طرح تحول نظام سلامت نتایجی درخشان و قابل الگوبرداری داشته است

خبرگزاری شبستان: رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اظهار داشت: طبق گزارش مبتنی بر شواهد سازمان جهانی بهداشت، طرح تحول نظام سلامت نتایجی درخشان و قابل الگوبرداری داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از وب دا خوزستان، دکتر اسماعیل ایدنی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، در نشست بررسی مسائل و مشکلات بهداشتی و درمانی استان، گفت: با ابلاغ سیاست های کلی نظام سلامت از سوی مقام معظم رهبری و روی کار آمدن دولت تدبیر و امید بعد از سال های متمادی مسئله سلامت در اولویت اقدامات دولت قرار گرفت و خوشبختانه علیرغم مشکلاتی که وجود داشت یک اجماع حاکمیتی از سوی نظام بر موضوع سلامت در کشور مترتب شد.

 

وی تصریح کرد: بر این اساس طرح تحول نظام سلامت با هدف کاهش پرداختی مردم در هزینه های درمانی و ارتقای سطح خدمات در حوزه بهداشت و درمان و همچنین پوشش بیمه درمانی برای تمامی مردم از اردیبهشت ماه 93 به اجرا در آمد.

 

قائم مقام وزیر بهداشت در استان، اضافه کرد: بعد از گذشت  کمی بیش از یکسال از اجرای طرح تحول نظام سلامت طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت که مبتنی بر شواهد تهیه شده، نتایج اجرای این طرح بسیار درخشان بوده و از الگوهایی است که جمهوری اسلامی ایران به نظام سلامت دنیا ارائه داده است.

 

وی افزود: در حالی که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته بهداشت و درمان یکی از مسائل بزرگ آنهاست، نظام جمهوری اسلامی ایران در اوج مشکلات و تحریم ها، مبالغ خاصی را به حوزه سلامت تخصیص داد و چالش های عمده ای از جمله عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و بالا بودن پرداختی از جیب مردم را توانسته است در مداخله ای یک ساله جابه جا کند. بدیهی است اگر حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی نبود این امر محقق نمی شد.

 

ایدنی، عنوان کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت میزان پرداخت از جیب مردم برای بیماران شهری  و روستایی به میزان قابل توجهی کاهش یافته و بیمار برای خدمتی به خارج  از بیمارستان ارجاع نمی شود وکلیه خدمات مورد نیاز وی از طریق زنجیره درمان تامین می شود.

 

وی به ارائه آماری از تعداد اعضای هیئت علمی، کارکنان، دانشجویان و نوع توزیع آنها در مناطق  مختلف پرداخت و ادامه داد: از آنجا که بر اساس سند توسعه علمی کشور دانشگاههای مادر باید در تولید علم و دانش فعالیت کنند، جهت گیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز به سمتی است که سرمایه گذاری خود را در زمینه آموزش کارشناسی کاهش دهد و از امکانات و زیرساخت های مرکز استان برای ارتقا سطح تحصیلات تکمیلی استفاده کند.

 

وی ابراز کرد:همچنین با ایجاد مجتمع های سلامت در شهرستان ها این امکان فراهم شود تا نیروهای بومی برای جبران کمبود نیروی انسانی بهداشتی و درمانی تربیت و جذب شوند که در این زمینه موفق به کسب مجوز برای راه اندازی مجتمع سلامت در شهرهای رامهرمز، ماهشهر و مسجدسلیمان شده و برای سایر مناطق نیز آمادگی دارد در صورتی که مردم و مسئولین آنها محل و امکانات لازم را تامین کنند، اقدام به اخذ مجوز کند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ادامه داد: در حال حاضر تراز مالی دانشگاه مثبت بوده و تمامی مطالبات پرسنلی پرداخت شده است، در گذشته میانگین تاخیر پرداخت کارانه ها بالای 8 تا 10 ماه بوده ولی در حال حاضر با وجود طرح تحول سلامت تمام مطالبات پرسنل پرداخت شده و بدون بدهی به کارکنان وارد اجرای طرح تحول نظام سلامت شده ایم.

 

وی اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم دانشگاه توسعه تحصیلات تکمیلی بود که در سال 93 به خوبی اجرا شد و معاونت آموزشی دانشگاه موفق شد مجوز دو رشته کارشناسی ارشد، دو رشته دکتری و یک رشته فوق تخصصی اخذ کند که کسب مجوز دو رشته فوق تخصصی دیگر هم در دستور کار قرار دارد و در این زمینه رایزنی های لازم صورت گرفته است.

 

وی با بیان اینکه همچنین مبالغی برای خرید تجهیزات آموزشی در بیمارستان ها در اختیار معاونت آموزشی دانشگاه قرار گرفته است، یاد آور شد: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به عنوان قطب چهارم آموزشی کشور، محل طراحی سوالات و برگزاری امتحانات علوم پایه، پیش کارورزی، دستیاری و تخصص است.

 

ایدنی، با اشاره به اینکه جزء پنج دانشگاه علوم پزشکی کشور هستیم که برنامه راهبردی پنج ساله را تدوین کرده ایم، گفت: همچنین تدوین سند توسعه سلامت استان نیز در دستور کار حوزه ریاست، معاونین و بخش های مختلف دانشگاه قرار گرفته که تا پایان سال 94 نهایی میشود.

 

وی با بیان اینکه بسیاری از صنایع تولید فراورده های غذایی استان پیوست سلامت ندارد، گفت: در حوزه غذا و دارو نیز با تلاش و پیگیری و نظارت کارکنان، معاونت غذا و داروی دانشگاه در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور با کسب درصد بالایی از شاخص ها موفق به کسب رتبه اول در حوزه غذا، دارو و آزمایشگاه شد.

 

وی اضافه کرد: یکی از اقدامات بسیار خوب دانشگاه در حوزه دارو که مورد تشویق شخص وزیر بهداشت نیز قرار گرفت، تدوین فارماکوپه دارویی بود یعنی مشخص می شود در هر بیمارستانی چه داروهایی توسط چه کسی و برای چه بیماری مصرف می شود، همچنین برای 10 قلم داروی پرمصرف که تهیه آنها حجم زیادی از هزینه های دانشگاه را در بر میگرفت یک سیستم گزارش دهی تدوین شد که بعد از این اقدام فقط در یکی از بیمارستان های اهواز و در طول یک ماه، حدود 1.5 میلیارد تومان در هزینه ها صرفه جویی شد.

 

قائم مقام وزیر بهداشت در استان خوزستان، با اشاره به اینکه  درموضوع  سلامت مردم  اهل کوتاه آمدن و مسامحه نیستیم گفت: بر این اساس از اول سال جاری ،نظارت بر فعالیت واحدهای تابعه دانشگاه و واحدهای تولیدی و کارگاهی فرابخشی موثر بر سلامت در قالب بازدید های میدانی افزایش یافته و نظارت های مستقیمی در این زمینه انجام شده است که به عنوان مثال می توان به بازدید از کارخانه تولید آب معدنی، نان صنعتی، خمیر مایه  و الکل سازی، شیر پاستوریزه، کارخانه یخ  و تصفیه خانه فاضلاب  و... اشاره کرد.

 

وی به موضوع دریافت های غیر مجاز از بیماران اشاره کرد و افزود: از زمان اعلام تعرفه های جدید پزشکی تاکنون 181 مورد شکایت از سوی بیماران به سازمان نظام پزشکی و سامانه 1690 رسیده است که بعد از بررسی های لازم پنج مورد منجر به تعطیلی مطب در اهواز و 2 مورد در شهرستان ها شد همچنین چهار مورد در حال بررسی نهایی و سه بیمارستان نیز به تعزیزات حکومتی معرفی شدند که  استان خوزستان در این زمینه یکی از استان های موفق بوده است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز، در پایان به ارائه گزارشی از نیروی انسانی، اعضا هیئت علمی، توزیع دانشجویان دانشکده ها و مناطقی که از دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز منتزع و بصورت مستقل اداره میشوند پرداخت.

 

گفتنی است، در این نشست نمایندگان استان درخواست هایی در زمینه توسعه اورژانس جاده ای، مراکز انتقال خون، راه اندازی سی تی اسکن در بیمارستان ها، توسعه مجتمع های آموزشی سلامت، الحاق شهرستان های جدا شده به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و... مطرح کردند.

 

پایان پیام/

کد خبر 475519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha