ربابه غفارتبریزی، روانشناس و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه نوجویی یکی از عوامل مهم گرایش جوانان به اعتیاد است، گفت: جوانان برای رسیدن به لذت های آنی، آرامش و رهایی از غم و غصه و مشکلات زندگی به دنبال این هستند که چیزهای جدیدی را امتحان کنند و این کار را بیشتر در تفریحات دسته جمعی و گروه همسالان خود انجام می دهند که استفاده از مواد مخدر صنعتی یکی از آنها می باشد.
وی با اشاره به نقش مهم غنی سازی اوقات فراغت جوانان در عدم گرایش به اعتیاد اظهار کرد: دولت و مسئولان ذیربط می توانند با ساختن مراکز ورزشی و تفریحی سالم با رعایت موازین اسلامی مانند برگزاری مراسم شب شعر، کلاس های مهارت آموزی، نقاشی و سایر رشته های مورد علاقه جوانان آنها را از گرایش به اعتیاد مصون بدارند.
تبریزی با بیان اینکه افسردگی ریشه خانوادگی و ژنتیکی دارد، افزود: شرایط ناامن خانوادگی، نزاع والدین، عدم دستیابی به نیازهای فیزیکی، رفاهی و عاطفی و سرخوردگی ها باعث ابتلای جوانان به افسردگی می شود البته اگر والدین ایده آل های سختی را برای فرزندان خود در نظر نگیرند و آنها را با دیگران مقایسه نکنند و فرزندان نیز آن چیزی را که دارند به آن راضی باشند و به خاطر خود سعی در بدست آوردن ایده آل های خود کنند نه به خاطر جذب عشق والدین در این صورت زمینه ایجاد افسردگی و اعتیاد بسیار کاهش می یابد.
وی تصریح کرد: نگرانی از آینده سبب یأس و ناامیدی در جوانان می شود و احساس ناامنی اجتماعی و روانی به وجود می آورد و به همین دلیل فرد ممکن است دچارافسردگی شود؛ افراد افسرده جامعه پذیر نیست و گرایش به آسیب های اجتماعی و انحرافاتی نظیر انواع اعتیاد و خودکشی دارد.
این روانشناس خاطرنشان کرد: اگر محیط خانواده فرزندان را خوب و قوی تربیت کند، آنها می توانند با مشکلات زندگی مقابله کرده و زندگی خود را پیش ببرند چون جامعه به وجود نیامده که با ما سازگاری کند بلکه این ماییم که باید با جامعه سازگار باشیم.
وی تصریح کرد:افسردگی حالتی است كه به طور آشكار و مشخص با عواملی مانند نوع زندگی روزانه ، انواع مشاغل اجتماعی ، عادی بودن زندگی روزمره و خوش و بشاش بودن بستگی دارد. افسردگی جوانان به درمان و برنامه های درمانی به شكل رضایت بخش جواب میدهد . به همین دلیل و برای آگاهی از انجام كمك های ضروری باید پدرها و مادرها،آموزگاران وافراد جامعه را به شناختن بیماری افسردگی در مراحل مختلف زندگی تشویق کرد.
وی با بیان اینکه فسردگی به مقدار زیاد وابسته به مسائل کلی جامعه می باشد که قشر کلی جمعیت را تشکیل می دهند خاطر نشان کرد:امروز با مشکلات بسیار زیادی چون بیکاری ، فقر ، دشواری ، تحصیل و ... روبرو هستند و در نتیجه محیط مناسبی برای بروز افسردگی دارند . بیماران مبتلا به افسردگی دارای بیشترین درصد مراجعین به کلینیک های روان پزشکی هستند .
تبریزی گفت:بسیاری از جوان ها در زندگی خود هدف مشخصی ندارند، باید به جوان ها کمک شود که هدف های خود را انتخاب و برای آن کوشش کنند که در این راه آموزش مهارت های زندگی سبب می شود تا جوانان بهتر بتوانند با فشارهای عصبی مقابله کنند.
وی با اشاره به افزایش سن ازدواج در افسردگی گفت: این حرف را قبول ندارم ،چون افراد زیادی هستند که ازدواج نکرده اند و در سن بالا هم ازدواج کردند ولی افسرده نبودند و افرادی هم بودند که زود ازدواج کردند ولی دچار افسردگی شدند.
وی با بیان اینکه باید نیازهای روحی، جسمی و عاطفی جوانان با ازدواج برطرف شود، اظهار کرد: خداوند فرمودند: هر نیازی که داری باید برآورده کنید بنابراین با فراهم شدن شرایط ازدواج جوانان، افسردگی کاهش یافته ،آسیب شناسی در خانواده بسیار کمتر شده و احساس ایمنی افزایش می یابد بنابراین وقتی شرایط ازدواج تسهیل شود خود به خود میزان افسردگی هم کاهش می یابد.
پایان پیام/
نظر شما