مرگ سالانه ۲۰۰ هزار نفر براثر اعتیاد /ابتلاء سه میلیون نفر به ایدز در جهان

خبرگزاری شبستان: ، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه سالانه۲۰۰ هزار نفر براثر اعتیاد جان خود را از دست می دهند گفت: ۲۴۳ میلیون نفر مصرف کننده مواد مخدر ،۱۵ میلیون تزریقی، ۳ میلیون مبتلا به ویروس HIV‌ و ۱۰ میلیون قاچاقچی در سطح دنیا وجود دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علیرضا جزینی، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر امروز در نشست خبری که در باشگاه خبرنگاران جوان برگزار شد با بیان اینکه 17 هزار سازمان مردم نهاددر کشور وجود دارد،گفت: 14 درصد از این سازمان ها با ستاد مبارزه با مواد مخدر همکاری دارند. طبق آخرین آمار 2700 سازمان مردم نهاد در حوزه پیشگیری، درمان و کاهش آسیب فعالیت می کنند و 19 هزار نفر نیز در این زمینه فعال هستند. درمان 89 درصد از معتادان نیز توسط سازمان های مردم نهاد صورت می گیرد.

 

وی در خصوص برخورد با معتادان و خرده فروشان مواد مخدر در مراکز تفریحی مانند درکه و توچال افزود: برخورد باید همه جانبه باشد، ما نیازمند همکاری سایر دستگاه های ذیربط در این زمینه هستیم.

جزینی گفت: با رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر همکاری مردم افزایش داشته است و در اکثر شاخص ها رشد داشته ایم ولی در حوزه دانش آموزی رشد چندانی نداشتیم ،در حوزه پیشگیری کاستی هایی وجود داشت که باید اصلاح شود.

آماز مرگ  و میر در میان زنان۳۳ درصد

جزینی با بیان اینکه افزایش مصرف داروهای روانگردان و قرص های لاغری خطری بالقوه است،اظهار کرد: پارسال آمار مرگ و میر در معتادان مرد یک درصد اما در میان زنان 33 درصد بود که متاسفانه آمار اعتیاد در زنان به عنوان یک هشدار جدی محسوب می شود.

وی تصریح کرد: به همین منظور باید در حوزه زنان یک اقدام مضاعف داشته باشیم و در این راستا در مرکز استان ها مرکز ویژه درمان زنان راه اندازی شده است که این موضوع می تواند تاثیرگذار باشد.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدرگفت: مردم برای دستگیری موادفروشان باید به نیروی انتظامی اطلاع دهند و برای درمان باسازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی در میان بگذارند.

وی با بیان اینکه 5700 پزشک مشغول درمان معتادان هستند،تصریح کرد: ما برای درمان بی بضاعت ها متن قانونی داریم که در این زمینه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی کمک می کند.

 

وی با بیان اینکه پارسال 300 میلیارد ریال برای بیمه درمانی معتادان در نظر گرفته شد، افزود: تمام این اعتبار تخصیص داده نشد و قرار شد مابقی این اعتبار در سال جاری دریافت شد و امسال نیز به همین میزان تخصیص داده شده است.

فعالیت6700 مرکز درمان  اعتیاد در سطح کشور

جزینی گفت: 18 مرکز تحت عنوان مراکز ماده 16 (مراکز نگهداری و بازتوانی معتادان) وجود دارد و 6700 مرکز درمان در سطح کشور فعالیت می کنند که تقریبا 7500 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده اند. این مراکز خصوصی هستند و مراکز درمانی ستاد مبارزه با مواد مخدر رایگان است. سال گذشته 20 هزار نفر تحت درمان قرار گرفتند.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخد با بیان اینکه به طور متوسط هزینه درمان هر معتاد 100 هزار تومان است، افزود: طول درمان طبق قانون سه ماه است ولی در مراکز خصوصی 28 روز سم زدایی و 45 روز درمان می شوند.

 

وی با بیان اینکه ورود مواد مخدر سنتی از طریق مرزها صورت می گیرد، افزود: ما هنوز به طور کامل در انسداد مرزها موفق نبودیم لذا در این صورت ورود مواد مخدر به شهرها یک امر طبیعی است،از سوی دیگر انسداد مرزها هزینه زیادی را برای دولت دربر دارد. امسال کشفیات خوبی در مرزها داشتیم و امیدواریم توفیقات بیشتری در سال جاری در این زمینه کسب کنیم.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص برنامه های سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: امسال 100 تن مواد مخدر را در سطح کشور امحا خواهیم کرد.همایش بهبودیافتگان، برگزاری نمایشگاه، افزایش آگاهی قشر جوان، اجرای سرود دانش آموزان نیز از دیگر برنامه های ما در این روز است.

مرگ سالانه ۲۰۰ هزار نفر براثر اعتیاد

وی با بیان اینکه شعار امسال سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر بیایید با هم زندگی مان، جامعه مان و هویت مان را عاری از مواد مخدر سازیم، است افزود:سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر از 26 ژوئن 1987 آغاز شد، 243 میلیون نفر مصرف کننده مواد مخدر ،15 میلیون تزریقی، 3 میلیون مبتلا به ویروس HIV‌ و 10 میلیون قاچاقچی در سطح دنیا وجود دارد. همچنین سالانه 200 هزار نفر براثر اعتیاد جان خود را از دست می دهند.

 

وی با بیان اینکه سود حاصل از مواد مخدر 500 میلیون دلار برای قاچاقچیان است،اظهار کرد: نیمی از هرویین جهان در روسیه و اروپا مصرف می شود و همچنین کشورهای بریتانیا، ایتالیا و فرانسه نیز بیشترین مصرف هرویین را در سطح جهان دارند.

 

وی با بیان اینکه ناتو نتوانست در افغانستان موفق باشد، تصریح کرد: تولید مواد مخدر 6700 تن افزایش یافته است.

وی ادامه داد: افرادی که در گذشته اقدام به فروش مواد مخدر کردند 29 هزار اسلحه از آنها کشف شده است.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: سال گذشته 750 تن مواد مخدر با منشأ تریاک در کشور کشف شد و  درسه ماهه امسال نیز 150 تن کشف کردیم.

 

وی با بیان اینکه 17 مورد مشارکت فعال بین الملی در تصمیم سازی و تصمیم گیری در مورد مبارزه با مواد مخدر داشتیم افزود: همچنین 80 مورد همکاری با دفتر UONDC‌ داشتیم.

وی با بیان اینکه یک هزار و 30 کمپ غیرمجاز در سال گذشته  ساماندهی و پلمپ شدند، افزود: برای مراجعه به کمپ های مجاز می توانیدبا شماره 09627 تماس حاصل نمایید.

 

وی بر لزوم حفظ انسجام در میان آحاد مردم تاکید کرد و افزود: جلوگیری از خانه های مجردی، ارایه الگوی تفریح سالم، کنترل دوستان توسط خانواده ها، کنترل نشانه های مصرف (افت تحصیلی، پرخاشگری، اضطراب و رفتارهای ضد اجتماعی) باید مورد توجه خانواده ها قرار گیرد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 466224

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha