طرح های بین المللی ترسیب کردن و منارید در ۲۰ استان کشور درحال اجرا است

خبرگزاری شبستان :مدیرکل دفتر ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها از اجرای طرح های بین المللی ترسیب کردن و منارید در ۲۰ استان کشور  خبر داد و گفت:  زمینه سازی برای بهره برداری مناسب از عرصه های منابع طبیعی و مراتع ،حفاظت و... ازاصلی ترین هدف این طرحها است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛غلامرضا هادرآبادی امروز(26 خرداد) در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه توسعه پایدار در منابع طبیعی با همکاری،تعامل و مشارکت عملی مردم امکان پذیر است افزود: استفاده از توان وپتانسیل وظرفیت مردم یک شعار نبوده ودر دنیا محقق شده است.

 

وی از راه اندازی اتحادیه های منابع طبیعی و آبخیزداری تا پایان سالجاری در همه استانها خبردادوگفت:  این اتحادیه ها تاکنون در 10 استان کشور شکل گرفته و در پنج استان نیز در حال شکل گیری است.

 

مدیرکل دفتر ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها فراهم کردن زمینه بهره گیری از توان جوامع محلی با ساماندهی آنها به منظور مراقبت، حفاظت و بهره برداری از عرصه های منابع طبیعی مهمترین هدف تشکیل این اتحادیه ها برشمرد.

 

هادرآبادی با اشاره به اینکه روستاییان باید در طرحهای منابع طبیعی وآبخیزداری مشارکت وشرکت کنند ادامه داد: : باید حداقل 80 درصد از جامعه روستایی در اجرای طرح‌های این سازمان نقش داشته باشند.

 

بیش از پنج میلیون هکتار از مساحت استان سمنان را بیابان تشکیل می دهد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: پنج میلیون و 300 هزار هکتار از مساحت استان سمنان را بیابان تشکیل می دهد.

 

علینقی حیدریان تصریح کرد: 53 درصد از مساحت استان سمنان را بیان تشکیل می دهد.

 

وی با بیان اینکه20 کانون بحران فرسایش بادی در استان سمنان وجود دارد افزود مناطق بحرانی مناطقی بوده که فرسایش بادی در آن‌ها با شدت بیشتری انجام می‌شود.

 

حیدریان ،با بیان اینکه تمرکز منابع طبیعی استان در حوزه مقابله با بیابان زایی متمرکز بر 470 هزار هکتارمناطق بحرانی فرسایش بادی است ادامه داد: کاشت نهال و به خصوص درخت هایی نظیر تاغ در مناطق بهترین برنامه برای مقابله با بیابانزایی بوده که نیاز به هزینه و زمان زیادی دارد.

 

وی با اشاره به ، تاغزارهای دست کاشت استان سمنان اظهارداشت: تاکنون در 100 هزار هکتار از مناطق پرخطر تاغ کاری انجام شده است.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان استان سمنان را از استانهای خشک و نیمه‌خشک کشور عنوان کردوافزود: باید برای جلوگیری از تهدیدات بیابان برنامه ریزی و اقدامات لازم به‌ خوبی انجام شود.

 

حیدریان با بیان اینکه سالانه در دو تا سه هکتار از مناطق بحرانی فرسایش بادی تاغ کاری انجام می شود تصریح کرد: : این رقم در مقابل 470هزار هکتار مناطق بحرانی استان، رقم ناچیزی است.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان  بااشاره به روز جهانی بیابان‌زدایی افزود: برنامه‌های متعددی در این روز برگزار شده ویا درحال انجام است.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 465937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha