هیئت امنا شرایط اقامه نماز عید فطر در فضای باز را فراهم کنند

خبرگزاری شبستان: موسس حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) با اشاره به فضیلت های بی شمار ماه رمضان و تاثیر این ماه در تحول حقیقی افراد درباره شرایط اقامه نماز عید گفت: می توان نماز عید فطر را در مسجد و غیر از آن هم اقامه کرد اما مستحب است در فضایی بدون سقف اقامه شود.

آیت الله سید محمود مجد، موسس حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به معنای لغوی «فطر» گفت: فطر به معنای باز کردن است، یعنی روزه ای که روزه دار گرفته است باید باز شود.

 

وی ادامه داد: در روایات داریم که یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی عید فطر است، این عید جشنی است به مناسبت یک ماه روزه داری و اینکه توانستیم یک ماه با نفس اماره و تمایلات مبارزه کنیم، در نتیجه فطر جشن پیروزی است.

 

آیت الله مجد با بیان اینکه عید فطر از نظر معنویت، وضعیت روحی، روانی و از جنبه اجتماعی دارای ابعاد فراوانی است، تصریح کرد: یکی از مستحبات خطبه عید فطر آن است که در آن درباره مسایل سیاسی و اجتماعی صحبت و نسبت به تقوا سفارش شود.

 

وی در ادامه به شرایط اقامه نماز عید فطر اشاره کرد و گفت: مستحب است که نماز عید فطر در جایی برگزار شود که سقف نداشته باشد، البته می توان این نماز را در مسجد و غیر از آن هم خواند ولی بهتر است که در فضایی اقامه شود که سقف نداشته باشد.

 

آیت الله مجد با اشاره به محدودیت های برخی مساجد در اقامه نماز عید فطر در خارج از محیط مسجد گفت: گاهی امکانات برای مساجد فراهم نیست، گاهی نیز هیات امنای مسجد سهل انگاری می کنند و شرایط برای اقامه نماز در خارج از محیط مسجد فراهم نمی شود.

 

این استاد حوزه در ادامه به راهکارهای تثبیت و ماندگاری رفتار روزه داران بعد از ایام ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: روزه گرفتن یک نوع تمرین است، تمرین تقویت اراده، پس اگر انسان واقعا روزه دار باشد همین توانایی را که به دست آورده است می تواند بعد از ماه رمضان نیز به کار ببندد و از گناه خودداری کند و تقوا ورزد، تقوا منشا مقابله با تمایلات نفسانی است.

 

موسس حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) گفت: شرط قبولی روزه یعنی اینکه همان طور که انسان شکم خود را از خوردن باز می دارد، اعضا و جوارح اش هم باید روزه دار باشند، بنابراین اگر  شرایط قبولی روزه فراهم شود قدرت خودداری از گناه نیز در وجود روزه دار ایجاد می شود.

 

آیت الله مجد در پایان اظهار کرد: باید تبلیغات مناسبی از سوی نهادهای دینی و به ویژه مساجد صورت پذیرد تا این فضای آکنده از معنویت که در ماه مبارک رمضان ایجاد شده بود در سایر ماه های سال نیز تداوم یابد و احیا شود. در روایت از پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) داریم که مردم آخرالزمان را سرزنش می کند که عبادت نمی کنند مگر در ماه مبارک رمضان.

پایان پیام/

کد خبر 472083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha