به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، غلامعلی جعفرزاده، نماینده مردم رشت در مجلس در نخستین گردهمایی هنرمندان و فعالان صنایع دستی گیلان که عصرگذشته(۲۴ خرداد) در سالن اجتماعات الغدیر استانداری گیلان در رشت برگزار شد، گفت: صنایع دستی، مزیتهای فراوانی در حوزه اشتغال و توسعه پایدار نصیب گیلان میکند و از این جهت از دغدغه اصلی مسئولان است.
نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به رونق صنایع دستی در روستاهای گیلان، گفت: رونق بیشتر صنایع دستی مانع از مهاجرت روستائیان به مناطق شهری و خالی شدن روستاها میشود.
صنایع دستی بستر مناسبی برای صنعت گردشگری فراهم میکند
جعفرزاده، صنایع دستی را از علایق و موارد مورد توجه گردشگران توصیف کرد و گفت: صنایع دستی بستر مناسبی برای صنعت گردشگری فراهم میکند.
وی اضافه کرد: صنایع دستی از جمله صنایعی است که مواد اولیهاش در استان تامین میشود و از این جهت به توسعه صادرات غیرنفتی کمک فراوانی میکند و در اولویت است.
نماینده مردم رشت در مجلس بر خارج شدن صنایع دستی از حالت سنتی و دادن شکل دانشگاهی به فعالیت هنرمندان این حوزه، گفت: لازم است برنامه ریزیهایی برای ورود دانش آموختگن مرتبط با صنایع دستی به این حوزه انجام شود.
وی توجه به آموزش را در رونق صنایع دستی بسیار موثر ارزیابی کرد و افزود: با توجه به ورود نسل جوان به بازار کار باید فضایی ایجاد شود تا نسل نو بتواند از تجربیات هنرمندان این بخش استفاده کرده و توانمند شود.
لزوم فرهنگ سازی برای ایجاد زمینههای صادرات صنایع دستی
جعفرزاده، بر فرهنگ سازی برای ایجاد زمینههای صادرات محصولات صنایع دستی تاکید کرد و گفت: سخت گیری بانکها در ارائه تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی و مشکلات ایجاد شده از دغدغههای مسئولان هم هست که باید هرچه سریعتر حل شود.
وی با اشاره به اختصاص درصدی از اعتبارات هزینههای جاری برای خرید محصولات صنایع دستی در ادارات دولتی، گفت: گزارش دیوان محاسبات حاکی از رعایت نشدن این قانون توسط برخی دستگاهها بود.
نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه این آمادگی وجود دارد که این قانون تکرار شود گفت: در جلسات شورای اداری مصوب شود، ردیف هزینه تخصیص داده شده برای خرید صنایع دستی جز برای این امر به کار دیگری اختصاص داده شود تا حمایت لازم از هنرمندان صنایع دستی انجام شود.
جعفرزاده با اشاره به نبود رشتههای دانشگاهی در خصوص صنایع دستی در گیلان، گفت: استان ظرفیتهای خوبی دارد و باید شاهد ورود رشتههای صنایع دستی در دانشگاههای گیلان باشیم.
پایان پیام/
نظر شما