تنها مساجد و امامزاده ها نیاز به غبارروربی ندارند

خبرگزاری شبستان: چند روزی بیشتر به شروع ماه میهمانی خداوند متعال نمانده و محله ها در حال غبارروبی مساجد و امامزاده ها هستند ولی باید گفت که تنها این مکان ها نیاز به غبارروربی نداشته ودل آدمی نیز باید در آستانه این ماه مبارک تطهیر شود.

خبرگزاری شبستان - اردبیل:

ماه مبارک رمضان به عنوان ماه میهمانی خداوند متعال، برترین ماه در بین ماه های سال قمری است چراکه تمام کتاب های بزرگ آسمانی به مانند قرآن كريم، تورات، انجيل و ... که برای هدایت بشر آمده اند، در این ماه نازل شده اند.

 همه ساله در آستانه شروع این ماه پر فضیلت، اهالی محله ها غبار را از چهره مساجد و امامزاده های محله خود می زدایند تا در این ماه مأمن دعاها و مناجاتشان باشد ولی آنچه باید در این میان نیز بر آن تاکید کرد این است که مساجد تنها برای ماه مبارک رمضان نیست بلکه حضور ما در تمام ماه های سال می تواند مانع این غبارافکنی شود.

از این گلایه که بگذریم باید گفت تنها مساجد و امامزاده ها نیاز به غبارروبی ندارند و چیزی که شاید بیشتر از مسجد نیاز به خانه تکانی دارد، دل آدمی است که باید در آستانه ماه ضیافت الهی از تمام رذایل اخلاقی مثل کینه، حسد، بخل، نفرت و ... تطهیر شده و محلی برای انس با خالق خود قرار گیرد.

اداره های مختلف به همراه هیأت های گوناگون جلسات بسیاری با عنوان محافل انس با قرآن برگزار می کنند که گذشته از حسن برگزاری آنها باید گفت که تدبر در آیه های قرآن کریم و عمل به تک تک اصول آن است که می تواند راه سعادت را به انسان نشان داده و او را رستگار کند و صرف روخوانی عربی آن سودی در بر نخواهد داشت پس باید در این ایام همت ویژه ای نیز به شرح و تفسیر ایات الهی داشت.

مقصد اصلی از روزه داری ماه رمضان تحصیل تقوی است

در این راستا نیز آیت الله سید حسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در خطبه های نماز جمعه هفته گذشته اردبیل نیز، با اشاره به فضیلت های این ماه مبارک، حضور اهالی در مساجد و استماع موعظه را مورد تاکید قرار داد. 

آیت الله عاملی، تطهیر و توبه در مدت باقیمانده از ماه مبارک شعبان را یادآور شد و بیان داشت: مقصد اصلی از روزه داری این ماه مبارک، تحصیل تقوی و کف نفس، تحصیل ورع و دوری از رذایل است که باید به آن اهتمام داشت.

اما سخنان امام جمعه اردبیل تنها محدود به فضیلت های این ماه مبارک نشد و در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت بازار در ماه رمضان اشاره و خطاب به بازاریان گفت که باید در این ماه از گران فروشی و احتکار اجناس روزه داران پرهیز کرده و حال میهمانان ضیافت الهی را رعایت کنند.

افطاری دادن، ابزاری برای تبلیغ های انتخاباتی نشود

در آن سوی این گزارش، مسئله دیگری که جلوه گری می کند این است که به خاطر قرار گرفتن انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه امسال، بازار افطاری دادن های سیاسی و برپایی محافل به بهانه های مختلف مذهبی و فرهنگی گرم خواهد بود که شاید استفاده از ظرفیت ها و امکانات اداره ها نیز در این بین به چشم بخورد.

در این بین مسئولان و اهالی استان باید هشدار بوده و اسیر این محافل کذایی نشوند چراکه این کار پسندیده باید در راه کسب رضای خداوند متعال باشد و به همین منظور امام صادق(علیه السلام) می‌‌فرماید: «مَنْ أَطْعَمَ أَخَاهُ فِی اللَّهِ کَانَ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ مِثْلُ مَنْ أَطْعَمَ فِئَاماً مِنَ النَّاسِ‏ قُلْتُ وَ مَا الْفِئَامُ مِنَ النَّاسِ قَالَ مِائَةُ أَلْفٍ مِنَ النَّاسِ.»؛ کسی که برادرش را برای رضای خدا اطعام نماید، پاداشش برابر پاداش کسی است که صد هزار نفر از مردم را اطعام نموده است.

در آخر باید گفت که ماه رمضان و شب های قدر که در این ماه مبارک قرار دارد، فرصتی است که آدمی از کردار ناشایست خود توبه کرده و در جهت اعتلای نفس، کسب تقوی الهی، رسیدگی به حال فقرا و نیازمندان و رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی تلاش نماید.

یادداشت: علی صباحی

پایان پیام/

کد خبر 465787

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha