پنجمین نشست کارگروه «گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی» برگزار شد

خبرگزاری شبستان: پنجمین نشست کارگروه «گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی» به میزبانی دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان و با حضور اساتید دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین رمضانعلی معتمدی، مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان صبح امروز(16 تیر) در کارگروه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی که به صورت هفتگی با حضور اساتید دانشگاه در این دبیرخانه برگزار می شود، گفت: آشنایی ائمه جماعات با موضوعات و مصداق های اقتصاد مقاومتی مورد اهمیت است.

 

وی با اشاره به اینکه جامعه اقتصاد مقاومتی و موضوعات پیرامون آن را می شنود اما تمرکز بر روی آن ندارد، اظهار داشت: حتی کسانی که به طور مستقیم در این رابطه وظیفه دارند هیچ اقدامی نمی کنند یا به دنبال مباحث دیگری هستند در صورتی که اهمیت این موضوع برای ما بالاتر است.

 

وی افزود: جزوات، پوسترها، اخبار و اطلاعات پیرامون اقتصاد مقاومتی و با توصیب این کارگروه آماده خواهیم کرد.

 

*اهمیت گفتمان سازی اقتصاد  مقاومتی در کلام رهبری واضح است

در ادامه دکتر بهرام هادیان، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به المان ها و عناصر گفتمان و اهمیت شناسایی و نهادینه شدن آن اشاره کرد و گفت: در باب اهمیت گفتمان و به ویژه گفتمان اقتصادی رهبر معظم انقلاب در سال های گذشته اشاره های بسیاری در سخنان و فرمایشات خود داشته اند و از این رو اهمیت این موضوع بر همگان واضح و مبرهن است.

 

وی با بیان اینکه برخی فکر می کنند گفتمان همان گفتگوست اما از منظر تخصصی تعریف دقیق تری دارد، اظهار داشت: زبان در طبقه بندی تجربه ها نقش فعالی دارد و از این روست که گفتمان در ذهن ما از واقعیت ها شکل می گیرد.

 

هادیان، با اشاره به اینکه گفتمان در یک رابطه فعال، معنی بخش و هویت ساز است و برای ایجاد ساختار در جامعه و همچنین برای شکست آن می توان از گفتمان استفاده کرد، ادامه داد: قبل از هر چیز نیازمند به شناخت گفتمان های حاکم در جامعه هستیم و پس از آن بتوانیم گفتمان اقتصاد مقاومتی را گفتمان غالب در جامعه کنیم. اگر قرار است این گفتمان به وجود بیاید باید واژگان آن قدرتمند و متقاعد کننده باشند.

 

وی با اشاره به اینکه برای ایجاد یک فرآیند به جای اینکه از روش های جبری استفاده کرد باید از روش گفتمان استفاده کرد، افزود: دانشمندان و نخبگان باید حامی این موضوع باشند تا اندیشه و بصیرت مربوط به این گفتمان بتواند در جامعه نهادینه شود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان اظهار داشت: گفتمان وقتی می تواند به گفتمان غالب تبدیل شود که از لحاظ نظام معنایی به یک ثبات نسبی برسد و با برجسته سازی آن بتواند گفتمان غالب شود.

 

وی افزود: وظیفه ما در این گفتمان سازی معرفی درست و معنادهی به واژگان جدید است که ممکن است نزد قشری از اجتماع معنای مناسبی نداشته باشد.متاسفانه گفتمان های رقیب اقتصاد مقاومتی همواره سعی کرده اند که این گفتمان را با واژه هایی مثل ریاضت، فقر و سختی یاد کنند.

 

* جشنواره ایده های اقتصاد مقاومتی توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد انجام شود

در ادامه دکتر محمدرضا حیدری، استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان و عضو هیئت علمی این دانشگاه، گفت :واژه ها دو قالب آکادمیک و مردمی یا عمومی دارند که بایستی در ابتدا زبان اول صورت پذیرد و سپس برای تحویل به توده مردم و مساجد باید به زبان عامیانه ترجمه شود.

 

وی با طرح این موضوع که هر  چقدر تعداد پیام ها و اطلاعات بیشتر باشد، رساندن پیام اقناع کننده بسیار سخت تر خواهد شد، اظهار داشت: امروز همه جوانان چند ساعت درگیر شبکه های مختلف اجتماعی هستند و اطلاعات بالا اما بدون مبنا را دریافت می کنند و در کنار این همه پیام، انتخاب پیام صحیح برای جامعه سخت خواهد شد.

 

وی به اهمیت تمرکز بر داشته های ملی و تاب آوری که باید برای جامعه در گفتمان اقتصاد مقاومتی مطرح و نهادینه شود اشاره کرد و بیان داشت: جشنواره ایده های اقتصاد مقاومتی توسط کانون های فرهنگی باید انجام شود تا کانون ها نیز به ما ایده دهند و شاید جرقه ای هم از طرف آنها در ذهن ما زده شود.

 

* جامعه در گیر و دار رقابت های تجملاتی است

در ادامه دکتر رضا ابراهیم زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، گفت: هدف ساختن یک گفتمان است و باید برای مدل سازی آن از همه رشته های جامعه شناسی استفاده کرد.

 

وی با بیان اینکه اقناع تلاشی فعالانه برای تغییر نگرش هاست که باورها و اعتقادات را شکل می دهند، افزود: باید بتوانیم تغییر نگرش ایجاد بکنیم و نظام باوری انسان ها را تغییر دهیم تا بتوانیم کاری صورت دهیم.

 

وی افزود: مهم ترین مسئله این است که ما از طریق یک فرآیند باید نگرش ها و باورها را تغییر دهیم و برای آن باید دیگران را اقناع و مجاب کنیم.

 

ابراهیم زاده، با اشاره به اینکه پیام های ما برای ایجاد گفتمان اقتصاد مقاومتی و تغییر نگرش ها پیرامون آن خیلی مهم است و گفت: به هیچ عنوان نمی شود با تحکم پیام را غالب کرد چراکه هرچند همه می دانند که برای جامعه مفید است اما در مواجه با آن لج بازی می کنند.

 

وی در پایان اظهار داشت: متاسفانه جامعه ما در رقابت های تجملاتی هستند که باید ویروسی به جان آنها انداخت تا خودشان نسبت به این کار پردازش و نتیجه گیری داشته باشند و متوجه آثار آن شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 470950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha