذکر و مونث آفريده شده اند و مردمان، امتي واحد و يگانه بوده اند. (یا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَ أُنْثى وَ جَعَلْناكُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلیمٌ خَبیرٌ)حجرات 13تمايز رنگ و زبان آنان نه مايه امتياز و نه نشانه برتري است، بلکه نشانه هاي قدرت الهي است. چندگونگي قبيله اي و طايفه اي، راهي براي شناسايي بهتر و هماهنگي و همگرايي است.
امام علي (ع) بزرگ منادي وحدت ميفرمايد:
امم پيشين تا مادامي که با هم «يد واحده» بودهاند همواره در حال پيشرفت و شکوفايي بوده و به عزت و اقتدار و خلافت و وراثت زمين نائل گشته، رهبر و زمامدار جهانيان شدهاند. و از آن هنگام که خدا را فراموش کرده و به ماديگري روي آورده دچار خود برتر بيني و تعصبات قومي و فرقهاي و تشتت و پراکندگي گشته با هم به نبرد پرداختهاند؛ خداوند لباس کرامت و عزت و خلافت را از تنشان بيرون آورده و خير و برکت و وفور نعمت را از آنان سلب و به ذلّت و استعمار مبتلا کرده است. به عنوان نمونه بني اسرائيل در اثر تفرقه، کسراها و قيصرها بر آنان مسلّط شدند و آنها را به بردگي گرفتند، و از سرزمينهاي آباد و کنارههاي دجله و فرات به بيابانهاي کم گياه و بيآب و علف تبعيد کردند و به ذلّت و فقر و مسکنت و جهل و پراکندگي دچار ساختند. خداوند با نعمت پيامبر اکرم (ص) و اسلام، بني اسماعيل و ساير مسلمانان را متحد و برادر ساخت و پر و بال کرامت خود را بر آنها گشود؛ نهرهاي مواهب خود را به سويشان جاري گرداند، و آنان را به نعمت و قدرت و عظمت و عزّت رساند؛ و حکومتي پايدار نصيبشان ساخت بطوري که کسي قدرت در هم شکستن نيروي آنان را نداشت. متأسفانه پس از چنين هجرتي با شکوه، مسلمانان به احزاب و فرقههاي گوناگون تقسيم شدند».
این وحدت که مورد نظر قرآن ومعصومین علیهم السلام است از مسجد شروع می شود. إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِي بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَهُدًى لِّلْعَالَمِينَ آل عمران 96-و در سیره نبی مکرم اسلام هم این را مشاهده می کنیم که بعد از هجرت اول گامی که برداشتند ساخت وبناء مسجد بود تا مسلمانها در این پایگاه الهی به وحدت و یکپارچگی برسند و امتی واحد حول محور ولایت حرکت کنند.
امتی که یک خدا یک کتاب و یک قبله دارند در یک مسیر که صراط مستقیم است حرکت می کند و مسجد انسجام بین امت اسلامی را بوجود می آورد. آنگاه که مومنین برای فریضه نماز گرد هم جمع شده و با صفوفی فشرده ندای توحید و وحدت سر می دهند. مشکلات امت اسلامی اعم از مشکلات فرهنگی سیاسی اقتصادی اجتماعی در این پایگاه مطرح می شود و برای رفع آن تصمیم گیری می شود. بسیج مردم و مقابله همه جانبه با دشمنان اسلام در طول تاریخ از این پایگاه الهی شکل گرفته و حراست و صیانت از مرزهای اعتقادی فکری امت اسلام در مسجد رقم خورده لذا مسجد محور وحدت امت و جامعه اسلامی است که بیش از گذشته باید مورد توجه قرار گیرد چرا که دشمنان امروز تمام حملات خود را به سوی این پایگاه انسان ساز و ولایت محور قرار داده به هرجا که حمله می کنند مساجد را تخریب و قرآن ها را می سوزانند.
آنهائی که ندای وحدت سر دهند محکوم و به خاک و خون کشیده می شوند. دلیل اصلی دشمنی با این کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی هم همین است که امام راحل رضوان الله تعالی علیه امت اسلام را دعوت به وحدت وامروز هم رهبر معظم انقلاب سکاندار این کشتی و دعوت کننده امت اسلامی به وحدت و یکپارچه گی می باشند لذا برهمه لازم و واجب است که برای هرچه بیشتر شدن وحدت در جامعه تلاش کنند و مردم را به مسجد دعوت و زمینه حضور اقشار مختلف در مسجد را فراهم کنند به امید روزی که با ظهور حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف همه انسان ها حول محور ولایت به وحدت و کمال انسانیت نائل گردند.
نویسنده: حجت الاسلام مهدی معراجی، امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) افسریه و کارشناس درحوزه مسجد
پایان پیام/
نظر شما