به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر فاطمه السادت حسینی، مدیرکل بانوان وخانواده استانداری، امروز(21تیر)در همایش عفاف و حجاب، بیان داشت: حجاب یک حکم الهی و ضروری دین است اما نسبت به مقوله حجاب و پوشش، دردی دامنگیر خانواده های مذهبی هم شده و تبدیل به معضل شده است.
وی گفت: همایش امروز با این رویکرد است که راهکار برای تبیین این دستور الهی چیست؟ وقتی اسم پوشش می آید همه انگشت ها به سمت زن نشانه می رود در حالیکه این بحث قرآن نیست و حجاب یک واژه عمومی است و در سوره نور هم به زنان و هم به مردان دستور حفظ نگاه داده شده است.
حسینی با بیان اینکه حجاب یک شأن انسانی و یک جایگاه هم برای مردان و هم برای زنان است؛ نگاه جنسیتی به حجاب را یک آسیب و یکی از علت های خوب تبیین نشدن حجاب دانست و گفت: برای بحث حجاب، خداوند دو صفت زیبای حیا و غیرت را در وجود زن و مرد قرار داده که مقدمه برای حجاب و پوشش است.
وی گفت: حیای زنانه و غیرت مردانه که در کنار هم قرار بگیرند می توانند این فضیلت بیرونی(حجاب)را در پی داشته باشد و کنترل همه جوارح برای خداوند می شود و اگر بدانیم حیا و غیرت یک صفت الهی و حجاب حکم الهی است آن وقت پذیرش حجاب برای فرزندان بهتر تبیین می شود.
مدیرکل بانوان و خانواده استاندار کرمان افزود: باید پیوندی میان زیبایی های درون و بیرون برقرار شود و زیبایی درون و سیرت خوب الهی را خوب تبلیغ کنیم و حب الهی را در قلب جوانان ایجاد کنیم تا احکام الهی بهتر پذیرش شود.
وی در خصوص معضل بدحجابی در کشور بیان داشت: شاید در بحث تعمیق باورها از شیوه های اشتباه استفاده کردیم؛ شاید به صورت تقلیدی آن را به فرزندانمان آموختیم بنابراین رویکرد و هدف این جلسه این است که اولاً روش های بدیع و همان خوراکی های معنوی را در یک چارچوبی که مطابق ذائقه جوان است طبخ کنیم.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه تازه مسلمانان بر خلاف بسیاری از ایرانی ها، با عشق و علاقه وافری از حجاب یاد می کنند؛ تصریح کرد: خیلی ساختارها اشتباه است باید ساختار نو ایجاد کنیم و تا زمانی که خرد جمعی نباشد یک سازمان موفق نیست، بنابراین باید یک تغییر و تحولی ایجاد کنیم.
وی با تأکید بر اینکه هدف این است یک ساماندهی در برنامه های عفاف و حجاب اتفاق بیفتد؛ گاهی برنامه ها پراکنده است و باید تمام نیرو و توان برای برنامه ای منسجم و خوب و تأثیرگذار باشد و نیاز داریم همفکری و نگاه علمی در تبیین حجاب برای جوانان داشته باشیم.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه پوشش در قرآن با واژه "ستر" آمده است؛ افزود: باید 12 مؤلفه و عنصر کلیدی را در برنامه های ساختاری پیاده کنیم که تحصیل معرفت، تهذیب، تغییر در روش ها و گویش ها تا گفتمان جوانان را یاد بگیریم و با گفتمان آنها مبانی دینی را تبیین کنیم، تعمیق نگرش ها و باورها، حیا و غیرت از جمله آنهاست.
وی با ذکر این نکته که مفاهیم دینی باید از دوران کودکی آرام آرام به فرزندان تزریق شود، تبیین خوب قصص قرآنی و فلسفه پوشش را مورد توجه قرار داد و گفت: کم رنگ شدن امنیت اجتماعی به دلیل نادیده گرفته شدن حجاب، این دستور الهی است.
دکتر حسینی پاسخ به شبهات و اقناع اندیشه جوانان، تشویق و ترغیب، تعادل در برنامه ها، تعامل مدیران و مردم، همدلی و همزبانی را در برنامه هیا ساختاری ضروری دانست و با نفی برخورد جبارانه در موضوع عفاف و حجاب خاطرنشان کرد: برخورد جبارانه، یک معادله ساده را پیچیده می کند و باعث عناد در برابر حجاب می شود.
پایان پیام/
نظر شما