به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، جعفر گل محمدی، رئیس دادگستری استان زنجان امروز(30 خرداد) در جمع خبرنگاران با تبریک ماه مبارک رمضان اظهار کرد: ماه رمضان ماه تمرین بهتر و الهی وار زندگی کردن و توجه به همنوع و دستورات شرع مقدس است تا بتوانیم با این عملکرد جامعه ای کمتر مجرمانه و مواجه با ناهنجاری ها و اختلافات را در این ماه تمرین کنیم و در طول عمر خود اجرایی کنیم.
وی با اشاره به معنویت این ماه و اینکه بتوان با استفاده از این ماه سرمشقی برای زندگی روزمره فراهم سازیم، ادامه داد: این ایام منتصب به شهدا قوه قضایئه است، شهدایی که در راه اعتلای این نظام شربت شهادت را نوشیدند.
گلحمدی به برنامه ها و اهداف قوه قضائیه در طول سال گذشته و امسال اشاره کرد و افزود: حساسیت خطیر این قوه در امنیت مردم به گونه ای است که نمی توان به هیچ وجه از امنیت مردم بگذریم.
وی با یادآوری اینکه در سایه امنیت، مردم می توانند به فعالیت های اجتماعی یپردازند، ادامه داد: حکم اعدام اصغرعزیزی که به ناموس مردم تجاوز کرده بود در کمتر از 10 ماه صادر و اجرایی شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در شهرستان ابهر نیز یک مورد حکم اعدام برای فردی که به ناموس مردم تعرض کرده بود صادر شد، تصریح کرد: منابع طبیعی موضوعی است که در امروز در استان مطرح می شود چرا که خرید و فروش این اراضی غیرقانونی است و کسی که چنین اراضی را خریداری کرده اند نمی تواند برای اثبات خرید خود به قانون مراجعه کنند.
رئیس کل دادگستری استان زنجان افزود: افرادی که این اراضی را خریداری و تغییر کاربری داده اند تحت پیگرد قانونی هستند و با این عوامل برخورد و به جزای خود خواهند رسید.
گلمحمدی با اشاه به اینکه در استان 20 هزار قطعه اراضی ملی فاقد پایه و مبنای علمی، اقتصادی و قانونی برای کاربری اقتصادی خرید و فروش می شود، اظهار کرد: در کشور یکپارچه کردن زمین اراضی مدنظر است که متاسفانه این اراضی در استان قطعه قطعه شده و به فروش می رسد.
به گفته رئیس کل دادگستری استان زنجان 6 هزار میلیارد تومان ازسرمایه مردم این استان به واسطه گروهی سودجو در اماکنی همچون باغ شهر، باغستان و امثال آن راکد مانده است که تبعات اجتماعی و اقتصادی بسیاری را برای استان در پی دارد.
وی به نظارت و کنترل زندانیان نیز اشاره کرد و افزود: به زندانیان متفاوت نگاه می شود، چرا که برخی از این زندانیان حساب شده و برنامه ریزی دچار جرم شده اند و گروهی نیز به جهت برخی حوادث ناخواسته زندانی شده اند، ولی به خانواده ها به یک چشم نگاه می شود.
گلمحمدی به حضور 2 هزار زندانی در استان زنجان اشاره کرد و افزود: خانواده های این زندانیان با مشکلات مالی روبه رو هستند که اگر این نهاد به خانواده ها کمک نکنند دچار مشکلات بعدی خواهیم شد.
این مقام مسئول ادامه داد: درصورت امکان به زندانیان مرخصی اعطا می شود ولی در ماه رمضان و هفته قوه قضائیه زندانیانی که امکان مرخصی ندارند، خانواده ها می توانند با زندانی خود ملاقات کنند.
وی به راه اندازی نهاد مردمی به نام های انجمن حمایت از زندانیان با فعالیت های غیرانتفاعی به عنوان نمونه در کشور از حیث ایجاد منابع و درآمد و هزینه اشاره کرد و افزود: این نهاد سالانه 8 تا 10 سبد غذایی در بین خانواده های زندانیان توزیع می کند.
وی با اشاره به 18 قلم کالای بهداشتی در بین این سبدها وچود دارد و یادآور شد: با توجه به تعادا اعضای خانواده 200 هزار تومان ارزش غذایی این سب است.
این مقام مسئول به سبد عیدی خانواده های زندانیان اشاره کرد و گفت: همزمان با آغاز سال تحصیلی نیز کمک هزینه تحصیل به این خانواده ها اعطا می شود.
گلمحمدی به ستاد دیه و فعالیت های آن در استان اشاره کرد و گفت: کمک ها به صورت تسهیلات در اختیار زندانیان قرار می گیرد و این مبلغ به زندانیان جرایم غیرعمد و فرد زیان دیده اعطاء می شود و برای زندانی جلب رضایت دریافت می شود.
به گفته وی، سال گذشته 300 نفر از طریق ستاد دیه از زندان آزاد شدند.
این مقام مسئول به آمار واقعی پرونده ها و آمار واقعی دعاوی حقوقی اشاره کرد و افزود: آمار پرونده های وارده 131 هزار و 799 فقره بود که از این تعداد به 130 هزار و 72 فقره رسیدگی شدند.
وی ادامه داد: از این تعداد 75 هزار و 118 فقره مربوط به شورای حل اختلاف است که 76 هزار و 22 فقره در این شوراها مختومه شده است که 53 درصد این پرونده ها با مصالحه نهایی شده اند.
گلمحمدی با اشاره به اینکه عمده دعاوی مردم به جهت عدم اطلاع از حقوق خودشان است، افزود: مردم متدین و مقید به اصول شرعی و اخلاقی هستند و صلح و سازش نشان می دهد در صورت پادرمیانی خیرین و ریش سفیدان با اعلام حقوق و ایرادات پای مصالحه می آیند.
وی افزود: در پرونده های جزایی، توهین، ضرب و جرح عمدی، سرقت، تهدید، نگهداری و مالکیت مواد مخدر، ایراد و صدمه بدنی(تصادفات)، تخریب، ترک انفاق، مزاحت تلفنی، تصاحب اراضی به ترتیب بیشترین موارد را در استان زنجان به خود اختصاص داده است.
به گفته این مقام مسئول دعاوی حقوقی نیز به ترتیب مربوط به مطالبه وجه، مطالبه وجه چک، اعصار از محکوم به، طلاق توافقی، مطالبه مهریه، الزام به تمکین، مطالبه خسارت، مطالبه وجه سفته، مطالبه نفقه و خلع ید می باشد.
گلمحمدی با اشاره به اینکه ضرب و جرح های سازمان یافته و جرایم برنامه ریزی شده در استان زنجان بسیار ناچیز است، افزود: ضرب و جرح غیرعمدی و توهین مواردی است که به فرهنگ سازی نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه برای آموزش حقوق شهروندی با آموزش وپرورش به تفاهم نامه هایی منعقد شده است، افزود: اعزام قضات به روستاها برای آموزش حقوق شهروندی نیز در دستور کار این نهاد قرار گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما