فرشید شهبازی، مسئول روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: مراسم سنتی مذهبی امامزادگان معروف به علم واچینی روز گذشته(۲ مرداد) در ارتفاعات بخش رانکوه شهرستان املش برگزار شد.
وی با بیان اینکه مراسم علم واچینی هرساله در آخرین جمعه تیرماه همزمان با برداشت محصول جو وگندم به صورت ویژه برگزار میشود، افزود: علت تاخیر برگزاری این مراسم در سال جاری تقارن تیربا ماه مبارک رمضان بود.
شهبازی قدمت این مراسم را بیش از ۸۰ سال ذکر کرد و اظهار داشت: این مراسم به پاس دلاورمردیها و رشادتهای آل کیا در مناطق گیل و دیلم که پرچمدار نهضت تشیع علوی بودند، برگزار میشود.
به گفته وی، توزیع غذای نذری، پخت نان محلی، برپایی غرفههای صنایع دستی و نیز توزیع اقلام فرهنگی از برنامههای مراسم علم واچینی است.
وی تاکید کرد: این آئین به عنوان نخستین میراث معنوی استان در ۲۹ اردیبشهت سال ۹۲ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
شهبازی با اشاره به استقبال خوب مردم از مراسم علم واچینی تصریح کرد: حضور پرشور و گسترده مردم در این مراسم نشان دهنده اهمیت علم واچینی در فرهنگ دینی مردمان است.
وی با بیان اینکه روز گذشته بقعه متبرکه سرتربت میزبان این مراسم سنتی بود تصریح کرد: این بقعه متبرکه که قدمت آن به اواخر دوره تیموری واوایل دوره صفوی میرسد، مدفن دوتن از سادات کیایی به نامهای سیدمحمد، سیدعلیکیا وچندتن از وابستگان آنهاست که از اعتبارخاصی برخوردار است.
پایان پیام/
نظر شما