به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، دکتر امیر حسین بانکی عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان، شامگاه(24 تیر) در جمع اعضای گروه فرهنگی فانوس به مقوله مهم و ضروری معاد پرداخت و گفت: در جامعه، مدرسه و خانواده ها از قدیم تاکنون بسیار کم به بحث معاد پرداخته می شود اما این کار بسیار اشتباه ست زیرا قرآن که تمامی ما بعنوان یک کتاب انسان ساز آن را قبول داریم بسیار زیاد به معاد پرداخته که نشان از شیوه تربیتی معاد دارد.
وی افزود: می بینیم که در ادعیه ماه مبارک رمضان بیش از بقیه ماه ها توجه و اشاره به معاد موج می زند پس در راستای قرآن باید به معاد پرداخته شود و موضوع بحث انسان ها بشود.
بانکی، با بیان اینکه معاد باید وارد کتب درسی و دانشکاهی شود، اظهار داشت: دو نوع معرفت وجود دارد، یکی معرفت آفاقی و دیگری معرفت انفسی. معرفت آفاقی اتفاقاتی ست که بیرون از وجود انسان و درجامعه رخ می دهد ولی معرفت انفسی در داخل انسان است یعنی انسان با مطالعه وجود خود می تواند به معرفت انفسی برسد.
وی با طرح این سوال که آیا موضوع معاد معرفت آفاقی می طلبد یا انفسی، گفت: طبق قرآن و سخن بزرگان در می یابیم که یاد مرگ طراوت بخش است انسان را تربیت می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان، با اشاره به اینکه افلاطون کسی را فیلسوف می داند که عاشق مرگ باشد، گفت: ما حالت شادی قبل از مرگ و خوشحالی را در سقراط و همچنین درحضرت قاسم بن الحسن در سرزمین کربلا می بینیم .
وی با تاکید بر اینکه حضرت قاسم نوجوانی بیش نبود که مرگ را نزد خود شیرین تر از عسل می دانست، تصریح کرد: کلاس تربیتی قرآن و ائمه اطهار(ع) به ما می آموزد باید بسیار زیاد در رابطه با معاد بحث کنیم ولی متاسفانه جامعه ما هیچ گاه از دیرباز تا به حال اینگونه نبوده است.
پایان پیام/
نظر شما