پنجمین نشست کارگروه «گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی» برگزار شد

خبرگزاری شبستان: پنجمین نشست کارگروه «گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی» به میزبانی دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان و با حضور اساتید دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین رمضانعلی معتمدی، مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان (23 تیر) در کارگروه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی که به صورت هفتگی با حضور اساتید دانشگاه در این دبیرخانه برگزار می شود، گفت: در نظر داریم یک پایگاه اینترنتی به نام اقتصاد مقاومتی شکل دهیم تا خروجی مباحث این کارگروه را انعکاس دهیم.

 

وی به فراخوان جذب ایده های گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: تابلوهایی در سطح شهر با موضعات جذاب نصب می شود که برای مردم نهادینه شده است و جای خود را باز کرده است. در موضوع اقتصاد مقاومتی نیز باید با استفاده از هنرمندان خبره از این تکنیک استفاده کنیم.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان تشکیل تالارهای گفتگو پیرامون اقتصاد مقاومتی را مهم برشمرد و اظهار داشت: از پایگاه مسجد و نماز جمعه جهت دهی پیرامون اقتصاد مصاومتی باید صورت پذیرد.

 

وی افزود: باید با استفاده از ابزارهای نافذ هنری فکر مخاطب را به سمت ارزش های داخلی و تولیدات داخلی جهت داد.

 

در ادامه دکتر بهرام هادیان، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان گفت: در چهارچوب نظری که گفتمان سازی انجام خواهد شد باید به یک مفهوم مرکزی برسیم و سایر مفاهیم گرد هم خواهند آمد تا یک شبکه معنایی منسجم را به وجود آورند.

 

وی اظهار داشت: عبارت اقتصاد مقاومتی یک مفهوم مرکزی است که برخی واژه های کلیدی نیز باید به کمک آن بیایند.

 

این استاد دانشگاه افزود: رسانه های غربی تعابیر و تداعی منفی را همراه اقتصاد مقاومتی کردند و برداشتن این بار معنایی بد به دوش همه ماست. فقر و ریاضت، بسته  شدن درهای کشور به دیگرها از جمله معانی منفی است که غرب با اقتصاد مقاومتی همراه کرده است.

 

هادیان گفت: برخی اینگونه وانمود کرده اند که اقتصاد مقاومتی را کوتاه مدت یا گره خورده با مذاکرات هسته ای می دانند اما به هیچ عنوان اینگونه نیست.

 

در ادامه دکتر اسماعیلی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان با اشاره به اینکه مطالب باید به صورت خبرنامه منتظر شود، گفت: کسانی که به اقتصاد مقاومتی انتقاد دارند باید پیشینه تاریخی را مطالعه کنند، شعب ابی طالب، مشروطیت و نهضت تنباکو را بدانند.

 

وی با تاکید بر اینکه ضرورت های اقتصاد مقاومتی و جایگاه جامعه ایران و پتانسیل هایی که هست را باید باز کرد، اظهار داشت: ذهنیت تحلیلی جامعه  و معرفت شناسی کشور ما ساده گرا و تقلید گراست و خیلی از اصول را نمی شناسند. البته مطلب را نباید ساده انگارانه تحویل جامعه داد.

 

اسماعیلی، به جایگاه مبلغان  دینی در این زمینه اشاره کرد و افزود: مهندسی تغییر نگرش در جامعه و تکنیک های آن در جامعه نیز نیاز به بحث فنی دارد.

 

وی ذهن جامعه را  رسوبی غیر تغییر پذیر دانست و گفت: برای همین نیاز به تقلیل معنایی و تهی سازی معانی صورت می پذیرد. در پیام های رهبر معظم انقلاب هم متاسفانه ما فرمایشات آقا را تقلیل معنایی می دهیم و به سبک خودمان انجام می دهیم.

 

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، با بیان اینکه این کارگروه بایستی بر حول محور کانونهای فرهنگی و هنری مساجد ایده پردازی کنند، تصریح کرد: اصلاح الگوهای مصرف یک موضوع مردمی است که می توان از طریق کانونها به مردم رساند.

 

وی اظهار داشت: مردم قناعت پیشه ای در اصفهان داشته ایم اما امروز همه تجمل گرا شده اند. ساده زیستی و اقتصاد مقاومتی فراموش شده است.

 

اسماعیلی، با طرح این سوال که چه چیزی ما را به اقتصاد مقاومتی می رساند و چه چیزی ما را دور می کند؟ گفت: از اقتصاد مقاومتی. مفاهیم محوری را باید مشخص کرد. خودباوری ملی تا به وجود نیاید نمی توانیم صحبتی از اقتصاد مقاومتی کنیم. نباید در جامعه اینگونه باشد که همه فکر کنند کالای خارجی خوب است، کالای ایرانی بد.

 

وی افزود: فسادهای اقتصادی باعث نابودی اقتصاد مقاومتی می شوند. در جامعه این فسادها باید کم شود تا اقتصاد مقاومتی به نتیجه برسد. افکار جامعه به دنبال غیر فاسد هستند. عوامل تهدید کننده اقتصاد مقاومتی همین فساد اقتصادی است. راه به جایی نخواهیم برد اگر نتوانیم این فسادها را کاهش دهیم.

 

در ادامه دکتر محمدرضا حیدری، استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان و عضو هیئت علمی این دانشگاه، گفت: جشنواره ایده های اقتصاد مقاومتی طراحی شود و در همین راستا از تولید اپلیکیشن، اینفوگراف، پوستر، کلیپ، مستند و تیزر نیز باید بهره برد.

 

وی افزود: مخاطبین ما برای تولید گروه در شبکه های اجتماعی ایده بدهند که با آن بتوانیم به نتیجه برسیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 473059

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha