به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، احمدرضا درویش، کارگردان فیلم «رستاخیز» امروز(۹تیر) در نشست هم اندیشی اکران عمومی این فیلم در سالن شهید باغبانی حوزه هنری مازندران، با اشاره به اهميت رسانه به خصوص سينما، اظهار داشت: باتوجه به اينكه عصر امروز را عصر انفجار اطلاعات مي نامند و بشر وارد دوران جديدي از زيست اجتماعي شده از اين رو مي طلبد با بهره گيري از كاركردهاي رسانه و تفاوت رسانه ها با يكديگر براي ذهن جويا و متفكر انسان ها خوراك فكري ايجاد كرد.
وي با بيان اينكه از منظر غرب گرايان و نظريه پردازان مغرب زمين، مرزها و ديوارها برداشته مي شود و اختلاط فرهنگي در زيست بشري به وجود مي آيد، گفت: مهمترين مقوله ارتباط بين فرهنگ ها و هويت ها عنصر رسانه است.
درويش، صدا و تصوير را دو ابزار مهم رسانه دانست و اظهار داشت: به كمك صدا و تصوير كاركردهاي رسانه تا اعماق ذهن و خيال بشر در همه شئون زندگي نظير اجتماعي، سياسي، اقتصادي و حتي نظامي نفوذ پيدا مي كند.
وي با بيان اينكه ملتي كه صاحب هويت و تمدن است و براي بشر امروز با بهره گيري از عنصر كلمه، حرف هاي عميقي دارد بايد بر رسانه تسلط دقيق و جامع داشته باشد، افزود: ملتي كه در انتقال پيام خود به دورن جامعه خويش ناتوان باشد نمي تواند پيامي را به جهان مخابره نمايد.
درويش اظهار داشت: دهكده جهاني كه دست مايه مغرب زمين است با تسلط بر رسانه به جاي استفاده از اين ابزار براي به ارمغان آوردن صلح، آرامش و امنيت براي انسان، رسانه را وسيله اي براي احياي برده داري دوره جاهليت و آدم كشي بدل كرده است.
وي ادامه داد: جوامعي كه از هويت و پيشينه فرهنگي و تاريخي غني برخوردارند و مي توانند تغزيه فكري قوي براي ديگر جوامع باشند متاسفانه از رسانه قوي بي بهره هستند و به لحاظ فرهنگي تسليم رسانه هاي مغرب زمين هستند.
درويش با بيان اينكه فيلم رستاخيز درصدد بيان ماجراي كربلا و اينكه امام حسين(عليه السلام) با تكيه بر صلاح كلمه، سنت رسول خدا(صلي الله عليه وآله وسلم) و گفتگو با زبان اسلام رحماني در مقابل تماميت قدرت و زبان شمشير ايستادند، است، گفت: ساخت اين مجموعه سينمايي بيش از 10سال به طول انجاميده است.
وي با بیان اینکه امروز جاهلیت ابوسفیانی را در رفتار قدرتهای غرب با ژست دموکراسی مشاهده میکنیم، تصریح کرد: كشورهاي غربي تمام جهان امروز به ويژه كشور هاي جهان سوم را رعيت هاي خويش مي دانند.
درويش عنوان داشت: فيلم رستاخيز توسط هنرمندان سينمايي ايران و برخاسته از ظرافت هاي سينمايي اين مرز و بوم ساخته شده و اينكه در ايران چگونه در معرض بيننده قرار مي گيرد، مهم است.
وي با بيان اينكه از فرصت هاي ارتباط با مخاطب غافل هستيم و نيازمندي هاي خود را از طريق رسانه هاي خارجي طلب مي كنيم، گفت:هر جامعه زنده و صاحب انگيزه و ايده، نيازمند تفكرات جمعي، ديده شدن و همدل شدن است.
درويش با بیان اینکه فیلم رستاخیز با زبان عربی، آذری و فرانسه آماده نمایش است، گفت: سال های سال است که در حوزه مدیریت سینما و منتقدان با این سوال مواجه هستیم که چرا فیلم خوب ساخته نمی شود! تجربه نشان داده اگر فیلم خوب داشته باشیم زنجیره سینماداران و مردم راضی خواهند شد و همچنین مدیران سینمایی می توانند چشم انداز سینمای ایران را برای برنامه ریزی آینده، مورد بررسی و رصد قرار دهند.
وی اضافه كرد: در تولید این فیلم، مجموعه ای از فرزندان ایران با دغدغه بیان حماسه عاشورا و ادای دین به شخصیت والای امام حسین (عليه السلام) گردهم آمدند تا این اثر سینمایی را تولید کنند؛ اثری که با زبان سینما با مردم ارتباط برقرار کند و پیام قیام امام حسین (عليه السلام) را از این طریق در جهان منعکس کند.
درويش با ابراز امیدواری از استقبال مخاطبان از این فیلم عاشورایی، گفت: مجموعه حوزه هنری در سراسر كشور در تلاش هستند ستاد اکران این فیلم را در کل استان های کشور تشکیل دهند و مطمئن هستم با یاری خدا صاحب اصلی این فیلم همه ما را یاری خواهد کرد.
عمران حامي، خبرنگار و مديراجرايي روزنامه فجر خزر نيز به عنوان يكي از پيشكسوتان عرصه اطلاع رساني در استان هاي شمالي كشور با اشاره به ساخت فيلم رستاخيز در دو بخش 2ساعت و 40دقيقه اي و ديگري 2ساعت و هشت دقيقه اي، گفت: آيا اين اقدام به جهت نمايش چهره حضرت ابوالفضل(عليه السلام) در اين فيلم و مخالفت هاي برخي مراجع بوده يا خير.
كارگردان فيلم «رستاخيز» در پاسخ اذعان داشت: اين اقدام فقط به جهت كمك به سانس بندي سينماها صورت گرفته و نسخه اصلي فيلم همان 2ساعت و 8دقيقه است و هيچ گونه دست كاري و حذف در لوكيشن هاي فيلم انجام نشده است.
پايان پيام/
نظر شما