فرهنگ غنی ایرانی اسلامی را در قالب داستان به دنیا ارائه می کنیم

سیدمحمد حسینی، اشاره به این که هدف اصلی قصه، انتقال مفاهیم است، گفت: از آن جا که مخاطبان از طیف های مختلفی هستند که همه فرهیخته نیستند؛ با زبان داستان می‌توان مفهوم مورد نظر را منتقل کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره داستان‌نویسی و تصویرسازی ادبیات کودک و نوجوان انتشارات علمی فرهنگی، روزگذشته در محل این انتشارات برگزار شد.


سیدمحمد حسینی، وزیر ارشاد در این مراسم با مهم خواندن کار در عرصه کودک و نوجوان گفت: شکل‌گیری شخصیت افراد در این سنین اتفاق می‌افتد، از این رو امروز رسانه‌ها، کتاب، رایانه و ... نقش مهمی در این زمینه دارند. جهان سرمایه‌داری بر اساس اهداف خود فعالیت می‌کند و از رسانه‌ها در جهت مقاصد خود بهره می‌برد. البته این طبیعی است چون هر کسی سعی دارد مرام خود را قالب کند. قطعاً ما هم که از فرهنگ غنی ایرانی اسلامی بهره می‌بریم، می‌توانیم آن را به دنیا ارائه کنیم.


وی با اشاره به قصص قرآن نیز گفت: قرآن که حاوی احسن‌القصص است،‌ یک الگوی داستانی است. ظاهرش دلربا و باطنش عمیق است. سطح آن نازل و سطحی نیست و هر چه آن را بخوانیم، باز مطالب جدید دارد. بعضی پنداشته‌اند قرآن سمبولیک است و داستان‌هایش نمادگرا هستند در حالی‌که چنین تفکری اشتباه است. آنچه مهم است این که در قرآن هر قصه‌ای که به آن پرداخته شده، قصد خاصی دارد.


حسینی ادامه داد: تنها قصه‌ای که مسلسل‌وار در قرآن روایت شده، داستان حضرت یوسف(ع) است و دیگر قصه‌ها به صورت پراکنده و در مقاطع مختلف قرآن نقل شده‌اند. قرآن با اسطوره و افسانه متفاوت است. حتی با آن‌چه نویسندگان رئالیست می‌نویسند، متفاوت است. رئالیسم حوادثی است که امکان وقوعشان وجود دارد. در داستان‌های قرآنی گزینش و اختصار وجود دارد و شاهد موجزگویی و عدم شرح و تفصیل هستیم.


وزیر در ادامه تأکید کرد: قصه و داستان فقط برای شنیدن و به خواب رفتن نیست. بلکه هدف اصلی قصه، انتقال مفاهیم است. مخاطبین قصه طیف‌های مختلفی را تشکیل می‌دهند و همه فرهیخته نیستند؛ بنابراین با زبان داستان، می‌توان مفهوم مورد نظر را منتقل کرد.


پیش از سخنان وزیر ارشاد زارعی نجف‌دری رئیس انتشارات علمی فرهنگی گفت: برون‌داد این جشنواره علاوه بر جوایز برگزیدگان، انتشار 20 داستان اول است. یکی از فلسفه‌های شکل‌گیری این جشنواره، برقراری ارتباط میان نوجوانان و نویسندگان است چون فاصله نسلی کاملا میان نویسنده و مخاطب مشهود است همه دست‌اندرکاران رسالت دارند تا این فاصله را کم کرده و از بین ببرند. هدف دیگر از برگزاری جشنواره، کشف استعدادها در داستان‌نویسی و تصویرگری است. همچنین یکی از اولویت‌ها بازتولید ادبیات کهن فارسی است.

 

زارعی نجف‌دری افزود: یکی از عواملی که در انتخاب آثار برگزیده به آن توجه شده، ساده‌نویسی و عدم تکلف در آثار است. بی‌تکلفی باعث می‌شود ادبیات کودک و نوجوان به راحتی و روانی روی کاغذ بیاید. اگر ناشران و فعالان نشر در ایران خود را به استانداردهای بین‌المللی نزدیک‌تر کنند، افق‌های روشنی پیش روی این عرصه دیده می‌شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 47403

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha