جدیدترین حوادث و اخبار پلیسی آذربایجان شرقی

خبرگزاری شبستان: دستگیری فرد متخلف در فضای مجازی، توقيف ۶۵ دستگاه وسيله نقليه متخلف در عجب شير، دستگیری سارق سیم کابل های برق در شبستر، نجات نگهبان يکي از شركت هاي راه سازي در هريس از جمله اخبار پلیسی آذربایجان شرقی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز و به نقل از روابط عمومی نیروی انتظامی استان آذربایجان شرقی،رئيس پليس فتا استان آذربايجان شرقي در تشريح اين خبر اظهار داشت: بزرگترين ايرادي که برخي از والدين دارند اين است که خود هيچگونه اطلاعات در خصوص سيستم‌هاي رايانه‌اي ندارند و نيز از افراد معتمد در اين زمينه استفاده نمي‌کنند و با وجود اين مشکلات اقدام به خريد رايانه و ساير تجهيزات مرتبط، براي فرزندان مي‌کنند که  اين اغاز ورود آسيبها به آنان است.

سرهنگ محمد قاسملو تصريح کرد: برخي از والدين اصلاً علاقه‌اي به يادگيري اين مباحث ندارند اما فرزندان آنها در اين زمينه‌ها اطلاعات زياد در دست دارند و برخي از والدين نيز فراموش کرده‌اند که فضاي مجازي همانند يک خيابان پرتردد است که اگر فرزندان را در آن خيابان تنها رها کنند آسيب جدي خواهند ديد.

رئيس پليس فتا آذربايجان‌شرقي در پايان خاطرنشان کرد: به کليه والدين توصيه مي‌شود در صورت نياز به خريد اقلام رايانه‌اي براي فرزندان خود ابتدا اطلاعات کافي در اين زمينه يعني در زمينه تجهيزاتي که مي‌خواهند تهيه کنند به دست بياورند بعنوان مثال در خريد گوشي تلفن حتي برخي از والدين طرز روشن و خاموش کردن خود گوشي، چگونگي فعال و غير فعال کردن بلوتوث و .... را اصلاً بلد نيستند و فقط هزينه و تجهيزات موصوف را بدون آموزش‌هاي اوليه در اختيار فرزندان قرار مي‌دهند همراهي با فرزندان در حين استفاده از تجهيزات رايانه اي نيز عامل مهمي است که مي‌توانيم فرزندانمان را از آسيب‌هاي جدي اين فضا در امان نگه داريم.

سارق سيم کابل هاي برق در شبستر دستگير شد

فرمانده انتظامي شهرستان شبستر از دستگيري سارق سيم کابل هاي برق با 9 فقره سرقت در اين شهرستان خبر داد.

پاسدار فريدون حيدري در تشريح اين خبر گفت: به دنبال وقوع چند فقره سرقت سيم برق، به جهت حساسيت موضوع شناسايي و دستگيري سارق يا سارقان در  دستور کار ماموران پليس اگاهي شهرستان قرار گرفت.

اين مقام انتظامي افزود: با تحقيقات تخصصي و فني ماموران، يک نفر متهم شناسايي و در يک عمليات غافلگيرانه دستگير شد.

فرمانده انتظامي شهرستان شبستر ادامه داد: متهم در بازجويي هاي به عمل آمده به 9 فقره سرقت سيم برق با همدستي يک نفر ديگر با هويت معلوم اعتراف کرد؛ که تلاش براي دستگيري وي ادامه دارد.

سرهنگ حيدري با اعلام اينکه تحقيقات جهت کشف ساير سرقت هاي احتمالي در سطح شهرستان ادامه دارد از شهروندان خواست در راستاي کاهش جرائم از جمله سرقت، در صورت مشاهده هر گونه مورد مشکوک سريعا با تلفن 110 تماس گرفته و پليس را مطلع نمايند.

سد معبرو ايجاد موانع درراه ها مطابق قانون ممنوع

رئيس پليس راهور آذربايجان شرقي از ايجاد موانع و انسداد راهها توسط برخي از اصناف و کسبه محل خبر داد و اعلام کرد: هرگونه مانع و انسداد محل عبور و مرور در راهها و معابر ممنوع مي باشد.

ناصر ميکائيلي ادامه داد: مطابق ماده 206 آيين نامه راهنمايي و رانندگي که چنين اشعار مي­دارد: "ريختن شيشه، بطري، ميخ، سيم، حلبي، مايعات لزج و چرب، نخاله­هاي ساختماني و زباله، مصالح ساختماني، شستشوي وسايل نقليه، ايجاد موانع و بطور کلي هر عملي که باعث سد راه و ايجاد خطر و انحراف وسايل نقليه از مسير حرکت باشد بر روي راه­ها، شانه جاده­ها و حريم قانوني آنها ممنوع است. همچنين ريختن هرگونه زباله، ضايعات و اشياء، آب دهان و مانند آن از درون خودرو به وسيله راننده و يا سرنشينان ممنوع است.

وي افزود: ايجاد موانع و بطور کل هر عملي که باعث سد راه و ايجاد خطر در راه­ها مي­باشد، ممنوع بوده و هيچ کس حق ندارد مانعي در سطح راه ايجاد نمايد و برخي از اصناف و کسبه بدون توجه به قوانين و مقررات و بدون داشتن آگاهي نسبت به سد معبر در مسيرهاي اصلي اقدام مي­نمايند که علاوه بر ايجاد بي­نظمي و ناديده گرفتن حقوق شهروندان، رفتار سليقه­اي را در جامعه ترويج مي­دهد و هر شخص با ايجاد مانعي در سطح معابر قسمتي از معبر عمومي را براي انجام اهداف

اينترنت را به مکاني نا امن تبديل نکنيم

رئيس پليس فتا استان آذربايجان‌شرقي در تشريح اين خبر اظهار داشت: در راستاي اجراي برنامه‌هاي آموزشي، رئيس اداره‌ي تشخيص و پيشگيري از جرائم سايبري پليس فتا استان با حضور در دبيرستان پسرانه استعدادهاي درخشان شهيد مدني براي دانش‌آموزان آموزش‌هاي لازم در خصوص موارد مربوط به فضاي مجازي را ارائه کرد.

سرهنگ محمد قاسملو تصريح کرد: عامل اصلي در امنيت و سلامت اينترنت استفاده‌کنندگان از اين ابزار هستند به طوري که اگر ما به صورت درست و صحيح از آن استفاده کنيم زمينه‌هاي آسيب‌زا را در آن از بين خواهيم برد در غير اين صورت با استفاده نادرست از آن زمينه را براي آسيب خود و ديگران فراهم مي سازيم.

اين مقام انتظامي افرود: هميشه بايد به خاطر داشته باشيم که هم در فضاي مجازي و هم در فضاي حقيقي حيا، ادب و احترام را رعايت کنيم و با انديشه درست و سالم در اين فضاها حاضر شويم اولين گام در اين موضوع اينست که بايد کار را از خودمان شروع کنيم و با رعايت اين نکات توانايي و قدرت آن را داشته باشيم تا در ديگران نيز تاثير بگذاريم و گرنه اگر خودمان هرگز اين نکات را رعايت نکنيم اصلاً قدرت و توانايي آن را نخواهيم داشت تا در ديگران تاثير گذار باشيم.

رئيس پليس فتا آذربايجان شرقي در پايان خاطرنشان کرد: به کاربران عزيز توصيه مي کنيم با دعوت از همديگر و رعايت اين نکات ايمن داشتن حيا و انديشه سالم به مثابه امر به معروف مي باشد که يک وظيفه همگاني است و منجر به مصون و سالم ماندن بويژه فضاي مجازي خواهد شد .

نجات نگهبان يکي از شركتهاي راه سازي در هريس

فرمانده انتظامي هريس گفت: نگهبان يکي از شرکت هاي راه‌سازي که دست و پايش توسط سارقان بسته شده بود با هوشياري ماموران نجات يافت.

ميكائيل احمدزاده در تشريح اين خبر گفت: ماموران در حين گشت در محور اصلي اهر – تبريز به يك دستگاه خودرو ريو با دو نفر سرنشين كه با ديدن عوامل انتظامي اقدام به فرار نمودند مشكوك و آن را تعقيب مي کنند.

وي در ادامه افزود: ماموران در حين تعقيب خودرو مذکور به يك دستگاه وانت نيسان نيز كه با مشاهده پليس اقدام نمود نيز مشکوک شده و آن را تعقيب کردند که راننده  با مشاهده  ماموران، از خودرو پياده شده و با استفاده از تاريكي شب  از محل فرار مي نمايد.

اين مقام انتظامي ادامه داد: در بررسي اوليه و استعلام پلاك خودرو مذکور مشخص شد چند روز پيش از حوزه كلانتري 17 تبريز به سرقته رفته است.

وي افزود: ماموران در بررسي از خودرو نيسان يك دستگاه درل (بل بكو) بزرگ با مارك فيكور را از داخل آن کشف  وبا توجه به احتمال سرقتي بودن آن بلافاصله براي بررسي بيشتر موضوع به شركت راه سازي مستقر در آخر حوزه استحفاظي اعزام شدند.

احمد زاده اعلام کرد: ماموران گشت به محض ورود به شرکت، نگهبان را صدا  ميزنند ولي چون جوابي نميشنوند يه موضوع حساس شده و قسمت هاي مختلف محل را بررسي و در اين حين نگهبان را با دست و پاي بسته در داخل يكدستگاه خوروي پيكان پيدا مي کنند.

وي گفت: ماموران بلافصله دست و پاي نگهبان را باز و وي اعلام کرد تعداد سه نفر وارد شرکت شده و پس از بستن دست و پاي او يك دستگاه درل (بل بكو) به سرقت بردند.

سرهنگ احمدزاده در پايان گفت: تلاش براي شناسايي و دستگيري سارقان همچنان ادامه دارد.

توقيف کاميون حامل کالاهاي ممنوعه در تبريز

رييس پليس آگاهي آذربايجان شرقي گفت: با هوشياري ماموران،کاميون حامل بار کالاهاي ممنوعه در تبريز توقيف و راننده آن دستگير شد.

صابر عباسزاده با اعلام اين خبر گفت: در راستاي مبارزه با قاچاق کالا، ماموران پس از  کسب خبر مبني بر ورود کالاهاي ممنوعه توسط راننده يکدستگاه کاميون باري از شهرستان‌هاي غربي، در محورجاده آذرشهر – تبريز به يکدستگاه خودرو کاميون باري که در پوشش حمل لوازم خانگي فعاليت  مشکوک و آن را توقيف کردند.

سرهنگ عباسزاده افزود: در بررسي خودرو مشخص شد که راننده به طرز ماهرانه تعداد719 قلم کالاي ممنوعه را در قسمت سقف کاميون جاسازي نموده است که با هوشياري و دقت ماموران، محل جاسازي کشف و راننده نيز دستگير و جهت تکميل تحقيقات به پليس آگاهي انتقال داده شد.

توقيف رونيز با 22 ميليون ريال خلافي در مرند

فرمانده انتظامي مرند از توقيف خودرو رونيز با بيش از 22 ميليون ريال خلافي توسط ماموران پليس راهور اين شهرستان خبر داد.

علي طاحوني در تشريح اين خبر گفت: ماموران پليس راهور شهرستان مرند در حين انجام ماموريت و کنترل ترافيک، يك دستگاه خودرو رونيز را به دليل عبور از چراغ قرمز متوقف کردند.

وي در ادامه افزود: با استعلام از سوابق اين خودرو مشخص شد مبلغ 22 ميليون و 670 هزار ريال خلافي پرداخت نشده در سوابق آن ثبت شده است که در اجراي ماده 8 قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي که اشعار مي دارد از تردد خودروهاي با خلافي بيش از 10 ميليون ريال جلوگيري مي شود اين خودرو نيز توقيف و روانه پارکينگ شد.

فرمانده انتظامي شهرستان مرند در پايان با اشاره به نقش مردم در تامين و برقراري نظم و امنيت از شهروندان خواست جهت اجراي هر چه بهتر طرح ها با پليس همکاري بيشتري داشته باشند و هر گونه موارد مشکوک را با تلفن 110 به خدمتگزاران خود در نيروي انتظامي گزارش کنند.

پايبندي به مسائل اخلاقي و اعتقادي در فضاي مجازي

رئيس پليس فتا استان آذربايجان شرقي گفت: با حفظ حيا و انديشه و رعايت کليه مسائل اخلاقي و اعتقادي در فضاي مجازيمي توان از اين فضا و اينترنت بهتر استفاده کرد.

محمد قاسملو در تشريح اين خبر اظهار داشت: در راستاي اجراي برنامه هاي آموزشي، رئيس اداره  تشخيص و پيشگيري از جرائم سايبري پليس فتا استان با حضور در دانشگاه جامع علمي کاربردي مخابرات آذربايجانشرقي، آموزش هاي لازم مربوط به فضاي مجازي را براي دانشجويان ارائه داد.

اين مقام انتظامي با بيان حديث از پيامبر(ص) و حضرت علي (ع) با موضوع حفظ حيا و انديشه درست تصريح کرد: وظيفهي همهي کاربران فضاي مجازي اين است که در مراودات خود در اين فضا حيا را حفظ کنند البته نه صرفاً حيا بلکه بايد ما تلاش کنيم کليه مسائل اخلاقي و اعتقادي خود را رعايت کنيم.

وي افرود: ما بايد از اين نعمت الهي براي انتقال انديشهها و اعتقادات مذهبي خود استفاده کنيم در حقيقت فضاي مجازي و اينترنت فضايي بسيار مساعد براي انتقال انديشه ها و غيره  مي باشد.

وي تصريح کرد: در بسياري از موارد پروندههايي تشکيل ميشود که متاسفانه عدم رعايت مسائل اخلاقي و اعتقادي بويژه حيا منجر به اين ميشود که فرد خيلي از خطهاي قرمز را در اين فضا رد ميکند و به دليل عدم آگاهي از مسائل حقوقي و قانوني جرمي را مرتکب مي شود و ندانسته و ناخواسته در دام ديگران گرفتار ميشود يا فضاي مجازي را مسموم مي کند.

رئيس پليس فتا آذربايجان شرقي در پايان خاطرنشان کرد: به کليه کاربران توصيه ميکنيم حتماً مراتب مطرح شده را مد نظر داشته باشند تا هميشه و در همه جا از اين فضا استفاده بهينه کنند و در اين صورت است که مي توان گفت از اينترنت درست و صحيح استفاده کرده ايم.

مبارزه با مواد اعتياد آور صنعتي، نيازمند شيوه هاي خاص فرهنگي

علي سلطاني‌وش در تشريح اين موضوع اظهار داشت: محرکها که در واقع گروهي از مواد اعتيادآور صنعتي محسوب ميشوند، آمفتامينها و متآمفتامينها ومواد مشابه اکستاسي، زير مجموعه آن هستند، هر چند پيشينه طولاني در فرهنگ مواد اعتيادزا ندارند اما امروزه با سرعتي باور نکردني در حال فراگيرشدن هستند، حتي در الگوي مصرف برخي از کشورها، مواد اعتيادآور صنعتي پيشاپيش ساير مواد اعتيادآور مورد تقاضا قرار دارند.

فرمانده انتظامي شهرستان بناب افزود: اين تقاضا عمدتا از جانب نوجوانان وجوانان است که بي اطلاع از مضرات و آسيبهاي جدي مواد اعتيادزا صنعتي و زير مجموعه‌هاي آن براي کسب لحظه اي لذت و سرخوشي به مصرف آن مي پردازند، بي خبر از اينکه اگر مصرف اين مواد در کوتاه مدت ياعث احساس شعف مي‌گردد ليکن مصرف اين مواد در بلندمدت براي بدن مهلک است.

سلطاني‌وش به دلايل افزايش اين نوع مواد اشاره کرد و گفت: بررسي ها نشان داده است که دلايل زيادي در اين مسئله موثر است و اولين دليل سهولت استفاده از اين مواد است، مصرف اين گونه مواد اعتيادزا نياز به ادوات مصرف ساير مواد ندارند علاوه بر اين موانع فرهنگي موجود در مقابل مصرف چند عدد قرص در خيلي از خانواده ها و جوامع، آنچنان خطرناک و مضر به نظر نمي‌رسند.

وي افزود: مصرف مواد اعتيادزا صنعتي و شيميايي که عمدتا به شکل قرص و پودر نيز مصرف مي شوند، در خيلي از خانواده‌ها همانند مصرف قرص‌هاي آرام‌بخش و يا مسکن تلقي مي‌شود با اين تفاوت که اين قرص‌ها اثراتي مخرب براي فرزندان آنها دربردارد، بخصوص اين مسئله لزوم اطلاع رساني و آگاهي بخشي به خانواده‌ها و جوامع را بارز مي‌سازد.

اين مقام انتظامي اضافه کرد: مورد ديگر که منجر به تسريع مصرف خانواده محرکها گرديده به نحوه مبارزه با اين پديده بازمي‌گردد به عبارتي مبارزه با مواد اعتيادزا صنعتي نيازمند شيوه‌هاي خاص فرهنگي و مقابله اي است.

وي گفت: امکانات فرهنگي جامعه عمدتا" متمرکز بر مواد اعتياد زايي است که همه حداقل با نام آنها آشنا هستيم. بطور مثال ترياک، هروئين و مرفين اما در اين ميان برخوردهاي فرهنگي مناسبي در مبارزه با مواد اعتيادزا صنعتي تدارک ديده نشده و چه بسيار جواناني که به دليل فقدان راهکاهاي مناسب اطلاع‌رساني و آگاهي بخشي، مصرف اين مواد را مفيد نيز تلقي مي کنند.

توقيف 65 دستگاه وسيله نقليه متخلف در عجب شير

فرمانده انتظامي عجب شير از توقيف 65 دستگاه وسيله نقليه متخلف و انتقال آنها به پارکينگ خبرداد.

رضا اصلاني‌فر در تشريح اين خبر گفت: در راستاي ارتقاء امنيت اجتماعي، اجراي طرح برخورد با موتورسيكلت‌ها و خودروهاي متخلف و مزاحم در دستور کار پليس شهرستان قرارگرفت.

وي افزود: در اين طرح ماموران47 دستگاه موتورسيكلت و 18 دستگاه خودرو را بعلت تخلف راكبان و رانندگان آنها توقيف و به پاركينگ انتقال دادند.

اين مقام انتظامي خاطرنشان كرد: با توجه به اينکه طرح ارتقاء امنيت اجتماعي و برخورد با متخلفان نقش مهمي در پيشگيري از وقوع انواع جرائم در بين شهروندان دارد اجراي اين طرح هاهمچنان ازاولويت کاري پليس اين شهرستان مي باشد.

فرد متخلف در فضاي مجازي دستگير شد

فردي که با تهديد و توهين در يکي از شبکههاي اجتماعي عليه خويشاوندانش باعث سلب آرامش آنها شده بود توسط پليس فتا آذربايجان شرقي شناسايي و دستگير شد.

رئيس پليس فتا استان آذربايجان شرقي در تشريح اين خبر اظهار داشت: در پي شکايت یکي از شهروندان مبني بر تهديد و توهين در يکي از شبکه‌هاي اجتماعي توسط يکي از خويشاوندان، مراتب در دستور کار کاراگاهان پليس فتا قرار گرفت.

محمد قاسملو تصريح کرد: مستندات مربوط به اين جرم  از فضاي مجازي  استخراج  و متهم به پليس فتا احضار شد.

اين مقام انتظامي افزود: متهم در مواجه با مستندات هيچگونه راه فرار از اتهام وارده را نداشت و آن را پذيرفت و در علت انجام اين بزه اظهار داشت فکر مي‌کرده به راحتي در شبکه‌هاي اجتماعي قابل شناسايي نبوده و رديابي وي غير ممکن مي‌باشد.

رئيس پليس فتا آذربايجان‌شرقي در پايان با بيان اينکه متهم با تشکيل پرونده جهت سير مراحل قضايي تحويل دادسرا شد، خاطرنشان کرد: پليس فتا به کليه شهروندان  توصيه مي‌کند در فضاي مجازي هر اقدامي قابل رديابي است و هر فرد بالاخره رد پايي از خود در اين فضا به جا خواهد گذاشت اما بايد بدانيم که هر عملي از قبيل توهين و تهديد و ... که در فضاي حقيقي جرم تلقي مي شود مطمئناً انجام اين عمل در فضاي مجازي نيز جرم خواهد بود پس در صورت برخورد با چنين مواردي مي توانيد عليه فرد متخلف شکايت نماييد.

پایان پیام/

کد خبر 465317

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha