به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، شهرام شیخانی امروز (7 تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: بهزیستی سازمانی حمایتی تخصصی است که در زمینه اعتیاد بیشترین حجم کار را در بین دستگاههای عضو کمیته ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را دارد.
وی افزود: بهزیستی در راستای درمان، پیشگیری، بازتوانی و کاهش اعتیاد در جامعه فعالیت میکند.
معاون امور پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به حوزه درمان اعتیاد، گفت: سال گذشته در طرح توسعه ارائه خدمات سیار 600 نفر خدمات دریافت کردند و بر اساس برنامه عملیاتی بهزیستی 112 درصد این طرح محقق شده است.
شیخانی از وجود 32 مرکز درمان و بازتوانی اعتیاد در استان خبر داد و بیان کرد: از این تعداد 19 مرکز درمان و بازتوانی اعتیاد سرپایی هستند که سال گذشته 2 هزار نفر پذیرش داشته است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته یک هزار و 100 نفر به هفت مرکز ترک اعتیاد میان مدت استان مراجعه کردند، گفت: همچنین 650 نفر نیز از چهار مرکز گذری و کاهش آسیب استان خدمات دریافت کردند.
معاون امور پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی عنوان کرد: در سال گذشته 34 نفر از خدمات مرکز اقامتی بلندمدت اجتماع درمانمدارTC و 20 نفر از خدمات مرکز سرپناه شبانه ویژه معتادان در استان بهرهمند شدند.
شیخانی به فعالیت 142 تیم اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد در استان خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: سال گذشته 171 هزار و 826 نفر زیر پوشش آموزش های پیشگیرانه از اعتیاد با رویکرد اجتماع محور در محیط آموزشی، محلات و محیط کار قرار گرفتند.
وی یادآور شد: تیمهای اجتماع محور شامل 32 تیم اجتماع محور شهری، 30 تیم روستایی، 68 تیم در مهدهای کودک و 12 تیم در محیطهای کار بهعنوان زیرمجموعه بهزیستی فعالیت دارند.
معاون امور پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی در خصوص فعالیت تیم های اجتماع محور بیان داشت: ما تسهیل گران آموزش دیده سازمان بهزیستی را به همه محلهها و محیط های مورد نظر اعزام میکنیم تا ضمن شناخت دقیق از فضاها، بسترهای متفاوت موجود در آنها و افراد متعلق به اجتماعات حاضر در این محلهها، بتوانند شناختی مناسب از ناهنجاریهای رفتاری و اجتماعی مضر برای سلامت اجتماعی و فردی، بیماری اعتیاد و راهکارهای پیشگیری ارائه کنند.
شیخانی گفت: گام بعدی، آموزش این افراد است تا بتوانند در محیط خود، اهرمی برای پیشگیری از اعتیاد محسوب شوند. این عده بعد از توانمند شدن، میتوانند نیازهای محله خود را در پیشگیری از مقوله اعتیاد و دیگر آسیب های اجتماعی پوشش بدهند.
معاون امور پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی در ادامه به فعالیت شبانه روزی خط ملی اعتیاد با شماره 09628 اشاره کرد و گفت: نیازمندان به خدمات مشاورهای میتوانند از سراسر کشور با این شماره تماس بگیرند و از کمکهای پرسنل آموزش دیده و مجرب این مرکز بهره مند شوند.
شمخانی با بیان اینکه خط مشاوره تلفنی 1480 در استان فعال است، افزود: سال گذشته 16.5 درصد تماس گیرندگان با خط مشاوره تلفنی مشکل اعتیاد داشته اند.
به گفته وی اجرای طرح پیمایش ملی خانوار در خصوص شیوع مواد مخدر و روان گردانها در استان، همزمان با سراسر کشور برای شناسایی آخرین آمار مصرفکنندگان مواد و روان گردانها آغاز شده است.
شمخانی با اشاره به اینکه هیچ گونه آماری از تعداد معتادان استان وجود ندارد، بیان داشت: آمارهای ارائه شده تعداد مراجعه کنندگان به مراکز ترک اعتیاد است.
معاون امور پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به اعتبارات درمان اعتیاد، تصریح کرد: از مجموع اعتبارات سال گذشته 28 درصد از محل ستاد مواد مخدر و بقیه مربوط به بهزیستی و وزارت رفاه و امور اجتماعی بوده است.
شیخانی با بیان اینکه نمایشگاه دائمی پیشگیری از اعتیاد در فرهنگسرای وحدت بیرجند راهاندازی شده، عنوان کرد: این نمایشگاه دارای 90 تابلو و پنج مجموعه شامل سبکهای فرزندپروری، مهارتهای زندگی، راههای که جوانان را به اعتیاد میکشاند، انواع مخدر و عوارض آن و استفاده از هنرمندان و ورزشکاران برای پیشگیری از اعتیاد است.
به گفته وی این نمایشگاه صبحها از ساعت 9 تا 12 و بعداظهرها از ساعت 17 تا 20 شب برای بازدید دایر است.
پایان پیام/
نظر شما