دو مرکز بین راهی"میقات"برای خدمت رسانی به زایرین رضوی ساماندهی می شوند

شهردار مشهد با بیان اینکه 4هزار و 205میلیارد تومان اعتبار به شهرداری مشهد در سال جاری اختصاص یافته است، گفت: دو مرکز بین راهی "میقات" در ورودی شهر برای خدمت رسانی به زایرین رضوی در سال 90 ساماندهی می شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید محمد پژمان، شهردار مشهد شب گذشته (28خرداد) در نخستین نشست خبری سال 90 در جمع خبرنگاران گفت: یکی از دلایل بی هویت ماندن شهر مشهد نبود برنامه، راهنمای عملی و شرح تفضیلی معماری شهری است و برای رسیدن به هویت ایرانی اسلامی از دانشجویان رشته معماری در مشهد کمک گرفته شده است.

 

وی با بیان اینکه برای رسیدن به هویت اسلامی در کلان شهر مذهبی مانند مشهد نیازمند توجه به مسائل هویتی هستیم، اذعان داشت: استفاده از راهنمای عملی شهروندان در مباحث نماسازی و ساخت و سازهای معابر اصلی شهر و ساماندهی ساخت و سازهای خیابان های اصلی مشهد از جمله برنامه های هویت بخشی اسلامی به شهر مقدس مشهد است.

 

پژمان در پاسخ به این سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه با اشاره به وظیفه شهرداری‌ها در احداث مساجد، از آنجا که مردم برای زندگی در شهرها عوارض می‌دهند و این عوارض و مالیات‌ها باید در راستای احقاق حقوق شهروندی آنها مصرف شود که احداث مساجد و حسینیه‌ها نیز جزو حقوق مردم است و شهرداری‌ها نیز موظفند از محل عوارض و مالیات برای احداث و تعمیر مساجد و حسینیه‌ها و خدمت رسانی به زائرین استفاده کنند، گفت: دو مرکز خدماتی بین راهی با عنوان" میقات"در محدوده ورودی شهر مشهد در شهرستان های نیشابور و قوچان ساماندهی می شوند.

 

وی افزود: ایجاد اقامتگاه های استراحتی، رفاهی و بهداشتی ویژه زایران به ویژه در دهه آخر ماه صفر که جمع کثیری از زایران برای زیارت حرم امام رضا(ع) وارد مشهد می شوند، به منظور ساماندهی و بهسازی مبادی ورودی شهر مشهد نیز در مرحله عملیاتی و اجرایی است.


شهردار مشهد تصریح کرد: برای شهرستان قوچان هم، ایجاد میقات الرضا(ع) در جوار امامزاده سلطان ابراهیم (ع) واقع در شهر کهنه قوچان پیش بینی شده است که امیدواریم در سال جاری بخشی از اقدامات مربوط به این میقات به بهره برداری برسد.


پژمان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر روند راه اندازی صندوق سرمایه گذاری حرم مطهر و اختصاص اعتبار به این صندوق از سوی دولت گفت: این صندوق طبق قانون تصویب و دستورالعمل ها در دولت مصوب و پس از تشکیل هیئت مدیره راه اندازی شد.


وی با بیان اینکه طبق قانون وزارت مسکن از محل فروش اراضی 4 استان باید 10 درصد فروش سالانه را به حساب صندوق واریز کند، افزود: علاوه بر آن باید کمک های دولت و تسهیلات دولت برای نوسازی بافت های فرسوده در اختیار صندوق و همچنین منابع خرد مردم جمع آوری و در اختیار نوسازی قرار گیرد، اما چون مراحل ثبت صندوق و راه اندازی آن طولانی شد، هزینه ای واریز نشده است.

 

شهردار مشهد با بیان اینکه بودجه و اعتبارات شهرداری مشهد نسبت به سنوات گذشته رشد قابل توجهی در همه حوزه های شهری داشته است، گفت: 4هزار و 205میلیارد تومان اعتبار به شهرداری مشهد در سال جاری جهت ایجاد تحول در حوزه خدمات شهری به شهروندان اختصاص یافته است.

 

وی با بیان اینکه چهره شهر مشهد متناسب با پایتخت معنوی ایران نیست و مردم و زائران حرم رضوی انتظاری بیش از این از شهر مذهبی مشهد دارند و در این راستا شهرداری مشهد اقدام به برنامه ریزی های وسیعی کرده است، افزود: سرعت بخشی در کارهای عمرانی شهری، بهره برداری از کمربند شرقی شهر مشهد در شش ماهه نخست سال جاری، ساخت پل روگذر میدان امام حسین(ع) مشهد که این پروژه یکی از استثنایی ترین پل های در دست ساخت در کشور است و ایمن سازی مسیرهای سیلابی مشهد حدود 35کیلومتر تا پایان سال جاری از جمله برنامه های عمرانی شهرداری مشهد در سال جاری است.

 

شهردار مشهد با اشاره به این مطلب که برای دسترسی آسان زایران و مجاوران به مناطق ییلاقی مشهد نیز در حال آماده سازی تفاهم نامه همکاری با ارگان های مرتبط هستیم، خاطر نشان کرد: اجرای عملیات کنار گذر جنوب شهر مشهد با اعتباری بالغ بر یکصد و 50میلیارد تومان به منظور دسترسی آسان زائران و مجاوران به مناطق ییلاقی مشهد است که کنار گذر جنوب مشهد از ابتدای پلیس راه طرق شروع و تا بند گلستان ادامه دارد.

 

وی با بیان اینکه سایر پروژه های عمرانی بر اساس برنامه های پیش بینی شده در جریان مراحل اجرایی است، اظهار داشت: زیبا سازی پیاده روهای شهری، توسعه خدمات اتوبوس رانی و ایجاد خطوط ویژه اتوبوس رانی، طراحی نرم افزار با چهل آیتم برای ساماندهی نرخ های کرایه تاکسی ها مشهد، حمایت از بخش های ورزشی همگانی و به دنبال آن حمایت از ورزش های قهرمانی و ملی از دیگر برنامه های سال جاری شهرداری مشهد است.

 

وی در ادامه به آغاز طرح اجرای عملیاتی خط دو قطار شهری مشهد اشاره کرد و افزود: به منظور دسترسی آسان شهروندان و زائران به مناطق مختلف شهر نیز عملیات اجرایی خط دو قطار شهری مشهد آغاز شده است که بالاترین رقم تخصیص بودجه ای در حوزه ریلی به قطار شهری مشهد اختصاص یافته است.

 

پژمان به احداث و توسعه پارک های بزرگ مشهد اشاره کرد و اذعان داشت: توسعه پارک وکیل آباد، احداث بزرگترین پارک مشهد تحت عنوان" بهار" در خواجه ربیع با مساحت 90 هکتار که بزرگترین پارک در مشهد است، توسعه تفرجگاه های قدیمی مشهد، احداث پارک خطی 40بازه از جمله برنامه های اجرایی در پارک های بزرگ مشهد است.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر میزان انتشار اوراق مشارکت توسط شهرداری، گفت: در بودجه سال 90 به شهرداری اجازه انتشار یک هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت داده شده است.
 

 شهردار مشهد افزود: علاوه بر آن، با توجه به کاهش 50 درصدی اعتبارات بخش ریلی درون شهری نسبت به سال قبل پیشنهاد شده است اوراق مشارکت منتشر شود و امیدواریم از آن محل هم فروش اوراق مشارکت داشته باشیم.


وی اظهار کرد: عمده اوراق مشارکت برای تکمیل نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم و قلعه آبکوه اختصاص یافته است که نوسازی اطراف حرم به شدت سرعت گرفته و امیدواریم تا پایان سال شارستان رضوی که یکی از بخش های حساس طرح نوسازی است آزادسازی و عملیات احداث  آن آغاز شود.

 

شهردار مشهد افزود: تقسیم بندی محدوده های شهری تحت نظارت شهرداری است و بر اساس مقررات و ضوابط  شهرداری به مناطق تحت پوشش خود خدمات ارائه می دهد بر همین اساس ارائه خدمات به منطق حاشیه شهر و محدوده های غیر شهری بر عهده دهیاری ها و بخشداری هاست.

 


پایان پیام/

 

کد خبر 46643

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha