حجت الاسلام محسن افضل آبادی، عضو هیئت علمی مرکز تخصصی تربیت محقق مذاهب اسلامی در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که گروه تروریستی داعش چه هدفی را از نسل کشی مسلمانان به ویژه شیعیان دنبال می کند، گفت: اگر نگاه کلان تری به این موضوع داشته باشیم، تاکتیک های روانی در عملیات جنگی مساله مهمی است که داعش از آنها استفاده می کند.
وی با اشاره به تاکتیک های روانی که داعش در نبردهای خود به کار می گیرد، اظهار کرد: این گروه تروریستی از ابزارهای روانی همچون تحریف، دروغ، تطمیع – که با توجه به تطمیمع فرماندهان موصل توانست این شهر را تصرف کند -، ترس و ارعاب و شایعه پراکنی در رسیدن به اهداف خود استفاده می کند که نسل کشی نیز با هدف ایجاد رعب و وحشت، انجام می شود.
حجت الاسلام افضل آبادی با انتقاد از اینکه گاه رسانه ها و شبکه های اجتماعی بر قهرمان سازی ها و بزرگ نمایی اقدامات داعش و وحشت و رعب از آنها دامن می زنند، بیان کرد: اتفاقا وقتی به کُنه و ذات داعش می نگریم، در می یابیم آنها افرادی ترسو هستند که در جنگ ها پا به میدان نمی گذارند و از راه دور هدف را مورد اصابت قرار می دهند.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: به طور مثال وحشتی که داعش با سر بریدن ایجاد می کند، غالبا مربوط به سر افرادی است که پس از کشته شدن بریده شده است نه در هنگام زنده بودن یا سر افراد غیر نظامی است که مسلح نبوده اند و قطعا کمتر می توان چنین جنایتی در حق افراد نظامی روا داشت به دلیل اینکه آنها در برابر داعش مسلح هستند و معمولا پس از اسارت این اتفاق برای آنها رخ می دهد.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر بیشتر نیروهای داعش برای پول می جنگند و گاه دیده شده پرداخت پول آنها دیر شده و کل گردان جنگ را به این دلیل تعطیل کرده اند.
مولف کتاب «ابن تیمیه از دیدگاه اندیشمندان حنفی» با اشاره به نحوه به قتل رساندن خلبان اردنی در قفسی از آتش توسط داعش، ابراز کرد: این شیوه که جزیی از اقسام نسل کشی است، دقیقا از صحنه پردازی های هالیوود الهام گرفته شده تا عملیات روانی انجام شود و ترس و وحشت در دل مخاطب افکند.
وی افزود: با همین شیوه ایجاد ترس و وحشت داعش توانست یک شبه شهری همچون موصل با دو میلیون جمعیت را تصرف کند اما همین مساله نتوانست بر روستایی با جمعیت بالغ بر 28 تن، تاثیر بگذارد و داعش از تصرف آن ناتوان ماند؛ بنابراین بزرگ نمایی عملیات و ایجاد ترس، نتیجه ای دلخواه برای داعش رقم می زند.
حجت الاسلام افضل آبادی همچنین در پاسخ به این سوال که چه افرادی داعش را تشویق به نسل کشی می کنند، گفت: اگر نگاهی به نظر سنجی شبکه ام بی سی از جمهوری خواهان برای روی کار آمدن داشته باشیم، 27 درصد آنها در سال 2016 بر اولویت امنیت ملی تاکید داشته اند در صورتی که این آمار در سال 2012، هشت درصد بوده است و این نشان می دهد که ابوبکر بغدادی و داعش به صورت غیر مستقیم بر انتخابات آمریکا نیز تاثیر داشته اند.
وی ادامه داد: اگر هر کشور و فرهنگی را در نظر بگیریم، تا وقتی آن کشور و فرهنگ انسجام ملی دارد که فرهنگی مهاجم مقابل خود داشته باشد، در حقیقت اگر تفکر مهاجم مقابل کشوری باشد، آن کشور رشد می کند و قوی تر می شود و این مساله همچون آهویی است که تا ببری او را تعقیب نکند، آن آهو تیزپا نمی شود.
این پژوهشگر بیان کرد: فرهنگ و تمدن غرب تا زمانی که تفکر و فرهنگی عظیم در برابر آن نباشد، فسیل شده و وحدت درونی خود را از دست می دهد و امروز تنها تفکری که می تواند فرهنگ و تفکر غرب را به چالش بکشد، اسلام است.
وی با تاکید بر اینکه اسلام دین صلح طلب و ظلم ستیز است، اذعان کرد: این دین هیچ مشکلی با دیگر ادیان نداشته و با همه سازگار است همان گونه که پیامبر (ص) با همه اقوام زندگی می کردند، اما امروز اسلام برای غرب یک چالش به حساب می آید چرا که موج استقبال از این دین میان اروپایی ها و آمریکایی ها افزایش پیدا کرده و غرب از این مساله هراس دارد، لذا گزینه ای بهتر از داعش پیدا نمی شود تا غرب با استفاده از آن، اسلام هراسی را در میان مردمان خود ترویج دهد و بگوید اسلام چیزی جز سر بریدن و کشتن نیست.
حجت الاسلام افضل آبادی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین، غرب برای مبارزه با موج اسلام خواهی، دست حمایت خود را بر پشت سر داعش گذاشته است تا خون هزاران نفر از مردم بی گناه سوری و عراقی در کوچه ها و خیابان های ریخته شود و به مردم غرب، اسلامی خونریز نشان داده شود و در این راستا از آنجا که تفکر شیعه، مهم ترین تفکری است که مقابل تمدن و تفکر غرب، قد علم کرده است، در نوک حمله پیکان غرب و داعش است و نسل کشی به همین منظور انجام می شود.
پایان پیام/
نظر شما