به گزارش خبرگزاری شبستان، چندی پیش متوجه شدیم که همسر یکی از خانواده های تحت پوشش کمیته امداد امام (ره) به دلیل عدم تمکین مالی یکی از کلیه های خود را فروخت تا هزینه های جاری زندگی و درمان بیماری شوهرش را تأمین کند. این موضوع ما را بر آن داشت تا با مسئولان این کمیته به گفت و گو بنشینیم و نحوه حمایت این خانواده ها را جویا شویم.
جمعیت 5/4میلیون نفری تحت پوشش کمیته امداد
علی محمد ذوالفقاری، معاونت حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) در این زمینه به خبرنگار شبستان گفت: حوزه حمایت و سلامت مسئولیت پذیرش مددجو را دارد و با تفکیک نیاز به حوزه های تخصصی ارجاع می دهد و با مشخص کردن حد نیاز مددجو خروج مددجو را از سطح پوشش بر عهده دارد، در این بخش حمایت های اجتماعی و بیمه ای جز خدمت کمیته امداد ارایه می شود.
وی در مورد پوشش سالیانه این معاونت اظهار کرد: در حال حاضر 5/4 میلیون نفر تحت پوشش حمایت امداد هستند که از این آمار سه میلیون نفر بیمه شده خدمات درمانی هستند و از بیمه های خدمات درمانی استفاده می کنند. این بیمه مربوط به ساکنین روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر است.
ذوالفقاری افزود: 5/1 میلیون نفر تحت پوشش امداد نیز از خدمات این نهاد بهره مندند و کمیته امداد با قرارداد با 12 هزار مرکز درمانی و 1200 پزشک خانواده نسبت به این افراد سرویس دهی می کند. این افراد بیمه تأمین اجتماعی نیستند و از بیمه خاص کمیته امداد بهره مند هستند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا پزشکان می توانند افرادی از اقشار آسیب پذیر معرفی کنند، تصریح کرد: بخش عمده ای از خدمات این نهاد به غیر از مددجویان دائم براساس نوع نیاز به شکل موردی نیز به افراد نیازمند ارایه می شود. در حقیقت افرادی که نیازمندی مانع حل مشکلاتشان است به صورت موردی از کمیته امداد خدمات دریافت می کنند که بخشی از این نیازمندان مددجویان دارویی نیز هستند.
اظهار بی اطلاعی ازفروش اعضا در میان خانواده های تحت پوشش
معاونت حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) در مورد پوشش دارویی مددجویان گفت: ما متناسب با نیاز، خود به شکل وام و بلاعوض به خانواده ها کمک می کنیم و میزان هزینه کمیته امداد متناسب با نیاز افراد است.
وی در مورد فروش اعضای مددجویان کمیته امداد امام (ره) به دلیل شرایط خاص افزود: ما به مورد خاصی در این زمینه برخورد نکردیم. در میان 5/1 میلیون نفری که تحت پوشش درمانی امداد هستند به هیچ عنوان این مطلب صحت ندارد، درخصوص سه میلیون نفر هم تلاش کردیم خدماتی ارایه دهیم که فرانشیز و خدمات موردنظر را تأمین کنیم و مورد گفته شده مصداق ندارد.
وی درمورد افزایش هزینه های دارویی و درمانی مددجویان گفت: ما برای بیمه مددجویان و هزینه های درمانی متناسب با تعرفه هایی که به ما ابلاغ می شود، اقدام می کنیم.
تعریف سرفصل های حمایتی کمیته امداد براساس نیاز مددجو
بنابراین گزارش در ادامه پی گیری این موضوع «علیرضا چگینی»، مدیرکل ایتام و زنان سرپرست خانواده و سالمندان گفت: جامعه هدف که کمیته امداد امام خمینی (ره) مورد حمایت قرار می دهند، از خانواده های بی سرپرست یا کسانیکه سرپرست خانواده از کار افتاده هستند، تشکیل شده اند که بی سرپرستی به علت فوت، طلاق و متارکه و سایر بی سرپرست ها و گروه های آسیب پذیر مانند سالمندان و کسانیکه به نوعی از کارافتاده محسوب می شوند را دربرمی گیرد.
چگینی افزود: این افراد از طرق مختلف معرفی می شوند. مهمترین راه آن این است که خودشان مراجعه می کنند یا اینکه فردی این افراد را معرفی می کند. همچنین خود کمیته امداد و خیرین نسبت به شناسایی آنها اقدام می کنند.
مدیرکل ایتام و زنان سرپرست خانواده و سالمندان پیرامون پرداخت های این نهاد به مددجویان اظهار کرد: بحث توانمندسازی هدف اساسی کمیته امداد است و کلیه خدمات کمیته امداد باید منتهی به توانمندسازی مددجویان باشد و سبدهای حمایتی این نهاد براساس شرایط خانواده ها و افراد متفاوت است. ممکن است خانواده ای نیازمند آموزش و مهارت و اشتغال آفرینی و یا نیازمند تأمین نیازهای آموزشی برای بازاریابی و فروش محصولات باشد.
وی با بیان اینکه بسته های حمایتی متناسب با نیاز خانواده ها در بخش ازدواج، اشتغال، مستمری و آموزشی تعریف شده است، ادامه داد: سرفصل های حمایتی کمیته امداد متفاوت است و براساس نیاز مددجو تعریف می شود؛ به طور مثال در بخش تأمین مسکن می تواند از خدمات ودیعه و اجاره مسکن بهره مند شوند و یا در بخش هایی که کمیته امداد به شکل کلان اقدام به ساخت مسکن کرده و یا از طرح مقاوم سازی روستایی و مسکن مهر برخوردار شوند.
60 هزار تومان حداکثر دریافت نقدی مددجویان!
چگینی با بیان اینکه حداکثر دریافت نقدی مددجویان 60 هزار تومان است، تصریح کرد: ممکن است امسال تغییراتی در سرانه دریافتی مددجویان داشته باشیم. ما در حوزه خدمات حمایتی، درمانی، فرهنگی و آموزشی تسهیلاتی را در اختیار مددجویان قرار می دهیم، اما مدعی نیستیم که به طور کامل این خدمات کفایت می کند، خدمات ما زیربنایی است.
وی افزود: فقط 60 هزار تومان کافی نیست، اگر ماهی یک میلیون تومان هم به خانواده ای بدهیم این خانواده از پویایی و فعالیت افتاده است، ما نیازهای اولیه را مرتفع می کنیم نه نیازهای کامل را.
وی در مورد تحت پوشش بودن برخی از دست فروشان در کمیته امداد امام (ره) گفت: کمیته امداد در این رابطه ورود ندارد و کسانیکه در خیابان دست فروشی می کنند یک توان و قابلیتی دارند، ما کسانی که سرپرست خانواده از دست داده اند یا از کار افتاده هستند را تحت پوشش قرار می دهیم.
مدیرکل ایتام و زنان سرپرست خانواده و سالمندان ادامه داد: اما ممکن است به صورت موردی کمکی به این افراد صورت گیرد، اما این خانواده ها تحت حمایت کمیته امداد نیستند و به عنوان نیازمند موردی از کمیته امداد خدمات دریافت می کنند.
مدعی دروغ بودن فروش اعضا در بین خانواده های تحت پوشش نیستیم
وی در مورد فروش اعضای یکی از افراد تحت تکفل کمیته امداد تصریح کرد: باید دید نیاز چیست؟، ما در بحث ودیعه کمک های لازم را انجام می دهیم. این موضوع یک مورد خاص است که باید مورد بررسی قرار گیرد و موضوع سنجیده شود. اما هیچ ادعایی نداریم که این اتفاق در حوزه ما نیفتاده است. افراد با اعتقاد و عقاید خاص ممکن است دست به این اقدام بزنند.
خانواده های تحت پوشش خود مختارند
حسین انواری سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز پیرامون فروش اعضای بدن یکی از خانواده های تحت حمایت این نهاد گفت: خانواده ها اختیارشان با ما نیست. ممکن است به تصمیم غلطی برسند و تصمیم غلط را عمل کنند. آن خانواده هایی که ارجاع شدند و ما در جریان بودیم مشکلشان حل می شود.
سرپرست کمیته امداد امام (ره) افزود: اگر این خانواده ها دوباره ارجاع شوند، مشکلشان حل می شود مثل سایر خانواده ها، اما سیستم سلامت باید این معضل را حل کند.
اگر حمایت کمیته امداد نباشد، فاجعه رهاسازی بیماران هر روز تکرار می شود
انواری با بیان اینکه ما چقدر می توانیم خرج درمان بیماران کنیم، تصریح کرد: به طور مثال در مورد بیماران صعب العلاج ماهی سه میلیون هزینه دارند، ما چقدر می توانیم هزینه کنیم؟ اگر این روال انجام شود کل هزینه امداد را باید صرف درمان کنیم باید از شبکه سلامت پرسید که چه راه حلی برای این موضوع دارد.
وی از جلسه این نهاد با وزیر بهداشت و سلامت در هفته های آتی خبر داد و افزود: برخی از فعالیت های کمیته امداد مشهود نیست. فاجعه رهاسازی بیماران را که به یاد دارید اگر کمیته امداد و کمک های جاری نباشد هر روز شاهد این نوع وقایع هستیم.
گفت و گوهای انجام شده با این مسئولان حاکی از آن است که حمایت های فعلی پاسخگوی نیاز خانواده های تحت پوشش نیست. شبکه سلامت هم تا کنون نتوانسته پاسخگوی نیاز این افراد باشد. حال این سوال به ذهن می رسد آیا با 30 تا 60 هزار تومان ماهانه می توان گذران زندگی کرد؟!
پایان پیام/
نظر شما