سخنرانی آیت الله نورمفیدی با موضوع «خانواده» در ماه رمضان

خبرگزاري شبستان: نماینده ولی فقیه در استان گلستان، موضوع سخنرانی امسال خود در ماه مبارک رمضان را همچون سال گذشته به موضوع خانواده اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، آیت الله سید کاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در استان گلستان، شب گذشته (۳۰ خرداد) در نخستین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان به بررسی اهمیت «سلام» در این آموزه ها پرداخت.

 

براساس این گزارش، وی تکالیف انسان را به دو دسته واجب و مستحب تقسیم کرد و گفت: اعمال مستحبی با هدف حفظ مصلحت های فرد و جامعه وضع شده اند و انجام به این دستورات، به نفع آنهاست.

 

نماینده ولی فقیه در استان گلستان افزود: اعمال مستحبی باید در کنار اعمال واجب قرار گیرند تا انسان، خانواده و جامعه، در مسیر تکامل حرکت کنند.

 

آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه اعمال مستحبی، خانواده در جامعه اسلامی را به خانواده حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) نزدیک می کند، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه انجام این اعمال، واجب نیست، اما توجه به آنها موجب گرم شدن کانون خانواده، علاقه بین زن و شوهر و تربیت فرزندان باشخصیت، با کرامت و با اخلاق می شود.

 

به گفته وی، مسلمانی تنها به نماز خواندن و روزه گرفتن نیست، بلکه یک مسلمان باید آموزه های اسلامی را در روابط اجتماعی خود به نمایش بگذارد.

 

امام جمعه گرگان، «سلام» را یکی از اعمال مستحبی در اسلام برشمرد و گفت: «سلام»، موجب تحکیم پایه ها و افزایش برکت در زندگی می شود.

 

آیت الله نورمفیدی با ذکر مثالی به اهمیت موضوع «سلام» از نظر پیامبر گرامی اسلام پرداخت و اظهار کرد: فردی نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) آمد و گفت صبح بخیر، پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) در پاسخ فرمودند باید «سلام» کنید.

 

وی با اشاره به سوره نور افزود: پروردگار در این سوره فرمود وقتی به خانه هایی غیر از خانه های خود شدید کاری کنید که میزبان با میل و رغبت، پذیرای شما باشد و بعد از آن هم حتما سلام کنید؛ زیرا به نفع شما و مطابق فطرت شماست.

 

نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) در کلامی دیگر فرمودند که وقتی به هم می رسید، سلام کنید و دست بدهید و وقتی هم از یکدیگر جدا می شوید برای هم، طلب مغفرت داشته باشید.

 

آیت الله نورمفیدی افزود: ایشان در جایی دیگر فرمودند که قبل از صحبت کردن، «سلام» کنید و اگر کسی بدون «سلام» با شما صحبت کرد، پاسخش را ندهید.

 

وی با بیان اینکه در برخی از جوامع برای احترام به یکدیگر، کلاه از سر بر می دارند و یا دست بر روی سینه می گذارند، گفت: از نظر اسلام، اینها ریشه استبدادی دارند و باید کنار گذاشته شوند؛ لذا اسلام توصیه کرده که برای احترام به یکدیگر، باید ‏«سلام» کنید.

 

نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه 23 سوره حشر، «سلام» را یکی از اسم های پروردگار دانست و توضیح داد: برخی از مفسران، «سلام» را در این آیه، بی عیب و نقص بودن پروردگار معنا کردند و برخی دیگر گفته اند که چون او به کسی ظلم نمی کند و همه از سوی او در سلامتی هستند، بنابراین «سلام» به معنی آرزوی سلامتی و امنیت برای طرف مقابل است.

 

آیت الله نورمفیدی ادامه داد: به عبارت دیگر، «سلام» به این معناست که چون پروردگار به کسی ظلم نمی کند بنابراین ما هم نباید به کسی ستم کنیم.

 

پایان پیام/      

کد خبر 466860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha