حاتم سلیمی، رئیس دانشکده فنی و مهندسی شهید چمران کرمان ومسئول کانون بسیج اساتید دانشکده شهید چمران در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان به مناسبت"۳۱ خرداد" سالروز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران، در پاسخ به این سوال که "شهید چمران یک نخبه بود؛ چگونه جامعه نخبگانی کشور می تواند ایشان را الگو قرار دهد؟" اظهار کرد: اگر نگاهی به زندگی شهید دکتر چمران داشته باشیم زمانی که در حال تحصیل در آمریکا بود و در بهترین رشته زمان خودش فارغ التحصیل می شود با توجه به امکانات خوبی که در اختیارش قرار می گیرد ترجیح می دهد در جنوب لبنان بین محرومین و مستضعفین همراه با این قشر علیه نظام سلطه به ویژه صهیونیست ها باشد.
وی افزود: کسی که در اوج مرتبه علمی است و تمام امکانات مادی در دنیا در اختیارش قرار میگیرد اما آنها را رها می کند؛ این نشان از شخصیت بارز، نمونه، الگو و اسوه بزرگ مردی همچون شهید چمران است.
مقام معظم رهبری: دانشگاهها باید انسانهایی در تراز شهید چمران تربیت کنند
مسئول کانون بسیج اساتید دانشکده شهید چمران کرمان تصریح کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس شهید چمرانهای زیادی داشتهایم که در هفته گذشته 270 نفر از این عزیزان در کشورمان تشیع شدند.
سلیمی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی براینکه ماباید در دانشگاههایمان انسانهایی در تراز شهید چمران تربیت کنیم؛ گفت: این فرمایش مقام معظم رهبری نشان از اهمیت و جایگاه ویژه شهید دکتر چمران در بین دانشگاهیان و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
وی خاطرنشان کرد: این بزرگ مرد همراه با مردم ایران در انقلاب شرکت کردند و در اوج قدرت که وزارت دفاع است راهی جبهههای جنگ شد؛ جانانه و قهرمانه به نبرد با دشمن میبپردازد و قهرمانانه در دهلاویه شربت شهادت را مینوشد در حالی که میتوانست با عنوان وزیر دفاع در دفتر کارش باشد و پشتیبانی کند.
اعتقاد به نظام مقدس جمهوری اسلامی و پیروی بی چون وچرا از امام خمینی
وی افزود: اما چون اعتقاد به نظام مقدس جمهوری اسلامی و پیروی بی چون وچرا از امام خمینی (رحمت الله علیه) در قاموس افرادی چون شهید چمران است؛ ترجیح می دهد جانش را در طبق اخلاص تقدیم نظام جمهوری اسلامی کند؛ اینجاست که مقام معظم رهبری این جمله گهربار در مورد شهید چمران می فرماید.
شخصیت شهید چمران تا چه حد در میان نخبگان شناخته شده است؟
رئیس منطقه سه دانشگاه فنی حرفهای در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری شبستان مبنی اینکه شخصیت شهید چمران تا چه حد در میان نخبگان شناخته شده است؟ گفت: شهید چمران به عنوان یک نخبه زاوایای زندگیش برای بسیاری از نخبگان مملکت باز نشده اگرچه روز 31 خرداد را به عنوان سالروز شهادت این بزرگ مرد تاریخ انقلاب اسلامی گرامی میداریم اما زمانی که زاویای زندگی این شخصیت، مطالعه می شود؛ جای بررسی زیاد دارد که دانشگاهیان ما زندگی این رادمرد تاریخ را مورد مطالعه و مداقه قرار داده و برای نسل حاضر باید تبیین شود.
سلیمی در پاسخ به این سئوال که "برای معرفی بیشتر شهید چمران چه اقداماتی تاکنون در استان انجام شده است؟ افزود: هر ساله روز 31 خردادماه که سالروز شهادت شهید چمران است در استان کرمان دانشگاهیان همراه با بسیج اساتید همایش بزرگداشت شهید چمران برگزار می شود و برادر ایشان به عنوان سخنران در این جلسات ابعاد مختلف شخصیت و زندگی شهید چمران را برای دانشگاهیان تبیین می کرد.
همایش بزرگداشت شهید چمران هر ساله برگزار می شود
وی خاطرنشان کرد: در 31 خرداد ماه جاری به همین مناسبت یک همایشی در محل دانشکده شهید چمران با همکاری بسیج اساتید استان و با حضور اساتید بسیجی از سراسر استان کرمان زاویای دیگری از زندگی شهید چمران را باز خواهیم کرد.
رئیس دانشکده فنی و مهندسی شهید چمران استان کرمان اظهار کرد: اساتیدی که در این همایش حضور مییابند، اساتید بسیجی استان هستند و اکثر آنان، افرادی هستند در جبهه ها به عنوان رزمنده حضور داشتند و بعضا به درجه جانبازی نائل آمدند یا از خانواده های معظم شهدا هستند و از نزدیک هشت دفاع مقدس را درک کردند و این افراد با شخصیت علمی، معنوی، فزهنگی و اجتماعی و سیاسی شهید چمران آشنا شدند.
سلیمی گفت: علاوه بر اینT بزرگداشت شهدای دانشجو را با حضور دانشجویان برگزار می شود و در این بزرگداشت دانشجویان این مرکز با سایر دانشجویان حضور فعالی دارند که شخصیت شهید چمران به وسیله خود دانشجویان و اساتید به دانشجویان معرفی می شود.
درجه علمی شهید چمران در زوایای مختلف، الگویی برای نخبگان
وی در پاسخ به این سوال کدام یک از ابعاد شخصیتی شهید چمران برای نخبگان ما ضروری است؛ تصریح کرد: درجه علمی شهید چمران در زوایای مختلف میتواند برای نخبگان علمی و جامعه دانشگاهی به عنوان یک الگو و نمونه مهم از آن استفاده شود.
مسئول کانون بسیج اساتید دانشکده شهید چمران کرمان در خصوص ابعاد شخصیتی شهید چمران خاطرنشان کرد: شهید چمران در نظام مقدس جمهوری اسلامی و حضورشان در صحنه های مختلف که در اوج قدرت اما نشست و برخاستش با محرومین و مستضعفین است؛ به نظر بنده نخبگان علمی و دانشگاهیان باید بزرگترین استفاده را از اخلاق برگزیده شهید چمران داشته باشند.
سلیمی با اشاره به 27 خرداد سالروز تأسیس دانشگاه فنی حرفه ای؛ خاطرنشان کرد: در سراسر کشور 173 دانشکده وجود دارد و بالغ بر 200 هزار دانشجو در دورههای کاردانی و کارشناسی ناپیوسته در حال فعالیت آموزشی است و معتقدیم که دانشگاه فنی و حرفهای با توجه به اهداف و ماموریتهایش نباید همانند سایر دانشگاها کار کند زیرا یک دانشگاه مهارتی است و ورودیهای این دانشگاها از بین دیپلمههای هنرستانی هستند که فقط میتوانند وارد این دانشگاه شوند.
فارغ التحصیلان مراکز فنی و حرفه ای، هیچ باری بر دوش دولت نیستند
رئیس دانشکده فنی و مهندسی شهید چمران کرمان با بیان اینکه دانشگاه فنی حرفه ای دانشگاهی مهارت محور، تقاضا محور و کارآفرین است؛ تصریح کرد: در استان کرمان در حال حاضر 12 مرکز دانشکده فنی حرفه ای وابسته به دانشگاه فنی حرفه ای وجود دارد که قریب 15 هزار دانشجو در این مراکز مشغول فعالیت آموزشی هستند.
سلیمی با اشاره به اینکه فارغ التحصیلان این مراکز هیچ باری بر دوش دولت نیست و معمولاً در صنایع و بخش خصوصی در رشته تخصصی خودشان مشغول به کارند و یا کارآفرین هستند؛ گفت: حدود 85 درصد فارغ التحصیلان این مراکز در رشته شغلی خودشان و با توجه به نوع تخصصشان چرخههای صنعتی این مملکت را می چرخانند.
موفقیت های دانشکده فنی مهندسی شهید چمران کرمان
وی دانشکده شهید چمران کرمان را به عنوان مرکز منطقه 3 دانشگاه فنی حرفه ای شامل استان های کرمان، هرمزگان و سیستان بلوچستان با 4هزار و 500 نفر دانشجو در 19 رشته کاردانی و 6 رشته کارشناسی معرفی کرد و افزود: در بین 173 مرکز دانشکده شهید چمران کرمان جزو 10 مرکز برتر کشور است.
رئیس دانشکده فنی و مهندسی شهید چمران کرمان خاطرنشان کرد: امسال از طرف سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان مرکز برتر در اجرای آزمون های سازمان سنجش انتخاب و لوح تقدیر دریافت کرده است.
وی افزود: همچنین در مسابقات مختلف ورزشی، علمی، فرهنگی وهنری و مسابقات رباتیک از جمله مسابقات ایران اپن و همچنین مسابقات ملی خیام 2014 مقام نخست کشور را کسب کرده و انتخاب یکی از دانشجویان این مرکز "علیرضا حمامی زاده" دانشجوی رشته الکترونیک در مسابقات مهارتی که توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برگزار می شود رتبه نخست را کسب و برای مسابقات دوسالانه جهانی برزیل 2015 اعزام خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما