نظام آموزشی اخلاق محور موجب اصلاحِ ناهنجاری های اخلاقی می شود 

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام میرصانع گفت: نظام آموزشی اخلاق محور که مبتنی بر تعامل دوسویه میان حفظ قوانین و مقررات و تکریم طلاب است راهکاری اساسی و راهبردی برای رفع ناهنجاری های اخلاقی محسوب می شود.

 

کمبود اساتید اخلاق و جذابیت های دنیا؛ عوامل افزایش ناهنجاری ها

وی با تاکید بر اینکه هر زمینه و کاری وابسته به اساتید و متخصصین است یعنی اگر اساتیدِ متخصص و عامل در هر زمینه ای وجود داشته باشند اثرگذاری آن بیشتر خواهد بود، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه تعداد اساتید مبرز و عامل اخلاقی کمتر شده است شاهد کاهش محاسن و ملکات اخلاقی در جامعه هستیم؛ ضمن اینکه جذابیت های دنیا در نگاه مردم بیشتر شده است.

 

استاد دانشگاه با اشاره به تلاش های بسیاری که توسط مدیران حوزه های علمیه صورت گرفته، گفت: متاسفانه فضای برخی حوزه ها و مدارس علمیه ضد تربیتی و حتی ضد اخلاقی است و اگر درس اخلاقی برجسته ای نیز برگزار شوند با وجود چنین فضایی احتمالا مؤثر نخواهد بود.

 

هدف اصلی ورود به حوزه، مجتهدشدن نیست

 با تاکید بر اینکه حوزه افراد بسیاری که به متأدب به آداب و متخلق به اخلاق الهی هستند در سالهای اخیر تربیت کرده است، خاطرنشان کرد: بنده معتقدم که علاوه بر برگزاری درس های اخلاق باید زمینه ها و بسترها فراهم شود؛ به عبارت دیگر مدیران و اساتید باید بدانند هدف اصلی از ورود افراد به حوزه مجتهد شدن نیست بلکه تربیت صحیح انسان های باتقوایی است که در کسوت سربازی امام زمان می باشند.

 

مدیر مدرسه علمیه مجدالدوله اضافه کرد: با دستورالعمل، طرح و بخشنامه هیچ امری از جمله ضرورت های اخلاقی قابل اصلاح نمی شود بنابراین باید ابتدا زمینه ها فراهم شده و سپس از محضر علمای عامل و صاحب نفس استفاده شود.

 

نظام آموزشی اخلاق محور مبتنی بر حفظِ تکریم طلاب است

وی در ادامه با اشاره به نظام آموزشی اخلاق محور که چند سالی است در مدرسه علمیه مجدالدوله تهران اجرا می شود، تصریح کرد: این نظام صاحب چند ویژگی است اولا خشک و بی انعطاف نیست ثانیا مبتنی بر حفظ و تکریم طلاب است ثالثا متعهد به رعایت قوانین و مقررات و رابعا مبتنی بر زمینه سازی طرح مسایل و ناراحتی های طلاب است.

 

حجت الاسلام میرصانع ادامه داد: در نظام آموزشی اخلاق محور یک مسئول به عنوان مثال معاون مدرسه حق ندارد در ارتباط با طلبه ای که قرار است اخراج شود از حدود اخلاق و تکریم شخصیتی خارج شوند. متاسفانه این بی اخلاقی ها امروزه گریبانگیر جامعه و مدارس علمیه نیز شده است.

 

قوانین و مقررات برای تربیت انسان ها و نه برای مهار آنها

وی با تاکید بر اینکه بنده هیچگاه اجازه ندادم معاونیم به طلاب توهین کنند یا شخصیت آنها را خدشه دار نمایند حتی در ارتباط با طلابی که در معرض اخراج قرار دارند، گفت: البته این سخن به معنای آن نیست که قوانین و مقررات اجرا نشود بلکه باید بدانیم که قوانین و مقررات برای تربیت انسان ها و نه برای مهار آنهاست.

 

استاد حوزه و دانشگاه هدف از تمام فعالیت های آموزشی و پرورشی را گسترش تربیت اخلاقی انسان ها دانست و اظهار داشت: اگر نتوانیم فضای مدارس علمیه را محلی برای بیان مشکلات و جولان قابلیت ها و استعدادهای طلاب قرار دهیم راه را اشتباه پیموده ایم.

 

ضرورت فعالیتِ مشاوران اخلاق در مدارس

وی در پایان با تاکید بر بکارگیری و راه اندازی مشاوران اخلاقی در حوزه ها گفت: می توان فقدان برخی امکانات را با استفاده از مشاوران اخلاقی که اولا آگاه به علوم دینی ثانیا آشنا با علوم ارتباطی و ثالثا متخلق به اخلاق هستند، جبران کنیم.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 466421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha