به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین امامی امروز (22 تیر) در سومین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اظهار کرد: وضعیت بحرانی آب در کشور و تمام استانها درگیر خشکسالی واقعیتی انکارناپذیر است.
وی با بیان اینکه بخش عمده ای از آب مورد نیاز استان از طریق سفره های آب زیر زمینی تامین می شود، افزود: متاسفانه در حال حاضر با کسری ۱۷۰ میلیون متر مکعبی مخازن سفره های آب زیرزمینی در استان مواجه هستیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: در سال گذشته 15 درصد کسری مخازن آبی استان را کاهش دادهایم.
امامی با تاکید بر اینکه باید کسری مخازن آبی در استان مرتفع شود، تصریح کرد: برنامه در گام نخست این است که کسری مخازن را به صفر برسانیم و در گام بعدی ۷۵ درصد منابع تجدید شونده را مورد بهره برداری قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی بزرگترین مصرف کننده آب است، بیان کرد: امیدواریم واردانت محصولات کشاورزی از کشور افغانستان کمک کند تا بخشی از دغدغه آب استان حل شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر مطالعات عملیاتیترین پروژه انتقال آب به استان از طریق دریای عمان آغاز شده، گفت: در بحث انتقال آب از دریای عمان به 16 استان فلات مرکزی استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و شرق کرمان در اولویت مطالعات قرار گرفتهاند.
امامی با اشاره به اینکه اجرای این پروژه انتقال آب به استان در بازه زمانی 8 سال طول میکشد، تاکید کرد: باید تا آن زمان مدیریت آبهای استان جدی گرفته شود.
سند ملی آب استان خراسان جنوبی بروزرسانی شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه اطلاعات برای تهیه سند ملی آب استان متعلق به ۲۴ سال قبل است، اظهار کرد: باید سند ملی آب در استان بروزرسانی شود چرا که به ما الگوی کشت مناسب با اقلیم استان را نشان میدهد.
هاشم ولیپور مطلق با بیان اینکه 50 درصد منابع برای بازنگری و بروز سازی اسناد ملی آب از محل اعتبارات استانی به مبلغ 500 میلیون تومان تامین میشود، افزود: مابقی اعتبارات برای اجرای طرح از محل اعتبارت ملی تامین خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه باید شرایط بخش کشاورزی حفظ شود و گسترش کمی نداشته باشد، تصریح کرد: باید بخش کشاورزی در استان به سمت مصرف آب کمتر هدایت شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی نیز در ادامه با اشاره به اینکه بیشترین سهم اشتغال استان در بخش کشاورزی است، گفت: با توجه به شرایط فعلی حفظ فرصتهای شغلی موجود بسیار اهمیت دارد.
محمد سنجری با تاکید بر اینکه اگر به اشتغال پایدار کم توجهی شود فرصتهای شغلی از بین خواهد رفت، بیان کرد: باید با نگاه ویژه به بخش کشاورزی و صنعت تصمیماتی اتخاذ شود که نیاز به آب کمتری باشد.
امکان تبدیل اشتغال بخش کشاورزی به صنایع دستی و گردشگری وجود دارد
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بینالملل استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه برای حفظ منابع آبی و اشتغال باید وارد فاز عملیاتی شویم، گفت: امکان تبدیل اشتغال بخش کشاورزی به صنایع دستی و گردشگری وجود دارد.
علی ناصری عنوان کرد: با توجه به توانمندی شهرستانها باید طرحی شروع شود که روستاییان را به سمت صنایع زودبازده و سودآور مانند صنایع دستی سوق دهیم.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی نیز در خصوص مصوبه جلسه گذشته شورای مبنی بر پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی شهرک صنعتی بیرجند و سایر شهرستانهای استان، گفت: کمیته مالیاتی بررسی مشکلات واحدهای تولیدی تشکیل شد و با احصاء مشکل مالیاتی واحدهای تولیدی چهار شهرستان در چارچوب مقررات نسبت به رفع مشکلات آنان اقدام شد.
یحیی یعقوبنژاد افزود:در مابقی شهرستانها معاونین ادراه کل به صورت حضوری اعزام شدند و تا حد امکان و در چارچوب قانون نسبت به رفع مشکلات واحدهای تولیدی آنان اقدام کردند.
یکپارچهسازی اراضی راه حل مشکل خرده مالکی در بخش کشاورزی استان
رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه مشکل استان در بخش کشاورزی خرده مالکی است، اظهار کرد: این مشکل با یکپارچهسازی اراضی حل میشود اما زمانبر است.
الله نظر اسعدزاده پیشنهاد داد در یک نقطه به عنوان الگوی کشت این طرح اجرا شود تا کشاورزان جذب شوند و بیان کرد: اگر به این طرح توجه نشود یک انباشتگی و بینظمی ایجاد میشود که باید در آینده هزینه بیشتری شود.
پایان پیام/
نظر شما