شبکه ملی اطلاعات دوای درد آسیب های فضای مجازی / ملی شدن اینترنت مطالبه مردمی شود

خبرگزاری شبستان: معاون مرکز فضای مجازی بسیج با اشاره به اینکه شبکه ملی اطلاعات دوای درد آسیب های فضای مجازی برای کشور است ، گفت : ملی شدن اینترنت باید همانند ملی شدن صنعت نفت ، به مطالبه عمومی و مردمی تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان ، روح الله مومن نسب ، معاون مرکز فضای مجازی بسیج شب گذشته ۱۴ تیرماه در نشست آسیب شناسی فضای مجازی غرفه خانواده رسانه ای نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با بیان اینکه فضای مجازی بعد دیگر زندگی حقیق افراد است ، اظهارداشت : فضای مجازی دنیای دیگر نیست بلکه از همین دنیاست و غربی ها آن را به آن زندگی دوم گویند.

وی با اشاره به اینکه تمام ابعاد زندگی حقیقی در فضای مجازی قابل تعمیم است ، تصریح کرد : در فضای مجازی می توان ، اقتصاد مجازی ، پول مجازی ، فرهنگ مجازی ، هویت مجازی ، زمین مجازی ، میز مجازی و ... تعریف کرد.

مومن نسب با اشاره به اینکه بیش از 220 سوژه در فضای مجازی شناسایی شده که هنوز به آنها پرداخته نشده است، تصریح کرد : نپرداختن به موضوعات و مسائل موجود در فضای مجازی آسیب ساز است.

معاون مرکز فضای مجازی بسیج با اشاره به اینکه فضای مجازی بعد دیگری از زندگی حقیقی افراد است ، تصریح کرد : مقام معظم رهبری در اسفندماه سال 90 شورای عالی فضای مجازی را متشکل از تمام مسئولان کشور تعریف و ایجاد می کنند تا همه برای فعالیت جمهوری اسلامی ایران مجازی تلاش و تدبیر کنند.

وی با اشاره به اینکه فضای مجازی ابزاری برای جنگ نرم در نظر گرفته شده است و عرصه اصلی جنگ نرم تجهیز خانواده هاست ، گفت : تعریف اصلی جنگ نرم ، ایجاد هرگونه تردید در دل ها و ذهن مردم است که امروز مشاهده می کنید در اشکال ؛ توجه بیش از حد زن و شوهرها به گوشی های تلفن همراه ، پرخاشگری بچه ها برای مدت زمان بیشتر انجام بازی رایانه ای با خانواده و ... اشکالی از آن است.

مومن نسب اضافه کرد : اگر در خانواده ای تردید ایجاد شود ، این تردید به فضای جامعه منتقل می شود و مردم نسبت به مسئولان و بالعکس تردید می کنند که می توان گفت ورود اینگونه هجمه دلیل بر انتخاب شعار دولت و ملت ، همدلی و همزبانی برای سال 94 از سوی مقام معظم رهبری بود.

معاون مرکز فضای مجازی بسیج افزود : در جامعه ای که تردید باشد ، آرامش از میان خواهد رفت و از دست رفت آرامش به معنای عدم توفیق در پیشرفت است.

وی با اشاره به ابزاری های مختلف جنگ نرم اعم از گوشی های موبایل ، تبلت ، رایانه، بازی های کامپیوتری و ... ، گفت : رسانه های تعاملی از قبیل وایبر ، واتس اپ ، تلگرام ، اینستاگرام و ... همانند یک بیماری در کشور منتقل شده است و آسیب های جدی به خانواده وارد می کند که باید بررسی و مطالعه شود.

مومن نسب با انتقاد از عدم وجود قوانین ویژه برای کودکان جهت بهره برداری از فضای مجازی گفت : در آمریکا قانونی برای حمایت از کودکان وجود دارد مبنی بر اینکه اگر کودکی زیر 13 سال در یکی از شبکه های مجازی عضو شود ، آن کودک به دلیل عدم کفایت خانواده از آنها گرفته می شود.

معاون مرکز فضای مجازی بسیج با اشاره به ضرورت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات گفت : اینترنت فعلی در کشور کثیف است و در بسیاری از کشور های جهان اینترنت را متناسب با فرهنگ و خواست های آن کشور به مخاطب ارائه می کنند و در ابعاد دیگر ؛ اینترنت فعلی کند است یعنی باید اینترنتی پرسرعت در خدمت مطالب صحیح و درست داشته باشیم ، همچنین اینترنت باید امن و ارزان باشد .

وی با اشاره به اینکه ایران جز نخستین کشورهای خاورمینانه بود که اینترنت را دریافت کرد و حتی جزء ده کشور جهان بود ، افزود : متاسفانه هر میزان اینترنت رشد پیدا کرد ، کشور ایران پس رفت زیرا فقط مصرف کننده بود و هیچ تولیدی نداشت.

مومن نسب با اشاره به آسیب های روانی ، فکری و ذهنی فضای مجازی تصریح کرد : فضای مجازی در سه مرحله تسخیر اذهان و افکار ، تسخیر دل و تغییر رفتار به فرد آسیب وارد می کند.

معاون مرکز فضای مجازی بسیج اضافه کرد : طبق قانون برنامه پنجم توسعه کشور هر طرح و اقدامی در ایران باید پیوست فرهنگی داشته باشد اما چه پیوستی برای ورود گوشی های هوشمند در سال 89 در کشور تهیه شد ؟

وی با اشاره به اینکه مدل مواجه ما با فضای مجازی غلط است ، گفت : ما رفتاری منفعلانه و غیرمبتکرانه با فضای مجازی داریم و بدون فکر کردن از آن استفاده می کنیم.

مومن نسب با اشاره به راهکارهای کمک و نجات خانواده ها از آسیب های فضای مجازی گفت: دولت نباید در این عرصه خانواده ها را تنها گذارد و می توانند مانند سایر کشورها ورود کرده و اینترنتی پاک در اختیار قرار دهد و بسته های محتوایی و اینترنتی مناسب مثل اینترنت خانواده ، اینترنت دانش آموزی و یا بلک لیستی ارائه کند نه اینکه با یک سیاست ، استفاده از یک سایت را برای هر سنی ممنوع کند!

معاون مرکز فضای مجازی بسیج با بیان اینکه سواد رسانه ای خانواده ها به معنای بصیرت دادن به آنهاست، تصریح کرد : خانواده ها باید با بصیرت رسانه های خوب را انتخاب و استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه مردم ایران و خانواده ها همانند ملی شدن صنعت نفت باید ملی شدن اینترنت را مطالبه کنند ، گفت: ایران هم اکنون در فضای مجازی به عنوان یک اشغال شده مطرح است ، نجات پیدا کند که راه اصلی آن ایجاد شبکه ملی اطلاعات است.

پایان پیام/

کد خبر 470602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha