به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سپاه نیوز ؛ هنوز چند صباحي از اتمام دوران دفاع مقدس نگذشته بود كه امام خميني(ره) فرمودند: «نگذاريد پيشكسوتان عرصه ايثار و شهادت در پيچ و خمهاي زندگي مادي فراموش شوند.» اين تلنگر كلامي حضرت امام(ره) چندين سال پس از اتمام جنگ بيشتر نمايان شد و سپاه و ساير نهادهاي ارزشي را برآن داشت تا براي پوشش قرار دادن ايثارگران تمهيدات ويژهاي در نظر بگيرند كه ايجاد اداره ايثارگران سپاه پاسداران انقلاب اسلامي يكي از همين اقدامات بود.
از آنجا كه رسيدگي به امور ايثارگران همواره از خواستههاي مكرر حضرت امام (ره)و مقام معظم رهبري (مد ظله العالی)بوده و هست، سردارسرتیپ دوم پاسدار ابوالقاسم شريفي ریيس اداره ايثارگران سپاه در گفت و گویی به تشریح اقدامات و فعالیتهای اداره ایثارگران سپاه پرداخت كه ماحصل این گفت و گو به شرح زیر است:
خبرنگار: مقام معظم رهبري(مدظله العالي) بارها به سركشي خانواده ايثارگران تأكيد كردهاند. سپاه براي جامه عمل پوشاندن به اين فرمايش رهبري چه اقداماتي انجام دادهاست؟
سردار شریفی : بعد از ابلاغ فرمان مقام معظم رهبري (مدظله العالي) كميتهاي به منظور اجراي دقيق دستور ايشان با مسئوليت فرمانده محترم كل سپاه و دبيري اداره ايثارگران سپاه تشكيل شد و بعد از انجام چندين جلسه فشرده و با استفاده از تجارب گذشته و تبيين دقيق چالشها، طرح مهر ولايت طراحي و از سوي فرمانده محترم كل سپاه در تاريخ 10/8/90 به تمامي فرماندهان ردههاي سپاه ابلاغ شد. در اين طرح تمامي پرسنل سپاه و بسيج در قالب تيمهاي ديدار سازماندهي شدند و شهداي محدوده سرزميني آنها به تيمها واگذار شد تا اين تيمهاي معين پيگير دائمي خانواده معظم شهدا شوند و هر ساله يكمرتبه از پدر و مادر و يكمرتبه از همسر و فرزند آنها ديدار كنند. همچنين از خانواده ايثارگران در مراسم مختلف سپاه كه براي خانوادههاي پاسداران برگزار ميشود دعوت به عمل ميآيد. از ابتداي سال 91 تاكنون بيش از 170 هزار ديدار از خانواده معظم شهدا با استفاده از 14 هزار تيم تشكيل شده در سپاه صورت پذيرفته است كه شرح ديدار در سامانه مهر ولايت توسط ردههاي سپاه هر روزه در اين سيستم ثبت و اطلاعات خانوادهها اعم از اطلاعات فردي و آدرس و تلفن به روزرساني ميشود.
خبرنگار:شناساندن شهدا به نسل جوان يكي از اهدافي است كه همواره مدنظر دلسوزان اين عرصه قرار دارد، گويا اداره ايثارگران سپاه در اين رابطه دانشنامهاي را راهاندازي كرده است، در اين خصوص بيشتر توضيح دهيد.
سردار شریفی :با توجه به گسترش بيحد و مرز فضاي مجازي در جامعه امروزي و استفاده گسترده از اين فناوري از سوي عموم جامعه، بهرهگيري از ظرفيتها و امكانات اين فناوري براي رساندن پيام نظام مقدس جمهوري اسلامي، پيشبرد اهداف انقلاب و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه و كشور از طريق معرفي شهدا به ويژه وصيتنامه آنان به نسل سوم انقلاب شبكه اجتماعي ايثارگران راهاندازي و بحمدالله نرم افزار مربوطه در حال تدوين است و زيرساختها نيز فراهم شده است. اميدواريم در هفته دفاع مقدس آماده بهره برداري در فضاي مجازي كشور شود كه بعد از راهاندازي، امكان اضافه كردن تصاوير و اطلاعات توسط خانواده، همرزمان و دوستان شهدا نيز فراهم ميشود. البته بعد از كنترل كاربران مربوطه در سيستم ثبت ميشود. در اين سامانه هر شهيد براي خود يك صفحه شامل اطلاعات فردي، عكس، بخشي از وصيتنامه، تاريخ و محل شهادت دارد كه به مرور زمان با همكاري خود خانواده و همرزمان و همسنگران شهيد كاملتر ميشود.
خبرنگار: نكتهاي كه اين روزها و خصوصا بعد از بحث كشف 175 شهيد غواص روي آن تمركز زيادي ميشود، بحث شناسايي شهدا از طريق DNA است، در اين رابطه اقدامي انجام دادهايد؟
سردار شریفی :با توجه به اينكه حدود 5 درصد از شهداي دفاع مقدس به دليل جدا شدن پلاك هويت از پيكر و عدم شناسايي پيكرهاي به جا مانده از طريق چهره ظاهري و ماندنشان در داخل خاك كشور عراق به عنوان شهيد جاويد الاثر معرفي شدهاند، پژوهشگران حوزه زيست فناوري سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در سال 81 موفق به استخراج DNA از استخوان شدند كه در همين راستا تمامي پيكرهايي كه از سال 81 توسط كميته جستوجوي مفقودين ستاد كل نيروهاي مسلح تفحص و به ميهن اسلامي بازگردانيده شد از آنها نمونه DNA اخذ شد و بانك اطلاعات شهداي جاويد الاثر دفاع مقدس تشكيل شده است و اين روند همچنان ادامه دارد. به منظور شناسايي شهداي گمنام نياز به بانك اطلاعات ژنتيكي خانوادههاي اين عزيزان هستيم كه تاكنون بانك اطلاعات ژنتيكي 25 استان كشور شامل شهداي سپاه، بسيج و ارتش جمهوري اسلامي و مردمي تشكيل شده است و انشاءالله تا پايان سال 94 اين بانك تكميل ميشود و روند شناسايي شهداي جاويد الاثر سرعت بيشتري ميگيرد. شايان ذكر است تاكنون بيش از 170 شهيد گمنام با استفاده از اين روش شناسايي و به خانوادهشان اعلام شده است كه در بين آنان شهيدان علي هاشمي، امير خلبان عباس دوران، شهيد عبدالحسين برونسي و شهيد صبوري به چشم ميخورند.
خبرنگار:احراز مجروحيت شيميايي معمولاً از دغدغه جانبازان شيميايي به شمار ميرود، براي رفع اين مشكل چه اقداماتي را در دستور كار قرار دادهايد؟
سردار شریفی : در طول دوران دفاع مقدس دشمن بعثي به كرات از سلاحهاي شيميايي استفاده كرد كه اين امر موجب شد تا رزمندگان در مناطق عملياتي از نواحي مختلف بدن دچار مصدوميت شيميايي شوند و آثار اين جراحات پس از سالها بروز كند. در اين ميان شمار زيادي از اين رزمندگان به دليل شدت جراحات و عدم توانايي كاركردن، به كميسيونهاي مختلف پزشكي در نيروهاي مسلح ( سپاه، ارتش، ناجا و...) يا به پزشكان مورد اعتماد بنياد ( جناب دكتر اصلاني و قانعي ) مراجعه كردند كه مصدوميت شيميايي آنها به لحاظ برخورد با گازهاي مختلف شيميايي ( خردل و...) مورد تأييد قرار گرفته است. ولي همين عزيزان با مراجعه به كميسيون پزشكي بنياد شهيد و امور ايثارگران مصدوميت شيميايي آنها تأييد نشده و به عبارتي NDA شدهاند. اين اختلاف رأي در كميسيونها، به اين دليل است كه پارامترهاي مورد ارزيابي به لحاظ احراز و تعيين درصد شيميايي در كميسيونهاي پزشكي نيروهاي مسلح و كميسيون پزشكي بنياد شهيد و امور ايثارگران متفاوت است يا به زباني سادهتر يكسان نيست. در نتيجه اين امر موجب نارضايتي، سرخوردگي و بدبيني اين عزيزان به بنياد شهيد ميشود. لذا به منظور يكسانسازي و همچنين جلوگيري از تبعات اين برخوردها، طي جلسات مكرر از سوي اداره ايثارگران سپاه با معاونت بهداشت و درمان بنياد شهيد نهايتاً مقرر شد پرونده مصدومان شيميايي پس از تكميل شدن در كميسيون مشترك پزشكي (متشكل از پزشكان كميسيون عالي پزشكي سپاه، مركز كميسيون پزشكي بنياد شهيد و نمايندگان اداره ايثارگران سپاه) مطرح و تصميمگيري نهايي اعلام شود كه بحمدالله از دي ماه سال 93 كميسيون مشترك آغاز به كار كرد و از تاريخ 1/10/93 تا 20/3/94 تا كنون تعداد 11 كميسيون مشترك خاص مصدومان شيميايي در استانهاي مختلف برگزار و تعداد 724 فقره پرونده مطرح و تصميمگيري شد كه با اين كار كلي در وقت و هزينه صرفهجويي كرد و رضايتمندي اين رزمندگان و جانبازان را نيز فراهم كرد.
خبرنگار:در خصوص ارائه تسهيلات به خانوادههاي معظم شهداي سپاه و بسيج چه اقداماتي انجام دادهايد؟
سردار شریفی :بحمدالله در چهار سال اخير و با حمايت و تدابير سردار فرمانده محترم كل سپاه در خصوص ارائه خدمات يكسان به خانواده معظم شهداي سپاه و بسيج همانند شاغلان و همچنين به استناد ماده 196 قانون استخدامي سپاه اقدامات متعددي در حوزههاي مختلف انجام شده است كه از آن جمله ميتوان به پرداخت وام قرضالحسنه با كارمزد كمتر از 4 درصد ازدواج به فرزندان اناث و ذكور شهدا از دي ماه سال 91 اشاره كرد كه به لطف خدا تا الان به تعداد بيش از 3 هزار و 765 نفر وام از 2 تا 5 ميليون تومان پرداخت شده است. همچنين پرداخت هديه ازدواج (مبلغ يك ميليون تومان ) به فرزندان اناث و ذكور شهدا از دي ماه سال 91 از ديگر اقدامات ماست كه تا كنون به تعداد بيش از 2 هزار و 213 نفر پرداخت شده است. همچنين صدور كارت يكسانسازي خدمات به منظور بهرهمندي از مجموعههاي فرهنگي، تفريحي سپاه براي آن دسته از خانواده شهدايي كه داراي شناسه پاسداري هستند خدمت ديگري است كه ارائه دادهايم. تسهيلات مسكن سپاه نيز از ديگر اقدامات ماست كه در سقف مشخص و محدود به آن دسته از خانوادههايي كه فاقد مسكن ملكي هستند و در زمينه مسكن در عسر و حرجند با تأييد سپاههاي استاني ارائه ميشود.
خبرنگار:مطالبات خانوادههاي معظم شهدا (پاداش پايان خدمت) يكي از دغدغههاي اين عزيزان است كه به حتم ميدانيم خيلي از آنها منتظر دريافت پاسخ سؤالاتشان در اين خصوص هستند.
سردار شریفی : برابر قانون حالت اشتغال مصوب مقام معظم رهبري، شهداي عزيز نيز به محض رسيدن به 30 سال سنوات خدمتي از تاريخ عضويت بازنشست ميشوند و سنوات بازنشستگي آنها به مدت 30 سال برابر آخرين حقوق دريافتي خانواده محاسبه و به خانوادهها پرداخت ميشود.
بحمدالله با تلاش قابل تقدير بنياد شهيد و امور ايثارگران به ويژه شخص حاج آقا شهيدي نماينده محترم وليفقيه و رياست عالي بنياد بالغ بر 2 هزار و 800 ميليارد تومان از اين مطالبات طي يك سال گذشته پرداخت شده و تمامي خانوادههايي كه شهدايشان تا سال 91 بازنشسته شده بودند 100درصد پاداش پايان خدمت و ذخيره مرخصي خود را دريافت كردهاند. سالهاي 91، 92 و 93 بالغ بر 65 درصد پاداش آنان پرداخت شده و انشاءالله 35 درصد باقيمانده هم به محض تأمين اعتبار از سوي دولت پرداخت ميشود.
خبرنگار:آيا تبصره ماده 38 قانون جامع خدمات رساني به ايثارگران جايگزين ماده 190 قانون استخدامي سپاه ميشود و رفع تبعيض ميگردد؟
سردار شریفی :بر اساس تبصره ماده 38 حقوق وظيفه جانبازان غير حالت اشتغال مشمول قوانين نيروهاي مسلح بر اساس مقررات مربوطه در نيروهاي مسلح محاسبه و توسط نيروي مربوطه پرداخت ميشود. با عنايت به اينكه در سطح نيروهاي مسلح حقوق وظيفه و بازنشستگي توسط سازمان تأمين اجتماعي نيروهاي مسلح در وزارت دفاع پرداخت ميگردد طبيعتاً حقوق جانبازان حالت اشتغال كه از بنياد شهيد حقوق يا مستمري دريافت نميدارند بايد توسط سپاه محاسبه و از طريق (ساتا وزارت دفاع ) پرداخت گردد كه آئين نامه اجراي آن درحال تدوين توسط ستاد كل نيروهاي مسلح و دولت است كه به محض تصويب آئين نامه در هيئت محترم وزيران و شيوه نامه اجرايي و ابلاغ به سپاه احكام جانبازان صادر و تحويل وزارت دفاع ميشود.
پایان پیام/
نظر شما