حضور مستمر در مسجد از عادات حسنه ماه مبارک/لزوم پایداری جلوه های برکات رمضان

خبرگزاری شبستان: آیت الله توکل با اشاره به راهکارهای تقویت عادات حسنه ایجاد شده در طول ماه مبارک رمضان در تمام ایام سال، گفت: یکی از این عادات حضور در مسجد است. جلوه های برکات در ماه رمضان جلوه های خاصی است که برای پایداری بعد از ماه مبارک رمضان نیازمند بستر سازی است.

آیت الله سید رحیم توکل، استاد حوزه علمیه قم در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به راهکارهای حفظ حالات روحی و معنوی ماه مبارک رمضان در ایام دیگر سال، گفت: خداوند عالَم در ماه مبارک رمضان درِ برکات را برای افراد باز می کند. اگر اسباب در فرد آماده باشد این ماه زمانی است که ماه نزول برکات است.ا وقتی که اسباب از میان برود در رحمت هم بسته می شود پس افراد به قدر لیاقت شان توان جذب ابرکات را دارند.

 

وی ادامه داد: اگرچه برکت خاصه این ماه مبارک است اما برخی رفتارها و عاداتی که در این ماه برای فرد به وجود آمده است و معنویت را در رویکرد او سبب شده می تواند در او ملکه و همیشگی شود مثل استغفار هنگام سحر و دوری از گناهان که می تواند در صورت تلاش و ممارست تبدیل به عادت در فرد شود.

 

آیت الله توکل تصریح کرد: اگر انسان به گناه می افتد این امر علتی دارد. علت در جان او موجود است و هر آن این علت موجب می شود که او به سمت گناه سقوط کند. در گناه هم ظلمت است و هم تعفن، لذا باطن گناه ظلمانی به ظلمت گناه است و معتفن به تعفن گناه، اگر علت اقدام به گناه منتفی شود آنگاه است که گناه نیز منتفی می شود.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه قم افزود: ظلمت که برود نورانیت می آید، تعفن گناه که از میان برود به جایش طهارت می آید، ما می توانیم علت های اقدام به گناه را منتفی کنیم و  عادات حسنه ای که در ماه مبارک رمضان داشتیم را ادامه دهیم.

 

آیت الله توکل در پاسخ به سوالی در مورد تقویت حضور مردم در مساجد بعد از ماه مبارک رمضان اظهار کرد: حضور مردم از یک جهت به ائمه جماعات بر می گردد و از سوی دیگر به نگرش آنان، ائمه جماعات تلاش می کنند اما این دل نیز باید شرایط داشته باشد. بیشترین حضور در مسجد را در ماه مبارک رمضان می بینیم البته این مساله تعمیم به همه مساجد ندارد بسیاری از مساجد در خارج از این ایام مبارک هم پر رونق هستند. اگر فرد معتقد باشد حضور او برای انجام اعمال دینی واجب در مسجد هم پررنگ تر می شود.

 

این استاد اخلاق ادامه داد: فرد بداند که خداوند در هر حال رازق است، اگر خدا رازق است بعد از نماز هم برای تو مشتری می فرستد، این مشتری آمدن و وقت برای مشتری گذاشتن درست زمان اذان در واقع یک امتحان است. بنابراین جلوه های برکات در ماه رمضان جلوه های خاصی است که برای پایداری بعد از ماه مبارک رمضان نیازمند بستر سازی است.

 

آیت الله توکل با تاکید بر نقش سازنده حوزه های علمیه بر محور ساختن هرچه بیشتر فعالیت های مساجد در سطح جامعه گفت: البته حوزه علمیه در این میان نقش مهم و اساسی را دارد. روحانیون و ائمه جماعات، روزی طلاب حوزه بوده اند اما حوزه تنها عامل این کار نیست. باید وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و سایر نهادها نیز حضور جدی در این مساله داشته باشند و دست به دست هم دهند و با تبلیغات صحیح این مهم را محقق کنند.

 

وی افزود: در شرایطی که با هجمه های مختلفی از سوی دشمن مواجه هستیم باید همه در میدان حضور داشته باشند چراکه یک دست صدا ندارد باید با یکدیگر برای محوریت دادن به نقش مسجد در جامعه همکاری و همراهی کنیم.

پایان پیام/

کد خبر 472322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha