به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمدرضا طلایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم، عصر امروز (26 خرداد) در همایش روز بسیج مهندسین کشاورزی که در سالن همایش فرهنگسرای جوان برگزار شد، عنوان کرد: در استان قم هزار هکتار اراضی قابل کشت وجود دارد که هم اینک از 70 هزار هکتار آن استفاده میکنیم و به دلیل کمبود آب، امکان توسعه نداریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با بیان این که ما باید با حفظ و ملاک ارزش اقتصادی آب، ظرفیت را در واحدها افزایش دهیم، تصریح کرد: امروز رقابت در دنیا، در کاهش هزینههای تولید است و کاهش هزینه تولید نیاز به کارشناسی دارد، بنابراین ما باید هزینه تولید را کاهش داده و درآمد را افزایش دهیم.
طلایی با اشاره به این که ظرفیتهای کشاورزی باارزشی در استان قم وجود دارد، گفت: در استان قم 2 هزار فارغ التحصیل کشاورزی حضور دارند، بنابراین استان قم ظرفیت بالایی در بخش کشاورزی دارد که باید توانمندی مهندسین کشاورزی را افزایش دهیم تا کشاورزان به آنان اعتماد کنند.
وی افزود: بنا به اظهارات برخی کارشناسان، 90 درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود، در حالی که تحقیقات نشان میدهد که 70 درصد از آبی که در کشاورزی مصرف میشود، هدر میرود، بنابراین مصرف آب در کشاورزی باید مدیریت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم یادآور شد: در استان قم چاههای آرتزین و دو رودخانه وجود داشت که امروز از بین رفته است و این مسأله چالش بزرگی در استان است که باید در مورد آن کارهای تحقیقاتی صورت بگیرد.
طلایی با بیان این که استان قم در بحث باغ و صیفی جات از وضعیت مطلوبی برخوردار است، گفت: در استان قم هزار هکتار سبزیکاری وجود دارد که از 22 حلقه چاه تغذیه میکند، در حالی که با مدیریت و با ایجاد گلخانه میتوان هزار هکتار زمین را به حدود 70 هکتار و 22 حلقه چاه را به 2 حلقه چاه کاهش داد و در عین حال عملکرد را افزایش داد.
وی با اشاره به این که در استان قم، ظرفیت خوبی برای ایجاد گلخانه وجود دارد، عنوان کرد: کار گلخانه یک کار علمی است و این حلقه گمشده در استان قم وجود دارد و سازمان کشاورزی از طرحهای گلخانه ای استقبال میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم اظهار داشت: استان قم در بخش دام و طیور به خودکفایی رسیده است، به طوری که امروز بیش از صد هزار تن مرغ منجمد داریم.
طلایی تصریح کرد: استان قم در بخش کشاورزی نیاز به تولید بیشتر دارد، در حالی که در بخش دام و طیور نیاز دارد که ظرفیت صادراتی را بالا ببرد.
وی در پایان گفت: استان قم به دلیل ظرفیتهایی که دارد میتواند اقدام به تأسیس شرکتهای دانش بنیان کند، سطح علمی مهندسین کشاورزی در استان قم بالاست که میطلبد شرکتهای دانشبنیان در همه ردههای کشاورزی از جمله دام و طیور تأسیس شود.
پایان پیام/
نظر شما