اعتبار ۲۰۰ میلیون تومانی حمایت از برنامه های قرآنی خراسان جنوبی

خبرگزاری شبستان: مسئول دارالقرآن کریم تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از محل اعتبار فصل ۵ استان ۱۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان برای فعالیت های قرآنی خراسان جنوبی در نظر گرفته شده است، گفت: اعتبار متمرکز مصوب مرکز نیز برای برنامه های قرآنی این استان ۷۸ میلیون تومان است.

محمدرضا اشرفی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: بسیاری از فعالیت های قرآنی سازمان تبلیغات بر اساس برون سپاری به تشکل های قرآنی (موسسات قرآنی، خانه های قرآن شهری و روستایی) سطح استان است.

 

وی با اشاره به فعالیت 24 موسسه قرآنی ثبت شده، 160 خانه قرآن روستایی و ۲۰ خانه قرآن شهری در سطح استان ادامه داد: این فعالیتها در سه محور " آموزش، تبلیغی و ترویجی و حمایتی" است که معمولا 70 درصد فعالیت تشکل های قرآنی بر محور آموزش متمرکز است.

 

مسئول دارالقرآن کریم تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: در حوزه آموزش معمولا در رشته قرآئت، حفظ، مفاهیم و ... آموزش به مخاطبان در دستور کار قرار می گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه سهمیه امسال سازمان تبلیغات در رشته حفظ یک تا سه جزء؛ یکهزار و 550 نفر است، افزود: جلسه محوری حفظ 5 ساله کل قرآن نیز با حضور استاد باقری در مجمع قاریان استان برگزار می شود.

 

وی همچنین تربیت کادر «آموزشیار، داور، تربیت معلم، تربیت مدرس و ...» را از دیگر دوره های تحصصی قرآن کریم در سطح موسسات قرآنی ذکر کرد و گفت: در این بخش، هیچ سهمیه ای از سوی مرکز اعلام نمی شود و بسته به استقبال مردم و توان موسسه، این کلاسها برگزار می شود.

 

اشرفی ادامه داد: در حال حاضر دوره تربیت معلم قرآن کریم در شهر قاین و دوره آموزشیار قرآن کریم ویژه پرسنل سپاه استان در بیرجند در حال برگزاری است.

 

وی با اشاره به اینکه دوره آموزشیار قرآن کریم 88 ساعت و دوره تربیت معلم 160 ساعت است، اظهار داشت: دوره های تربیت معلم به دلیل وقت و هزینه بیشتر، لزوم استفاده از اساتید مجرب در طول سال به صورت انگشت شمار برگزار می شوند.

 

این مقام مسئول در ادامه درخصوص فعالیت های تبلیغی و ترویجی تشکل های قرآنی توضیح داد: برگزاری محافل انس با قرآن، برپایی کرسی های تلاوت، جلسات ترتیل خوانی در ماه مبارک رمضان، مسابقات قرآن حضوری، کتبی، جشنواره های قرآن کودک و نوجوان و ... از جمله فعالیت های تبلیغی و ترویجی محسوب می شوند که برای امسال برگزاری 55 جلسه از موارد ذکر شده در دستور کار قرار دارد.

 

وی با اشاره به اینکه مجموع اعتبار درنظر گرفته برای این بخش 27 میلیون و 500 هزار تومان است، افزود: از ابتدای امسال تاکنون 20 جلسه با اعتباری بالغ بر 10 میلیون تومان برگزار شده است.

 

اشرفی اظهار داشت: حمایت مالی از تشکل های قرآنی سطح استان هر سال در دستور کار قرار دارد که با توجه به بضاعت اندک اعتبارات قرآن استان، تلاش می شود از برخی از موسسات فعال، در صورت باقی ماندن اعتبار، حمایت شود.

 

وی تاکید کرد: اعتبار متمرکز مصوب برای برنامه های قرآنی استان 78 میلیون تومان است که در سه بخش آموزش، تبلیغی و ترویجی و حمایتی باید هزینه شود.

 

مسئول دارالقرآن کریم تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی افزود: همچنین از محل اعتبار فصل 5 استان نیز 119 میلیون و 900 هزار تومان برای فعالیت های قرآنی خراسان جنوبی در نظر گرفته شده است که تاکنون تنها 10 میلیون تومان از این رقم اختصاص یافته است.

 

وی تصریح کرد: از محل اعتبار متمرکز کشوری نیز تاکنون 27 میلیون تومان برای فعالیت های قرآنی ایام تابستان واریز شده است که امید می رود تمام اعتبار درنظر گرفته شده برای این بخش، اختصاص یابد.

 

اشرفی در ادامه مهمترین مشکل خانه های قرآن روستایی را عدم دسترسی به کادر متخصص آموزش قرآن ذکر کرد و گفت: بهره مندی از اساتید شهرهای اطراف برای خانه های قرآن روستایی هزینه بر است و اعتبارات اختصاص یافته جوابگوی این مهم نیست.

 

وی در پایان با اشاره به تفاهم نامه منعقد شده بین مدیرکل روستایی استانداری خراسان جنوبی و سازمان تبلیغات مبنی بر حمایت 10 میلیون ریالی از 100 خانه قرآن روستایی در راستای حمایت و تجهیز، یادآور شد: تاکنون این تفاهم نامه عملی نشده است.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 473876

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha