علی سلیمی، مدیرکل امور عشایری استان ایلام، صبح امروز(21 تیر) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: : جایگزینی سوخت فسیلی بهجای سوخت نباتی باهدف حفظ و حراست از عرصههای منابع طبیعی و جنگلی از فعالیتهای امور عشایری است.
وی، افزود: شناسایی و مطالعه مناطق مستعد برای ساماندهی جامعه عشایری و تنوع بخشیدن به معیشت عشایر باهدف بالا بردن تولید، درآمد و بهرهوری عشایر یکی از اولویتهای این اداره کل است که زمینه مساعدی در راستای ارائه خدمات بهتر به عشایر و آسیب کمتر به عرصههای طبیعی فراهم شود.
سلیمی، با اشاره به ظرفیتهای و پتانسیلهای عشایری در خصوص عرضه محصولات دامی و کشاورزی، ابراز کرد: بحث کاهش قیمت دام و خرید تضمینی دام مازاد عشایر یکی از مشکلات اساسی پیش روی این قشر است که در حال حاضر دام عشایر روی دست آنان باقیمانده و نهاد ذیربطی وجود ندارد که در خصوص خرید تضمینی دام مازاد عشایر اقدام کند.
مدیرکل امور عشایری استان ایلام، گفت: در این اداره کل تلاشهایی صورت گرفته که دام عشایری، خریداری و طی یک فرایند خاص در کشورهای حاشیه خلیجفارس به فروش رسانده شود که در سال جاری توانستیم بالغبر 300 رأس دام عشایری که در حال حاضر در قرنطینه هستند، خریداری شود که در طول هفته آینده از طریق مرزآبادان به کشور کویت صادر شوند.
سلیمی، بحث خشکسالی و تأثیر ریز گردها بر تولیدات جامعه عشایری بهعنوان مشکلات عمده عشایر عنوان کرد و افزود: در بحث تأمین آرد موردنیاز عشایر رایزنیها لازم صورت گرفته که سرانه ماهانه عشایر بالغ 370 تن بود که این سهمیه به 540 تن در سال جاری افزایش دادهشده است.
وی، بابیان اینکه سرانه آرد هر نفر از عشایر ایلامی حدود 10 کیلوگرم بوده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و اداره غله استان این میزان تا 12 کیلوگرم افزایش دادهشده است که انتظار میرود در این زمینه، مسئولان توجه بیشتری داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما