به گزارش خبرنگار شبستان، سیدحسین هاشمی، استاندار تهران امروز در جلسه کارگروه کاهش طلاق استان گفت: با توجه به اینکه تهران پایتخت کشور محسوب می شود هرگونه آسیب پذیری در آن در کل کشور تاثیرگذار است.
وی اظهار کرد: از زمان تشکیل دولت یازدهم و با توجه به دغدغه ای که در رابطه با بحث طلاق و کاهش ازدواج در جامعه داشتیم طبق وظیفه حاکمیتی استانداری تهران بر آن شد تا کمیته بررسی طلاق و افزایش ازدواج را راه اندازی کند.
هاشمی خاطرنشان کرد: نزدیک به یک سال و نیم است که حدود 50 نفر از افراد شاخص از دانشگاه های مختلف انتخاب شده اند که در مورد طرح کاهش طلاق و افزایش ازدواج بررسی و مشارکت کنند.
استاندار تهران ادامه داد: در این طرح از جنبه های فرهنگی، قومی، منطقه ای و تجربیات بین المللی استفاده شده و چگونگی راهکارها و برنامه های میزان کاهش طلاق و افزایش ازدواج مطرح و مورد بررسی قرار گرفته شده است.
وی با اشاره به افزایش طلاق و کاهش ازدواج در جامعه خاطرنشان کرد: بعد از آماده شدن ،این طرح به صورت پایلوت در شهرستان شمیرانات آغاز شده است و پیش بینی می شود تا 25 درصد میزان طلاق در طول یک سال و نیم آینده کاهش یابد.
هاشمی در ادامه افزود: در صورت حصول نتیجه ،طرح بررسی کاهش طلاق به صورت ملی و کشوری در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.
وی تصریح کرد: این طرح کار بسیار اساسی و عظیمی است و همچنین تلاش بسیاری در این راستا صورت گرفته است که امیدواریم با حصول نتیجه ،بتوانیم این کار مهم را در مسیر درست هدایت کنیم.
هاشمی تصریح کرد: لازم است چهارچوب های آموزش های صورت گرفته در طرح بررسی کاهش طلاق با فرهنگ و اعتقادات مذهبی و قومی ما بومی سازی شود تا من بعد هرگونه طرح و برنامه ای که در راستای کاهش طلاق انجام می شود به کمک این حوزه های بومی سازی انجام شود.
وی بر خروجی مثبت طرح بررسی کاهش طلاق تأکید کرد و افزود: در صورت بومی سازی ما متوجه می شویم که دلایل افزایش طلاق در جامعه چه بوده و چه مشکلی وجود داشته که ما نتوانستیم با وجود انجام این اقدامات تاکنون نتایج مثبتی را به دست آوریم، آیا کم توجهی به مذهب و فرهنگ این مشکل را به وجود آورده یا عوامل دیگری دخیل بودند.
وی ادامه داد: امیدواریم با اجرای پایلوت در شهرستان شمیرانات خروجی خوب و موفق بدست آوریم و یک الگوی ملی برای کل کشور به وجود آید.
هاشمی تصریح کرد: اگر ما بتوانیم با اجرای طرح بررسی کاهش طلاق و افزایش ازدواج حتی 10 خانواده را از طلاق نجات دهیم و 2 ازدواج را افزایش دهیم بسیار مهم است و این کار شما ثواب اخروی و دنیوی بسیاری برای شما دارد.
وی بر لزوم پیش بینی و پیشگیری تاکید کرد و افزود: ما ابتدا باید در بررسی مشکلات راهکارها را پیش بینی کنیم سپس عواملی که باعث ایجاد این مشکلات در جامعه می شوند را پیشگیری کنیم.
وی با بیان اینکه کشور ما یک کشور سنتی و شرقی است، افزود: احساسات ما با کشورهای غربی قابل قیاس نیست، مردم ایران انسان های عاطفی هستند و عاطفه در ذات آنها بسیار قوی تر است و همچنین نگاه و تحقیقات ما نیز با کشورهای غربی متفاوت است هرچند آنها تحقیقات مثبتی هم دارند و ما باید از آنها استفاده کنیم ولی مطرح کردن بحث های عاطفی در جلسات آموزشی طرح بررسی کاهش طلاق بسیار مهم و ضروری است.
وی بر لزوم آموزش های عملی در جامعه تاکید کرد و افزود: اگر راهکارها و موضوعات آموزشی تحکیم بنیان خانواده به صورت عملی در دبیرستان ها ارایه شود تاثیرگذاری بسیار بیشتری نسبت به دروس تئوری دارد.
وی با بیان اینکه خروجی هر طرحی بسیار مهم و اساسی است، تصریح کرد: در کارهای تحقیقاتی بابتدا اید خروجی آن مشخص شود، بنابراین خروجی طرح بررسی کاهش طلاق هم باید مشخص شود، ممکن است به آن دست نیابیم ولی هدف گذاری در اجرای طرح ها بسیار مهم و ضروری است.
پایان پیام/
نظر شما