دوران کودکی بهترین زمان برای آموزش کنترل خشم

خبرگزاری شبستان: مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین گفت: آموزش صبر و کنترل خشم مهارتی است که باید از خردسالی و دوران کودکی صورت گیرد تا فرد در دوران بزرگسالی مدیریت خشم داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام محمد محمدحسینی پیش از ظهر امروز (7 مرداد) در سلسله نشست های سبک زندگی اسلامی که در دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی قزوین برگزار شد، بیان کرد: یکی از مواردی که در زندگی مشکلاتی را ایجاد می کند، غضب و پرخاشگری است.

وی ادامه داد: از جمله عوامل ایجاد پرخاشگری دفاع از حقوق خود با روش خصمانه است فرد پرخاشگر با تسلط، توهین و تحقیر قصد رسیدن به خواسته هایش را دارد و در بحث پرخاشگری باید بررسی کرد که چه موضوعی و چه افرادی موجب پرخاشگری می شوند.

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین اضافه کرد: گاهی علت پرخاشگری ناکامی، خواسته ها و نیازها و گاهی نیز تحقیر، بدرفتاری، بی توجهی، فریبکاری و عهدشکنی، تبعیض، بی مهری، انتقام گرفتن، تخلیه انرژی و غیره است.

وی عنوان کرد: یکی از عوامل بروز پرخاشگری بروز تکبر و غرور در وجود انسان است زیرا غرور به واسطه تربیت نادرست در انسان بروز می کند و سبب می شود که او به مرور دچار بی صبری شده و این امر در ذهن او به عنوان یک صفت پسندیده نمایان شود.

حجت الاسلام محمدحسینی تصریح کرد: بی صبری ها بیشتر از بی ظرفیتی افراد در زندگی ناشی می شود بنابراین جهل و نادانی نیز می تواند از علل پرخاشگری باشد و افرادی که دارای صفات منفی نظیر تکبر، حسادت، عجب و سوءظن هستند بیشتر از سایرین دچار پرخاشگری می شوند.

وی اعلام کرد: از دیگر علل پرخاشگری در جامعه دیدن فیلم و بازی های رایانه ای است و از این جهت فیلم عاملی در پرخاشگری محسوب می شود چراکه قهرمانان فیلم ها از طریق اعمال پرخاشگرانه به بهترین چیزها دست می یابند در صورتی که در زندگی واقعی این قهرمانان افرادی تنها و منزوی هستند و قادر به برقراری طولانی با دیگران نیستند.

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین تأکید کرد: از دیگر علل پرخاشگری رفتار والدین است و اگر رفتار والدین با یکدیگر مناسب نباشد این ناصبوری و نابردباری به درون جامعه تسری می یابد و در واقع باید توجه داشت که آموزش صبر و کنترل خشم باید از خردسالی صورت گیرد تا فرد در دوران بزرگسالی مدیریت خشم داشته باشد.

وی با اشاره به علل درونی پرخاشگری اظهار کرد: گاهی علت پرخاشگری درونی است مانند نداشتن اعتماد به نفس، برآورده نشدن نیازها، سرخوردگی، ناامیدی، نفرت، ترس، لجاجت، وجود تضادهای درونی و تعارض ها از سنین کودکی تا بزرگسالی و مصرف برخی داروها و مواد مخدر از جمله این موارد است.

حجت الاسلام محمدحسینی خاطر نشان کرد: گاهی عوامل پرخاشگری سیاسی و اقتصادی است که بی عدالتی، اجرا نشدن صحیح قانون، وجود تبعیض ها و ضایع شدن حق افراد از اجتماعی از جمله این عوامل است.

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 475570

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha