به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدباقر علوی تهرانی، استاد حوزه و دانشگاه و امام جماعت مسجد حضرت امیر (ع) امروز یکشنبه 31 خردادماه 94 در جمع نمازگزاران مسجد حضرت امیر (ع) گفت: لغت شناسان دو ریشه برای کلمه دنیا بیان کردند بعضی آنها از ریشه دنوه یعنی نزدیک تر دانستند که در این معنا دنیا تعبیری خنثی است زیرا مرحله قبل از زندگی آخرت است.
وی با بیان اینکه عده ای از اهل لغت دنیا را از ریشه دنیه دانسته اند، اظهار داشت: اگر دنیا از این ریشه باشد به معنای قناعت و بی ارزشی است.
استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: دنیا وصف است و همواره موصوف می خواهد مانند حیات دنیا، ذات دنیا و علایق دنیا.
وی با بیان اینکه رسول الله (ص) می فرماید دنیا را رها کنید و برای اهلش بگذارید، تصریح کرد: حضرت در ادامه این روایت می فرماید هر کس از دنیا پیش از مقداری که باید بهره ببرد خود را به هلاکت انداخته است بی آنکه خود بداند، بنا بر این روایت تن ما انسان ها داغ است و در حالی که هلاک شده ایم خبر نداریم.
حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با اشاره به اینکه حد کفایت دنیا این است که آبرویمان حفظ شود و دستمان جلوی دیگران دراز نشود، اظهار داشت: خداوند در آیه 185 سوره آل عمران می فرماید و حیات دنیا چیست؟ تنها متاعی فریبنده است.
وی ادامه داد: دنیا صرفا فریب است و اثبات کرده که فریبنده است همچنان که علی امیرالمومنین (ع) می فرماید دنیا فریب می دهد و ضربه می زند. به همین دلیل علی (ع) زمانی که حاکم بودند نان جو می خوردند و دنیا را سه طلاقه کردند.
وی افزود: با حلوا حلوا کردن و گفتن مدح بزرگان چیزی عاید ما نمی شود، گفت: اینکه بگوییم سلمان یا ابوذر خوب بودند چیزی نصیب ما نمی کند مگر اینکه از خود بپرسیم چرا آنها به این مقام ها رسیدند.
امام جماعت حضرت امیر (ع) با بیان اینکه ما در حالی که از دنیا نمی گذریم می خواهیم به مراتب عالی برسیم، خاطرنشان کرد: مقام امامت، عصمت و ولایت حضرت علی (ع) دست یافتنی است اما ما برای رسیدن به مقام عالی معنوی حضرت مانند سه طلاقه کردن دنیا هرچند به این مقام نیز نخواهیم رسید باید از یک جایی شروع کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی در پایان با تاکید بر اینکه حضرت علی (ع) به سردمداران حکومتش نوشت اگر می خواهید خطاب به من نامه بنویسید با قلم ریز باشد و القاب پرطمطراق به کار نبرید، تصریح کرد: نمی توانیم به مقامات عالی معنوی برسیم مگر اینکه مانند امیرالمومنین چنین نگاهی به دنیا داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما