سه‌ماه تعطیلی؛ فرصتی برای سوزاندن عمر!

خبرگزاری شبستان: استرس شب های امتحان و گرفتن کارنامه تمام می شود و بی حوصلگی روزهای کشدار تابستان از راه می رسد و خودی نشان می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، وعده های همیشگی، همچون تابستان فرصت خوبی برای شناسایی استعداد های دانش آموزان و شکوفایی آنهاست و اوقات فراغت زمینه ساز ... بر در و دیوار شهر ها نقش می بندد.

 

وعده هایی که معمولاً در حد حرف باقی می مانند و بازهم دانش آموزان همچنان در روزهای داغ تابستانی سرگردان و بی هدف در کوچه ها و خیابان ها پرسه می زنند.

 

 اکثر دانش آموزان وبالاخص کسانی که سال تحصیلی را با موفقیت کامل به پایان می رسانند، با تعطیل شدن مدارس وشروع فصل تابستان از اوقات فراغت زیادی برخوردار می شوند.

 

فراغت کار بیکاری نیست ، بلکه یک تجربه باارزش زندگی است، فراغت شامل فعالیت هایی جدا از اجبارهای شغلی، خانوادگی و اجتماعی است که در آن فرد فقط به میل خود عمل می کند.

 

یکی از روش هایی که می تواند اوقات فراغت افراد جامعه را زیر پوشش قرار دهد و بسیاری از ضعف ها و کمبودهای جسمانی و روانی را رفع و درمان کند، ورزش و تفریحات سالم می باشد، تربیت بدنی و ورزش گذشته از جبران ضعف ها و حفظ تندرستی افراد، آنان را برای زندگی، تلاش و اهداف مشترک آماده می سازد. استفاده از بازی در اوقات فراغت فرصتی برای پیشرفت فرد فراهم می نماید.

 

 تفریح و چگونگی گذراندن اوقات فراغت وسیله مؤثری برای پرورش قوای فکری، جسمی، ‌اخلاقی، رشد شخصیت و بروز خلاقه افراد و عامل مهمی برای جلوگیری از رفتارهای ناپسند اجتماعی به حساب می آید.

 

کارشناسان علوم تربیتی عقیده دارند اوقات فراغت را معیار مناسبی برای تشخیص سلامت و استحکام  ساختار تربیتی جامعه می دانند.

 

از این رو، بهره برداری شایسته از زمان های فراغت، جامعه را به سوی سازندگی اخلاقی و شکوفایی اقتصادی هدایت می کند و در مقابل استفاده نامناسب از این فرصت ها، ناهنجاری های اجتماعی را بیشتر خواهد کرد.

 

بنابراین، نداشتن برنامه ای مناسب، یا فرد را به تنهایی و سردر گمی کامل و بدون هیچ گونه نگرش مثبتی می کشاند  و یا زمینه های روابط نا سالم را برای او فراهم می آورد.

 

کسی که در زندگی برنامه دارد دائماً مشغول است در عوض شخصی که برنامه ای ندارد از بی حوصلگی رنج می برد.

 

در بسیاری از کشورهای دنیا برنامه ریزی در خصوص اوقات فراغت، از جمله برنامه های اولویت دار آنها بشمار می رود و مختص فصل خاصی نیست این در حالی است که در کشور ما مسئولان مدت کوتاهی مانده به فصل تابستان به فکر اوقات فراغت جوانان و برنامه ریزی برای آن می افتند در حالی که این امر به طورحتم بی فایده  خواهد بود.

 

خبرنگار شبستان در خصوص چگونگی گذراندن اوقات فراغت دانش آموزان تحقیق و بررسی کرده است.

 

امکانات فرهنگی و تفریحی متناسب با نیاز دانش آموزان وجود ندارد*

پدرام دانش آموز کلاس چهارم خوشحال از سپری کردن ایام امتحانات می گوید: من هرساله در ایام تعطیلات تابستانی در چندین کلاس ثبت نام می کنم اما از پایگاه های اوقات فراغت آموزش و پرورش اطلاعی ندارم.

 

یکی از دختران دبیرستانی شهرمان نیز می گوید: امکانات تفریحی، فرهنگی، هنری و ورزشی متناسب با نیاز دانش آموزان اجرا نمی شود و خروجی اوقات فراغت ارزیابی نمی شود.

 

کرمی  یکی از همین مادرهاست که می گوید: گذران اوقات فراغت فرزندان برای بسیاری از خانواده ها کابوس شده است، من خودم کارمندم و هر سال برای هماهنگی ساعات کلاسها مشکل دارم، بارها هم کلاسها را به دلیل برنامه سفر یا ناهماهنگی مؤسسات و حتی تراکم برنامه های خودم نیمه کاره گذاشته ام.

 

وی افزود: بسیاری از برنامه های کیفیت بخشی لازم را ندارند به صورت سطحی و کم عمق برگزار می شود و همچنین می توان گفت با سایر دستگاه های اجرایی موازی کاری دارد.

 

وی تصریح کرد: وضعیت شهریه های پایگاه های اوقات فراغت با توجه به وضعیت اشتغال مناسب نیست و همچنین به دلیل تردد برخی از والدین مجبور به حذف ثبت نام فرزندان خود در کلاس ها شدند.

 

معین 14 ساله نیز می‌گوید: من که فراغت ندارم باید کلاس ریاضی و زبان بروم تا سال آینده درسهایم بهتر شود و اگر هم کلاس نمی رفتم برنامه خاصی نداشتم، فقط تلویزیون نگاه می کردم.

برنامه های اوقات فراغت طی سال جاری با کیفیت بهتری برگزار می شود*

 

حسن آقا یوسفی، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان همدان در گفتگو به خبرنگار شبستان گفت: همه ساله با شروع فصل تابستان پایگاه های اوقات فراغت از سوی آموزش و پرورش شروع به فعالیت می کنند.

 

وی با بیان اینکه در سال گذشته پایگاه اوقات فراغت آموزش و پرورش در بین سایر دستگاه های اجرایی رتبه برتر استانی را کسب کرده، افزود: این در حالیست که امسال برنامه های اوقات فراغت با کیفیت بیشتر و بهتری اجرایی می شود.

 

وی با اشاره به اینکه ثبت نام پایگاه های اوقات فراغت از خرداد ماه آغاز شده، تصریح کرد: دانش آموزان با مساعدت خانواده ها در این پایگاه ها ثبت کردند.

 

یوسفی خاطرنشان کرد: شعار امسال وزارت آموزش و پرورش مبنی بر هر دانش آموز یک مهارت است که اداره کل آموزش و پرورش استان همدان بر این مهم کوشیده است.

 

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان همدان اظهار داشت: امسال تمامی پایگاه های اوقات فراغت به صورت خود گردان می باشد و خانواده ها متناسب با شهریه خود اقدام به ثبت نام فرزندان در کلاس ها می کنند.

 

فعالیت 147 پایگاه اوقات فراغت در استان همدان*

وی ابراز داشت: تعداد کل پایگاه های اوقات فراغت در استان همدان 147 مورد پیش بینی شده است که از این میزان 119 مورد در روستاها و مابقی در شهرها می باشد.

 

وی افزود: همچنین 855 مربی در آموزشگاه ها و پایگاه های اوقات فراغت فعالیت می کنند که از این میزان 264 مربی  مرد و 324 مربی زن است.

 

وی تصریح کرد: 307 عوامل اجرایی در این پایگاه ها فعال می باشند که از این میزان 148 نفر مرد و 159 نفر زن است.

 

یوسفی بیان کرد: همچنین تفاهم نامه ای بین آموزش و پرورش و کمیته امداد امام خمینی(ره) و موسسه آینده سازان در راستای برگزاری فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی دانش آموزان منعقد شده است.

 

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان همدان گفت: پیش بینی می شود 31 هزار دانش آموز سراسر استان جذب پایگاه های اوقات فراغت آموزش و پرورش شوند که از این میزان 13 هزار پسر و 18 هزار دختر می باشند.

 

وی بیان داشت: امسال با معاونت متوسطه آموزش و پرورش تفاهم نامه ای برای استفاده هنرستان ها در راستای مهارت آموزی دانش آموزان به کار برده شده است و  همچنین با توجه به امکانات خوب مدارس استعدادهای درخشان امسال برای نخستین بار به عنوان پایگاه های اوقات فراغت مورد استفاده قرار می گیرند.

 

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان همدان در خصوص پایگاه های طرح هجرت نیز گفت: در این طرح 253 آموزشگاه جزء طرح هجرت محسوب می شوند که وسایل آنان مورد تعمیر و رنگ آمیزی قرار می گیرد.

 

یوسفی تصریح کرد: تعداد کل عرصه های پیش بینی شده 286مورد شامل رنگ آمیزی، تعمیرات ساختمان، لوله کشی، دیوار کشی، دیوار نویسی و زیبا سازی می باشد.

 

وی با بیان اینکه تعداد کل دانش آموزان شرکت کننده در طرح هجرت پنج هزار و 569 نفر می باشد، ابراز داشت: همچنین 207 نفر استادکار در قالب فعالیت های طرح هجرت مشغول می باشند.

اخذ شهریه پایگاه های اوقات فراغت متناسب با مناطق مختلف متفاوت است*

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان همدان گفت: شهریه پایگاه های اوقات فراغت متناسب به مناطق مختلف شهری، روستایی و محروم متفاوت است.

 

وی افزود: ممکن است در برخی مناطق هزینه شهریه ثبت نام کلاس ها به طور کامل دریافت و در برخی مناطق رایگان باشد.

 

یوسفی خاطرنشان کرد: 27 نهاد فرهنگی در استان فعالیت های فرهنگی، هنری، ورزشی و... در راستای غنی سازی اوقات فراغت انجام می دهند و این در حالیست که سایر دستگاه های اجرایی از نیروهای اموزش و پرورش بهره می برند.

 

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 470010

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha