نیاز روز اغلب جوانان باید در شیوه های نوین معارف دین، مد نظر قرار گیرد

رئیس سازمان جوانان گیلان، نیاز روز اغلب جوانان را در شیوه های نوین تدریس معارف دین مورد توجه دانست.

حجت الاسلام و المسلمین سعید مهدوی، رئیس سازمان جوانان گیلان در خصوص شیوه های نوین تدریس معارف دین به خبرنگار شبستان گفت: هدف و غایت برگزیدن شیوه های نوین و جدید برای تدریس معارف دین اثرگذاری مفید در خلق و روان فراگیران می باشد.


حجت الاسلام مهدوی با بیان اینکه شیوه های نوین تدریس معارف دین نه تنها در اصلاح نظام آموزشی کشور موثر است، خاطر نشان کرد: شیوه های جدید برای تدریس معارف دین در امور دینی نیز که یک امر پرورشی و تربیتی است غالب بر فضای حاکم آموزشی در دانشگاه ها، مساجد، منابر و محافل مذهبی است.
 

رئیس سازمان جوانان گیلان، ترجیح دادن صبغه آموزشی بر صبغه پرورشی و تربیتی را یکی از آسیب های عمده در تدریس معارف دین دانست و اضافه کرد: آن زمانی که آموزش بر پرورش و تربیت سبقت گیرد تاثیر تدریس علوم دینی در حد انباشت ذهنی و تراکم حافظه معلومات دینی، خواهد بود.


وی ادامه داد: اگر درون انگیختگی در تدریس معارف دین جای خود را به الغائات بیرونی دهد مرام زندگی افراد در حوزه رفتار ظهور و بروز نمی کند.


حجت الاسلام مهدوی تصریح کرد: شیوه های نوین تدریس معارف دین اگر بر پایه تطبیق آموزه های دینی بر فطریات و برانگیختن انگیزه های فطری و درونی باشد یقینا تاثیر صادقانه و بدون نفاق و برخوردهای کلیشه ای در حوزه رفتار و اخلاق افراد می گذارد.


وی نیاز نظام آموزشی کشور به شیوه های نوین برای تدریس معارف دین را قطعی دانست و افزود: از ادبیات فلسفی عقل گرای محض باید در این نظام جدید تا حد زیادی اجتناب کرد.


رئیس سازمان جوانان گیلان با اشاره به اینکه ادبیات فلسفی و عقلی محض به جهت خشک بودن و عدم لطافت در اکثر افراد جاذبه ایجاد نمی کند، خاطر نشان کرد: متون آموزشی باید معارف، برهان های عقلی و استدلال های فلسفی در حوزه آموزه های دینی را با ادبیات و شیوه های لطیف عرفانی و ذوقی ادغام کرده تا بر روی فراگیران تاثیر مضاعف بگذارد.
 

وی به مشی شهید مطهری در این خصوص اشاره و اذعان کرد: استاد مطهری برای نسل نوجوان کتاب"داستان راستان" و برای فرهیختگان جامعه کتاب های عقلی و فلسفی مانند عدل الهی، اصول روش رئالیسم، شرح منظومه و غیره را تالیف کرده است.

حجت الاسلام مهدوی تاکید کرد: آموزه های دینی را باید با هنر لطافت ادبیات و مباحث عرفانی الغا کرد.


وی با بیان اینکه بسیاری از معارف در حوزه امور تربیتی باید در شیوه های نوین تدریس معارف دین مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: آداب تربیت فرزند، احکام، آداب معاشرت و آداب تعلیم و تربیت باید در شیوه های نوین تدریس بیشتر توجه شود.
 

رئیس سازمان جوانان گیلان ادامه داد: در شیوه های نوین دینی، اقتضا و نیاز روز اغلب جوانان باید مد نظر قرار گیرد.


حجت الاسلام مهدوی خاطر نشان کرد: امروز به واسطه شبیخون فرهنگی(ناتوفرهنگی) که از جانب مقام معظم رهبری اعلام شده است، گزاره هایی مانند قناعت، ساده زیستی، اخلاق و روابط مشروع بین زن و مرد باید مورد توجه قرار گیرد.

 

گفتنی است، جشنواره ملی شیوه های نوین تدریس معارف دین(شکوه اندیشه) از سری برنامه های ششمین جشنواره بزرگ جوانان مساجد کشور در چهار بخش قرآن با محوریت روانخوانی، اعتقادات با محوریت معاد، احکام با محوریت روزه و اخلاق با محوریت آداب سفر، به همت دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان، (22 تیر) سال جاری در رشت برگزار می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 46916

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha