رقابت ناسالم بازی های رایانه ای داخلی و خارجی/ بازی سازان ناامیدند

خبرگزاری شبستان: خرسند معتقد است، نبود قانون کپی رایت باعث شده است که قیمت بازی رایانه ای خارجی که میلیون ها دلار صرف ساخت آن شده است با بازی تولید داخل یکی باشد.

بهزاد خرسند از بازیسازان کشورمان در پاسخ به این سوال که بازی های رایانه ای تولید داخل تا چه اندازه توانستند بین کاربران جا باز کنند به خبرنگار شبستان گفت: متاسفانه بازی های رایانه ای داخلی با وجود تلاش های سازندگان نتوانستند به اندازه کافی جایگاه لازم و مناسب را بین کاربران کسب کنند.

 

خرسند ادامه داد: در ایران مردم دچار افراط و تفریط هستند. عده ای بازی های رایانه ای را دوست دارند و تاکید بر حمایت از این بازی ها را دارند. یک عده دیگر بازی های رایانه ای را مسخره می کنند و بدون اینکه حتی این بازی ها را نگاه کنند، آنها را نقد می کنند و مخالف آنها هستند.

 

به گفته این بازیساز، برخی از مردم کشورمان صرفا به خاطر اینکه بازی رایانه ای ایرانی است از آن تعریف می کنند و عده ای دیگر کسانی هستند که همچنان اعتمادی به بازی رایانه ای ایرانی ندارند.

 

وی رقابت سنگین با بازی های خارجی را یکی از مشکلات بازیسازان ایرانی دانست و افزود: متاسفانه اتفاقی که افتاده این است که کاربران، بازی های ساخت ایران را با بهترین بازی های خارجی مقایسه می کنند و این منصفانه و درست نیست.

 

خرسند نبود قانون کپی رایت در ایران را علت بروز مشکلات در زمینه بازی های رایانه ای دانست و افزود: اگر قیمت خودروی داخلی با ماشین لوکس خارجی یکسان باشد مسلما ماشین لوکس خارجی را انتخاب می کنید اما وقتی قیمت ها واقعی باشد ماشین داخلی 30 میلیون باشد و ماشین خارجی یک میلیارد تومان باشد شما همان ماشین داخلی را به خاطر بودجه خود انتخاب می کنید. در زمینه بازی های رایانه ای هم اینطور است، به عنوان مثال بازی فریاد آزادی 5 هزار تومان است و بازی خارجی که میلیون ها دلار برایش هزینه شده در کشور ما 5 هزار تومان است، در این شرایط بدیهی است که کاربر بازی خارجی را انتخاب می کند. من هم باشم این کار را می کنم. بازی کالاسکیوتی بین 60 تا 85 دلار است و حداقل برای ما می شود 180 هزار تومان. اگر قیمت ها واقعی بود کاربر ایرانی همان بازی ایرانی را به خاطر بودجه خود انتخاب می کرد.

 

این بازیساز با بیان اینکه در ایران صنعت بازیسازی نداریم، اظهار داشت: مشکل ما نبود قیمت واقعی بازی هاست. وقتی قیمت بازی ایرانی با قیمت بازی خارجی  که میلیون ها دلار برایش هزینه شده است، برابر است ، کاربران بازی ایرانی را نمی خرند و همین مسئله باعث متضرر شدن بازیسازان و عدم شکل گیری صنعت بازیسازی در ایران شده است.

 

خرسند عدم وجود بازار برای بازی های رایانه ای را یکی دیگر از مشکلات مهم بازیسازان عنوان کرد و افزود: من خودم سال 86 کارم را در زمینه بازی های رایانه ای شروع کردم. آن زمان با عشق و علاقه به این حوزه وارد شدم و به فکر درآمد نبودم، الان بعد از گذشت سالها با مشکل مواجه شدم.

 

سازنده بازی "فریاد آزادی: تنگستان" تصریح کرد: اگر بخواهیم حرفه ای و صنعتی نگاه کنیم، حرفه باید درآمدزا باشد تا پیشرفت کند و پایدار باشد. اگر بخواهیم صنعتی ساخته شود فضا باید درآمدزا باشد و متاسفانه ما چنین چیزی در بحث بازی های رایانه ای نداریم.

 

وی با اشاره به اینکه بازار بازی های رایانه ای به دو قسمت تقسیم می شود، بیان کرد: یک قسمت بازی های کامپیوتری رومیزی و بخش دوم بازی های موبایل و تبلت است. ما به خاطر تحریم ها، بازار ایکس باکس و پلی اکستشن نداریم.

 

این بازیساز با اشاره به فروش بازی "فریاد آزادی" یادآور شد: چندین نفر 4 سال انرژی گذاشتیم در ساخت یک بازی اما الان می بینیم که بازی ما فروش ندارد. ما امید داشتیم که بازی ما فروش خوبی داشته باشد اما اینطور شد. خیلی از دوستان هم وقتی دیدند بازی ما فروش ندارد، ناامید شدند. در حقیقت ناامیدی یک گروه بازیساز به سایر بازیسازان سرایت می کند و آنها هم به این فکر می افتند که چندی بعد بازی آنها هم دچار رکود شود.


این بازیساز با بیان اینکه بازار بازی های موبایل نسبت به بازی های رایانه ای بهتر است، عنوان کرد: بازیسازان به سمت بازار موبایل می روند زیرا نیاز به شخص ثالث نیست. برای بازی های رایانه ای باید شرکت پخش کننده اقدام کنند ما خودمان نمی توانیم بازی ها را پخش کنیم اما در مورد بازی موبایل اینطور نیست نیازی به پخش کننده نیست، کاربر می تواند بازی موبایل را بخرد و دانلود کند و نیازی به واسطه نیست. از طرفی اینجا دیگر مسئله کپی در کار نیست و قیمت ها واقعی هستند، کاربر اگر بخواهد بازی خارجی را دانلود کند، قیمت آن بالاست و بازی ایرانی را ترجیح می دهد. هر شخص بازی موبایل بسازد آن را از طریق اینترنت می فروشد و چون حجم بازی کم است، راحت دانلود می شود، بر این اساس شرکت ها هجوم آوردند به سمت بازی های موبایل.

 

خرسند با بیان اینکه بازیسازان هیچ حمایتگری ندارند، اظهار داشت: سازمانی نیست که از بازیسازان و بازی های رایانه ای تولید داخل حمایت کند. بنیاد بازی های رایانه ای هم حمایت درست و حسابی از ما ندارند.

 

مدیر پروژه بازی "فریاد آزادی: تنگستان" مشکل دیگر بازیسازان را سختی کار دانست و ادامه داد: در حوزه رایانه تغییرات زیاد است و خیلی هم سریع تر است. در حقیقت سرعت تکنولوژی زیاد است و در بحث بازی رایانه ای این سرعت خیلی زیاد و بالاست و بازیسازان باید مدام اطلاعات خود را افزایش دهند و به روز کنند تا از محیط خارج نشوند. بازیساز برای اینکه از عرصه خارج نشود باید دایم سعی کند که نرم افزارها را بررسی کند و خود را به دانش روز مجهز کند.

 

وی با بیان اینکه سختی کار باید با نتیجه مطلوب توام باشد، اظهار داشت: نبود بازار و وجود مشکلات سرمایه گذاری در زمینه بازی های رایانه ای باعث شده است که بازی سازی در کشورمان ریسک پذیر شود. این باعث شده که ما بازی سازان ناامید شویم چون نمی دانیم که یکی دو سال آینده چه عاقبتی خواهیم داشت.

 

خرسند تصریح کرد: شرکت ها می ترسند روی بازی های رایانه ای سرمایه گذاری کنند زیرا بازی رایانه ای در جهان یک صنعت جدید است و در ایران هم که اصلا صنعت نیست و سرمایه گذاران کمتر حاضر می شوند، ریسک کنند.

 

وی با ابراز تأسف از رقابت ناسالم در حوزه بازی ها در ایران بیان کرد: در حال حاضر بازیسازان به سمت ساخت بازی موبایل رو آورده اند، بازی می سازند و خود پخش می کنند اما عده ای سعی می کنند که بازی خارجی وارد ایران کنند. رقابت بین بازی های داخلی و خارجی اشکال ندارد به شرط اینکه رقابت سالم باشد اما اگر بخواهد همان اتفاقی که برای بازی های رایانه ای افتاد برای بازی های موبایل هم رخ دهد، این بازی ها هم با شکست مواجه می شوند.

 

این بازیساز با تاکید بر لزوم اعمال قانون کپی رایت در کشورمان عنوان کرد: به هر حال مسئولان باید فکری به حال بازی های رایانه ای و بازیسازان بکنند. جمع آوری این همه سی دی بازی خارجی از بازار سخت و شاید غیرممکن باشد اما سروسامان دادن به بازار بازی های رایانه ای نیازمند مدیریت قوی و نظارت درست است.

 

خرسند در پاسخ به این سوال که بنیاد بازی های رایانه ای چه حمایتی از بازیسازان می کند به خبرنگار شبستان گفت: بنیاد بازی های رایانه ای در شروع فعالیت یک سری حمایت ها آن هم به صورت مشارکتی انجام می داد. ما نیز در شروع کار با حمایت های بنیاد توانستیم بازی بسازیم ولی متاسفانه عده ای سوءاستفاده کردند و با ساخت بازی های ضعیف و بی کیفیت باعث بی اعتمادی مردم شدند. مردم وقتی دیدند از 20 بازی ایرانی، دو بازی خوب است دیگر تمایلی به بازی ایرانی نداشتند و به سمت بازی های رایانه ای خارجی رفتند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 471697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha