به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی ظهر امروز (26 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به تشییع پیکر پاک شهدای غواص مربوط به عملیات کربلای چهار بیان کرد: آسایش و امنیت حاکم در کشور را مدیون دلاوری و رشادت های شهدا هستیم که در راه حفظ ارزش های نظام از جان شیرین خود گذشتند.
مساجد سنگر مقدس الهی در روی زمین هستند
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین افزود: مسئولیت ما در این عرصه بسیار سنگین است زیرا ایثارگری های رزمندگان در طول 8 سال جنگ تحمیلی موجب شده تا در ناامن ترین نقطه جهان شاهد حضور یکی از امن ترین کشورها در جهان باشیم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت جایگاه مساجد در رشد و اعتلای فرهنگ دینی و معنوی جامعه اظهار کرد: مساجد سنگر مقدس الهی در روی زمین هستند لذا لازم است تا با آشنایی با عظمت و بزرگی آن در راستای تکریم و بزرگداشت مساجد از همه ظرفیت ها و توان خویش بهره بگیریم.
مساجد جایگاه خوبان است و نباید یادآور حزن و اندوه و مراسم عزا باشد
حجت الاسلام رمضانی ادامه داد: مقدس بودن امر تربیت در موثر بودن آن تاثیر به سزایی دارد و ارزش و اهمیت بحث تربیت والاتر از بحث تعلیم است که نباید در این راه از نقش تاثیر گذار مساجد غفلت کرد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین بیان کرد: مسجد با جاذبه های عمومی همراه است و باید به گونه ای عمل شود تا یادآور حزن و اندوه و مراسم عزا نباشد چرا که مساجد جایگاه خوبان است و نام آن باید ترسیم کننده خاطرات خوش در اذهان باقی گذارد.
حجت الاسلام رمضانی اضافه کرد: تفکر بدی در جامعه حاکم شده و برخی بر این باورند که چون انقلاب از مسجد شکل گرفته بنابراین حفظ و نگهداری آن نیز بر عهده انقلاب و دولتیان است در حالیکه مساجد خانه مردم است و باید به کمک مردم اداره شود.
وی ادامه داد: در برخی از مساجد متاسفانه حضور زنان در فعالیت فرهنگی نکو داشته نمی شود و از معرفی واحد خواهران امتناع می کنند به همین دلیل بانوان از ظرفیت مناسب مساجد محروم می مانند در حالیکه بانوان نقش تعیین کننده ای در رشد و ارتقاء سطح فرهنگی جامعه و بارور کردن ارزش های دینی و معنوی در خانواده دارند و باید از ظرفیت آنان به شکل شایسته ای استفاده کرد.
حجت الاسلام رمضانی در ادامه در تشریح برنامه های اوقات فراغت گفت: در سال جاری 80 درصد کانون های فرهنگی و هنر مساجد استان، مکلف به اجرای برنامه های اوقات فراغت هستند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه غنی سازی بهینه اوقات فراغت شاخص مناسبی برای افزایش سلامت جسمی و روحی هم چنین استحکام تربیتی جامعه است بنابراین بهره وری شایسته از اوقات فراغت جامعه را به سوی سازندگی اخلاقی و شکوفایی استعدادها و خلاقیت ها و توسعه فکری رهنمون می سازد.
این مسئول هماهنگ سازی و وحدت رویه در اجرای برنامه ها را از اهداف مهم کانون های فرهنگی مساجد برشمرد و تاکید کرد: اوقات فراغت فرصتی مغتنم و بستری مناسب برای جذب حداکثری نوجوانان و جوانان به برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد است که این امر با برنامه ریزی دقیق، جامع و استفاده از همه ظرفیت ها در کنار تنوع بخشی و اجرای برنامه های نشاط آور در پرتو تربیت دینی و اخلاقی محقق می شود.
برگزاری برنامه های اوقات فراغت در سال جاری با عنوان آسمانی ها
وی در ادامه تصریح کرد: برنامه های اوقات فراغت در سال جاری با عنوان آسمانی ها از اول تیر ماه برگزار می شود که فعالیت مراکز کانون های فرهنگی و هنری مساجد با رویکرد آموزشی، تفریحی، ورزشی و قرآنی است.
حجت الاسلام رمضانی افزود: اجرای طرح 1449 با محوریت «سوره یس» یکی دیگر از برنامه ها است که اطلاع رسانی از طریق مساجد انجام شده و در شهریور ماه آزمون کشوری برگزار و نفرات برتر به تهران معرفی می شوند.
وی در ادامه اضافه کرد: برگزاری محافل انس با قرآن در قالب ترتیل خوانی، جزء خوانی، حفظ، تدبر، قرائت و جمع خوانی از دیگر برنامه های مساجد است.
حجت الاسلام رمضانی گفت: آموزش مدیران کانون های تازه تاسیس و برنامه اندیشه های آسمانی که طی آن هر سال 3 تا 4 هزار نفر در بازه زمانی 45 روزه تا دو ماهه به مشهد مقدس اعزام می شوند از برنامه های است که در دستور کار کانون های مساجد قرار دارد.
وی در ادامه با اشاره به اعتبارات کانون های مساجد اظهار کرد: در سال جاری 68 میلیون تومان اعتبار برای اجرای طرح اوقات فراغت در بین 250 کانون فرهنگی و هنری توزیع می شود که مرحله اول آن تا چند روز آینده به حساب مساجد ریخته می شود.
راه اندازی 47 کانون فرهنگی و هنری مساجد در استان قزوین
این مسئول خاطرنشان کرد: اعتبارات بر اساس رتبه بندی کانون های فرهنگی و هنری تخصیص داده می شود و در سال جاری باید 25 درصد کانوهای فرهنگی هنری استان دارای رتبه یک، 50 درصد رتبه دو و 25 درصد رتبه سه را داشته باشند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین آمارها 255 کانون در استان فعال هستند که در سال جاری 47 کانون دیگر نیز احداث خواهند شد.
وی در ادامه گفت: اجرای طرح مشکات، تدبر در قرآن با نگاه تربیت مربی و گلبرگ زندگی با رویکرد سبک زندگی اسلامی در بین خانواده ها در دستور کار قرار دارد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین در پایان گفت: مساجد به طیف و یا گروه خاصی تعلق ندارد بلکه متعلق به همه آحاد جامعه است و اگر اهتمام جدی برای تقویت امور مساجد داشته باشم به طور قطع شاهد رشد روزافزون ارزشهای دینی و معنوی درجامعه خواهیم بود.
پایان پیام/
نظر شما