به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ شهید چمران در سال 1311 در تهران متولد شد، تحصیلات خود را در مدرسه انتصاریه گذراند ، از 15 سالگی در درس تفسیر قرآن مرحوم آیت الله طالقانی و در درس فلسفه و منطق استاد شهید مرتضی مطهری و بعضی از اساتید دیگر شرکت می کرد و از اولین اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران بود ، پس از آن در دانشکده فنی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و در سال 1336 در رشته الکترومکانیک فارغ التحصیل شد.
وی سال 1337 با استفاده از بورس تحصیلی شاگردان ممتاز به آمریکا اعزام شد و پس از تحقیقات علمی در جمع معروف ترین دانشمندان جهان در کالیفرنیا و معتبرترین دانشگاه آمریکا با ممتازترین درجه علمی موفق به اخذ مدرک دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما شد.
چمران در آمریکا، با همکاری بعضی از دوستانش، برای اولین بار انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا را پایه ریزی کرد و از موسسان وفعالان انجمن دانشجویان ایرانی در کالیفرنیا به شمار می رفت که به دلیل این فعالیت ها، بورس تحصیلی شاگرد ممتازی وی را رژیم ستمشاهی طاغوت قطع می کند.
وی پس از قیام خونین 15 خرداد سال 1342 و سرکوب ظاهری مبارزات مردم مسلمان به رهبری امام خمینی (ره) دست به اقدامی جسورانه و سرنوشت ساز می زند و به همراهی بعضی از دوستان مؤمن و همفکر رهسپار مصر می شود و مدت دو سال در زمان عبد الناصر سخت ترین دوره های چریکی و پارتیزانی را می آموزد و به عنوان بهترین شاگرد این دوره شناخته شده و فوراً مسئولیت تعلیم چریکی مبارزان ایرانی را بر عهده می گیرد.
بعد از وفات عبد الناصر، ایجاد پایگاه چریکی مستقل برای تعلیم مبارزان ایرانی ضرورت پیدا می کند، از این رو دکتر چمران رهسپار لبنان می شود تا چنین پایگاهی را ایجاد کند.
وی به کمک امام موسی صدر حرکت محرومین و سپس جناح نظامی آن، سازمان «امل» را بر اساس اصول و مبانی اسلامی پی ریزی میکند.
مقام معظم رهبری در توصیف این جنبه از زندگی شهید چمران می فرمایند: ایشان یک دانشمند بود؛ یک فرد برجسته و بسیار خوش استعداد بود که نام و نان و مقام و عنوان و آینده دنیائىِ به ظاهر عاقلانه را رها کرد و رفت در کنار جناب امام موسى صدر در لبنان و مشغول فعالیت هاى جهادى شد؛ آن هم در برهه اى که لبنان یکى از تلخ ترین و خطرناک ترین دوران هاى حیات خودش را می گذرانید.
مهدی چمران از دلاورمردیهای برادرش میگوید که با گروهی اندک نخستین بار در تاریخ تانک های صهیونیستی را در جنوب لبنان به آتش کشید.
غاده چمران همسر شهید چمران نیز درایت جسورانه مصطفی چمران را چنین توصیف می کند: بسیار جلوتر از ما را می دید و هیچکس نتوانست این را درک کند؛ وی پایه مقاومت را در لبنان گذاشت و چنان سازماندهی ایجاد کرد که براساس آن ما تاکنون با عزت و سربلندی در مقابل رژیم صهیونیستی و کافران داعش ایستاده ایم.
دکتر چمران با پیروزی انقلاب اسلامی بعد از 21 سال هجرت، به وطن باز می گردد و همه تجربیات انقلابی و علمی خود را در خدمت انقلاب می گذارد.
وی خاموش و آرام ولی فعالانه و قاطعانه به سازندگی می پردازد و همه تلاش خود را صرف تربیت اولین گروه های پاسداران انقلاب در سعدآباد می کند، سپس در شغل معاونت نخست وزیری روز و شب خود را به خطر می اندازد تا سریع تر مسأله کردستان را فیصله دهد؛ شهید چمران در قضیه فراموش ناشدنی پاوه قدرت ایمان و اراده آهنین و شجاعت و فدا کاری خود را بر همگان ثابت می کند.
دکتر مصطفی چمران از طرف بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به وزارت دفاع منصوب میشود و در پست جدید برای تغییر و تحول ارتش به یک سلسله برنامه های وسیع بنیادی دست می زند که پاکسازی ارتش و پیاده کردن برنامه های اصلاحی از این قبیل است.
وی در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نماینده مردم تهران می شود و تصمیم داشت در تدوین قوانین و نظام جدید انقلابی، بخصوص در ارتش، حداکثر سعی و تلاش خود را بکند تا ساختار گذشته ارتش را تغییر دهد.
چمران سپس به نمایندگی حضرت امام (ره) در شورای عالی دفاع منصوب شد و مأموریت یافت تا به طور مرتب گزارش کار ارتش را ارائه نماید.
پس از شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، دوران حماسه ساز و پرتلاش دیگری آغاز می شود، دکتر چمران درآن دوران نمونه کامل ایثار، شجاعت و در عین فروتنی و کار مداوم و بدون سر و صدا و فقط برای رضای خدا بود.
وی با اجازه امام (ره) به همراه مقام معظم رهبری، آیت الله خامنه ای که در آن زمان نماینده دیگر امام (ره) در شورای عالی دفاع و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بود به اهواز رفت.
در سی ام خرداد 1360 یعنی یک ماه پس از پیروزی ارتفاعات الله اکبر، دکتر چمران در جلسه فوق العاده شورای عالی دفاع در اهواز با حضور مرحوم آیت الله اشراقی شرکت و از عدم تحرک و سکون نیروها انتقاد کرد و پیشنهاد های نظامی خود از جمله حمله به بستان را ارائه داد، این آخرین جلسه شورای عالی دفاع بود که وی در آن شرکت داشت.
در سحر گاه سی و یکم خرداد 1360، ایرج رستمی فرمانده منطقه دهلاویه به شهادت رسید و شهید دکتر چمران بشدت از این حادثه افسرده و ناراحت بود، وی پس از این رخداد به منطقه دهلاویه رفت و بر اثر اصابت ترکش خمپاره از ناحیه پشت سر بشدت مجروح شد و درمسیر انتقال به بیمارستان به فیض شهادت نائل آمد.
حضرت امام خمینی(ره) پس از شهادت دکتر چمران در پیامی با تسلیت شهادت این سردار پر آوازه اسلام، وی را سر لوحه مرام اسلام عزیز و پیروزی حق بر باطل دانستند و فرمودند: او جنگجویی پرهیزگار و معلمی متعهد بود که کشور اسلامی ما به او و امثال او احتیاج مبرم داشت.
امروز سی و سه سال از شهادتاش می گذرد و دیشب به همین مناسبت یاران، همرزمان و خانواده های شهدا یاد و خاطره این شهید والامقام را در برج میلاد تهران گرامی داشتند.
پایان پیام/
نظر شما