از سفرهای منطقه ای ظریف تا دعوت اولاند از روحانی برای سفر به فرانسه

خبرگزاری شبستان: آغاز سفرهای منطقه ای ظریف بعد از توافق، دعوت اولاند از روحانی برای سفر به فرانسه در ماه نوامبر، جزئیات توافق محرمانه ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، چرا دولتی ها قطعنامه ۲۲۳۱ را تاریخی می دانند؟، ظریف منطقه را از نگرانی هسته ای درآورد از سرتیترهای مهم اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار ساست خارجی خبرگزاری شبستان، آغاز سفرهای منطقه ای ظریف بعد از توافق، دعوت اولاند از روحانی برای سفر به فرانسه در ماه نوامبر، جزئیات توافق محرمانه ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، چرا دولتی ها قطعنامه ۲۲۳۱ را تاریخی می دانند؟، ظریف منطقه را از نگرانی هسته ای درآورد از سرتیترهای مهم اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

از طناب پوسیده آمریکا در نیروی نظامی تا وحدت دولت و سپاه

محمد جواد ظریف وزیر امور خارحه کشورمان در پاسخ به سخنان وزیر امور خارحه آمریکا در جلسه شورای روابط خارجی ضمن تاکید بر اینکه صرفا به دلیل اشاره ناقص آقای کری به برخی نکات مطروجه در مذاکرات ناگزیر باید نکاتی را مطرح کنیم ؛ اظهار داشت :‌

همان گونه که بارها اعلام کرده ایم مقاومت مردم ایران در برابر فشارهای مختلف بین المللی برای کنار گذاشتن برنامه صلح آمیز هسته ای و پیگیری حقوق خود بر مبنای ان پی تی که در حماسه سیاسی انتخابات سال 92 با حضور 73 درصدی مردم  در انتخابات متبلور شد، در نهایت آمریکا را وادار ساخت که راه تقابل را کنار گذاشته و تمرکز خود را بر حل و فصل موضوع از طریق گفتگو قرار دهد، موضوعی که آقای کری امروز به نحوی به آن اشاره کرد.

آغاز سفرهای منطقه ای ظریف بعد از توافق

محمدجواد ظریف، وزیر اﻣﻮﺭ خارجه کشورمان فردا یکشنبه ۴ مرداد راهی کشورهای منطقه می شود.

بنابراین گزارش، ظریف در اولین مرحله از دور جدید سفربه منطقه به کشورهای کویت ٬ قطر و عراق می رود و طی دیدار با مقامات عالی این کشورها علاوه بر آخرین نتایج مذاکرات هسته ای پیرامون موضوعات روابط ﺩﻭ ﺟﺎﻧﺒﻪ و آخرین تحولات منطقه‌ای گفت و گو و تبادل نظر خواهد کرد.

جزئیات توافق محرمانه ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی

با توجه به مطرح شدن بحث ضمائم محرمانه توافق ایران با آژانس در خبرها  توضیحات زیر به نقل از  رضا نجفي نماينده جمهوري اسلامي ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي منتشر شد.

"توافقی که ایران با آژانس برای حل تمام مسایل گذشته در یک بازه زمانی محدود و مشخص تحت عنوان نقشه راه امضا کرده اند به دو ترتیبات جداگانه بین ایران و آژانس اشاره دارد. این دو ترتیبات که حاوی موضوعات فنی هستند کاملا محرمانه تلقی می شوند. داشتن چنین ترتیباتی  محرمانه ای بین یک کشور عضو و آژانس  موضوع جدیدی نیست وبسیاری از کشورهای عضو  با آژانس  چنین ترتیباتی امضا کرده اند همانند ترتیبات فرعی موافقتنامه های پادمان یا رهیافتهای پادمانی برای تاسیسات هسته ای خاص که محرمانه می باشند و تاکنون آژانس متن آنها را به هیچ کشور عضو دیگری نشان نداده است. مثلا رهیافت پادمانی راکتور آب سنگین اراک یا رهیافت پادمانی تاسیسات نطنز محرمانه است و هیچ کشور عضوی به آن دسترسی ندارد.

مسئولان هیچ کشوری نمی توانند برای ایران تصمیم بگیرند

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک  روز پنجشنبه اول مرداد ماه در مصاحبه اختصاصی با شبکه الجزیره عربی که به زودی از این شبکه پخش خواهد شد در خصوص توافق نامه هسته ای و موضوعات منطقه ای به سئوالات پاسخ گفت .

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی در خصوص توافق نامه گفت : در مجموع توافق نامه بدی نیست و در خصوص تجهیزات دفاعی ، جمهوری اسلامی ایران از هیچکس اجازه نخواهد گرفت و هر انچه برای دفاع نیاز داشته باشد (به غیر از سلاح هسته ای و یا کشتار جمعی و شیمیایی ) را تامین و تهیه خواهد نمود و تامین امنیت و منافع ملی خود را به هیچ عنوان منوط به تصمیم گیری در شورای امنیت یا هر مرجع و یا کشور دیگری نمی کند .

وی در پاسخ به سئوال دیگری در ارتباط با تهدیدات اسرائیل نسبت به ایران در روزهای اخیر هم گفت : رژیم صهیونیستی اگر می توانست در مورد ایران اقدامی را انجام دهد حتما این کار را می کرد و این نشان دهنده ناتوانی انان در مقابل ایران است هر چند اگر کوچکترین خطایی را نسبت به جمهوری اسلامی ایران مرتکب شوند تمام شهرهای اسرائیل با خاک یکسان خواهد شد.

ظریف امروز راهی کویت ٬ قطر و عراق می شود

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که به تازگی از ۲۳ ماه مذاکره هسته ای رهایی یافته فرصتی برایش ایجاد شده تا به دیگر مسائل سیاست خارجی کشور بیشتر توجه کند.

وی امروز قرار است راهی کشورهای کویت ٬ قطر و عراق شود.

گفته شده وزیر امور خارجه کشورمان طی دیدار با مقامات عالی این کشورها علاوه بر آخرین نتایج مذاکرات هسته ای پیرامون موضوعات روابط ﺩﻭ ﺟﺎﻧﺒﻪ و آخرین تحولات منطقه‌ای گفت و گو و تبادل نظر می کند.

هفته گذشته جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در حالی که از توافق هسته ای وین در سنای آمریکا دفاع می کرد خبر سفر قریب الوقوع ظریف به منطقه برای توضیح درخصوص توافق هسته ای را اعلام کرده بود.

دورنمای اقتصادی ایران بعد از اجرای توافق هسته ای

«توافق هسته ای در صورت اجرا می تواند تغییر گسترده ای در وضعیت اقتصادی کشور ایجاد کند». این نوید دولتمردان جمهوری اسلامی ایران است که همواره د ر سطح رسانه ها به گوش می رسد.

اما در همین زمینه و برای ترسیم نقشه ای از وضعیت اقتصادی ایران در صورت اجرای توافق هسته ای اقدامات عملی دولت آغاز شده است.

یکصد و هجدهمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس‌ جمهوری برگزار شد.

در این جلسه، آثار اقتصادی تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر لغو تحریم‌های اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت و گزارشی از گفت‌وگو با هیأت‌های اقتصادی اروپایی و آسیایی که اخیرا به تهران آمده‌اند، ارایه شد و ساز و کار هماهنگی و پیگیری روابط اقتصادی خارجی مورد بحث قرار گرفت.

رییس‌ جمهوری با تأکید بر ضرورت اقدام هماهنگ در تقویت تولید ملی، خواستار پیگیری جدی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در به کارگیری ظرفیت‌های داخلی و ایجاد اشتغال و ارزش افزوده در داخل کشور شد.

بر این اساس، منابع ارزی دولت و بانک مرکزی که براساس توافق‌های انجام شده، آزاد خواهند شد باید به سمت فعالیت‌های زیربنایی و تولیدی کشور و رشد اقتصاد ملی هدایت شوند.

چرا دولتی ها قطعنامه ۲۲۳۱ را تاریخی می دانند؟

پیش از رای گیری قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل منتقدان توافق هسته ای در داخل کشور این قطعنامه را به ضرر ایران می خواندند اما دولتی ها در حمایت از این قطعنامه سکوت پیشه کرده بودند.

 

اما پس از صدور این قطعنامه دولتی ها سکوت را به تعریف از این قطعنامه تبدیل کردند و رئیس جمهور صدور آن را یک واقعه تاریخی دانست.

حمید بعیدی نژاد مدیرکل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت امور خارجه در صفحه اینستاگرام خود دلایل تاریخی بودن قعطنامه 2231 شورای امنیت را برشمرد.

وی نوشت:

ریاست محترم جمهوری جناب آقای دکتر روحانی تصویب قطعنامه جدید شورای امنیت را یک دستاورد تاریخی برای کشورمان خواندند. اما متاسفانه بدلیل فضای تا حد غبار آلودی که در خصوص محتوای این قطعنامه ایجاد گردید، ارزش تاریخی تصویب قطعنامه چندان برای مردم عزیزمان روشن نشد.

این نوشتار قصد آن دارد که برخی از زوایای مهم این قطعنامه جدید را تشریح نماید تا زوایای بیشتری از سخنان مهم ریاست محترم جمهوری مشخص گردد.

ظریف پیش از سفر منطقه ای با همتای ترکمنی دیدار کرد

محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در پاویون دولت فرودگاه مهرآباد با وزیر خارجه ترکمنستان دیدار کرد .

بنابراین گزارش، در این دیدار که پیش از آغاز سفر منطقه ای ظریف به سه کشور کویت ، قطر و عراق در فرودگاه مهرآباد شکل گرفت وزیر خارجه کشورمان با رشید مردوف، وزیر خارجه ترکمنستان در ارتباط با مسائل دو جانبه ، منطقه‌ای و بین‌المللی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مذاکرات با روسیه درمورد صادرات اورانیوم غنی شده/بررسی توافق هسته ای در کمیسیون های مجلس

سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان در گفت و گویی با شبکه العالم به تشریح توافق هسته ای و گام های ایران برای اجرای این توافق پرداخت.

سید عباس عراقچی درباره موضوع مربوط به موشک های ایران و اشاره قطعنامه شورای امنیت به آن خاطرنشان کرد: قطعنامه در آن بندی که مربوط به موضوع موشکی است از عبارتی استفاده می کند که مشخص است این یک الزام قطعی و یک الزام حقوقی برای ایران نیست. از ایران خواسته شده که به فعالیت های مرتبط با موشک‌های بالستیکی که برای قابلیت حمل کلاهک اتمی طراحی شده اند، دست نزند و این به طور طبیعی وجود دارد.

وی یادآور شد : موشکهای جمهوری اسلامی ایران هیچ کدام برای حمل کلاهک هسته ای طراحی نشده اند بنابراین به طور کامل خارج از صلاحیت قطعنامه جدید شورای امنیت هستند و از این جهت جای هیچ نگرانی نیست.

وی با بیان اینکه متن قطعنامه بسیار روشن است، خاطرنشان کرد : قطعنامه به موشکهایی اشاره می کند که به طور خاص برای حمل کلاهک هسته ای طراحی شده اند و موشکهای ما بدین منظور طراحی نشده اند.

افزایش همکاری ها درباره روش های انتقال آب و تبادل مجرمان و محکومان

رشید مردوف، وزیر امور خارجه ترکمنستان که صبح یک‌شنبه، برای یک دیدار رسمی وارد کشورمان شده است با دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر امورخارجه کشورمان در این دیدار ضمن تاکید بر ارتقای مناسبات بین جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان خاطرنشان کرد: روابط دو جانبه جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان در سطح بسیار خوبی قرار دارد و پیرو دیدار قبلی رییسان‌جمهور دو کشور تصمیمات خوبی برای توسعه مناسبات دو کشور اتخاذ شده است.

در ادامه ظریف بر همکاری دو کشور در زمینه مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی در منطقه تاکید و گفت: داعش یک تهدید جدی برای کشورهای منطقه بوده و لازم است همکاری بیش‌تری در مبارزه با این گروه بین کشورهای منطقه صورت گیرد.

همکاری درباره روش‌های انتقال آب به ایران و ترکمنستان و هم‌چنین تبادل مجرمان و محکومان بین دو کشور به عنوان یک موضوع انسان‌دوستانه از دیگر موضوعات مطرح شده از سوی ظریف در دیدار با وزیر خارجه ترکمنستان بود.

فعالیت های هسته ای ایران همچنان ادامه دارد/سال پانزدهم دیگر به ظرفیت ۱۹۰ هزار سو می رسیم

علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با موضوع" ابعاد فنی برجام" گفت: همواره اعلام کردیم به تفاهم بدست آمده در لوزان پایبندیم بنابراین در جلسات وین روی مواضع خود پافشاری کردیم و نپذیرفتیم در مواردی که آنها مدنظرشان بود عقب نشینی کنیم.

وی در ابتدای سخنان خود درباره وضع جسمانی اش گفت : شرایط جسمی ام بسیار خوب است و خدا را شکر که توانستم در آخرین جلسات مذاکرات هم شرکت کنم و با نتیجه خوب به کشور بازگردیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مسئله فنی حل نشده ای بود که هفته های آخر به مذاکرات پیوستید؟ ادامه داد : آقای ظریف به آقای روحانی گفت که من حتماً باید در مذاکرات حضور یابم که به رغم نامساعد بودن شرایط جسمانی ام در آن زمان اما بنا به دستور آقای روحانی در مذاکرات حضور یافتم و این لطف الهی بود که خیلی مشکل جسمانی نداشتم و توانستم در مذاکرات شرکت کنم و نتیجه مورد نظر را هم گرفتیم.

صالحی درباره مشکلات فنی مذاکرات در دور آخر افزود: آنچه که در لوزان سوئیس در محورهای فنی به تفاهم رسیدیم پس از آن دبه کردند و به رغم آنکه در بسیاری از موارد تفاهم کرده بودیم آنها خواستار بازنگری جدی در آن بودند.

ظریف منطقه را از نگرانی هسته ای درآورد

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان از صبح یکشنبه راهی کشورهای منطقه شد تا علاوه بر گفتگو در خصوص مسائل دو جانبه در خصوص توافق هسته ای ایران و غرب برایشان توضیحاتی ارایه دهد.

بنابراین گزارش، ظریف صبح یکشنبه سفر منطقه ای خود را با فرود آمدن در خاک کویت آغاز کرد. وی در این سفر چند ساعته با امیر کویت و وزیر خارجه این کشور به گفتگو نشست.

امیر کویت در این دیدار ضمن خوشامدگویی گرم به وزیر خارجه کشورمان، دستیابی به توافق هسته ای با کشورهای 1+5 را تبریک گفت.

شیخ الصباح با استقبال از توسعه همکاری های منطقه ای میان ایران و کشورهای خلیج فارس، ضرورت همکاری برای مبارزه با تروریزم و افراط گرایی در منطقه را مورد تأکید قرار داد.

محمدجواد ظریف نیز با اشاره به توافق اخیر، بحران ساختگی هسته ای را مانعی غیرضروری در راه گسترش همکاری جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها توصیف کرد و افزود: امروز همکاری منطقه ای یک ضرورت فوری و مهم برای همه است.

متن فارسی قطعنامه ۲۲۳۱، برجام و ضمائم آن در اختیار عموم

وزارت امور خارجه کشورمان، متن فارسی قطعنامه شماره 2231 مصوب شورای امنیت، برجام(برنامه جامع اقدام مشترک) و ضمائم هریک از آنها را منتشر کرد.

پرونده 12 ساله مذاکرات هسته ای سرانجام 23 تیرماه 94 با قرائت جمع بندی پایانی مذاکرات از سوی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و فدریکا موگرینی مسئول هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا به پایان رسید.

اصلی ترین مولفه «برنامه جامع اقدام مشترک» در کنار حفظ توانایی های هسته ای ایران، فروپاشی نظام تحریم هایی بود که به صورت چندلایه نظام اقتصادی ایران را هدف قرار داده بود.

موگرینی امروز در تهران/دیدار با ظریف بعد از ظهر

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که روز گذشته دوشنبه خود را در عربستان گذراند امروز در تهران با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به پای گفتگو می نشیند.

بنابراین گزارش، این اولین مسئول از بین اعضای گروه ۱+۵ است که پس از توافق هسته ای موفقیت آمیز با ایران به تهران سفر می کند.

پیش از فدریکا موگرینی، کاترین اشتون مسئول قبلی سیاست خارجی اتحادیه اروپا سال گذشته و در جریان داغ مذاکرات هسته ای با ایران به تهران سفر کرد و به دیدار و گفتگو با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، علی اکبر ولایتی مشاور بین الملل مقام معظم رهبری، حسن روحانی رئیس جمهور و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان پرداخت.

بعضی کشورهای منطقه بخاطر توهم به تروریسم دامن می زنند

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در آخرین مرحله از سفر خود به عراق، شامگاه دوشنبه با حجت الاسلام والمسلمین سید عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار وزیر امورخارجه کشورمان با متفاوت خواندن روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق، اظهار داشت: مردم عراق در خط مقدم مبارزه با افراط و تروریزم قرار دارند و ما هم در این راه همواره در کنار دولت و ملت عراق خواهیم ایستاد.

دکتر ظریف گفت: منطقه ما گرفتار خشونت و افراط است و احساس می کنیم بعضی کشورهای منطقه هم بدون دلیل و بخاطر توهم به آن دامن می زنند.

وی با بیان اینکه ما امنیت منطقه و کشورهای آن را امنیت خودمان می دانیم، تاکید کرد: ما و همه کشورهای منطقه دارای دشمن مشترک هستیم؛ دشمنی که برای او شیعه، سنی، کرد، ترک و عرب فرقی ندارد.

سید عمار حکیم نیز در این دیدار ضمن تبریک توافق هسته ای کشورمان با کشورهای 1+5 گفت: توافق اخیر شما فصل جدیدی از همکاری ها بر پایه گفتگو و دیپلماسی در دوران معاصر را پایه گذاری کرد.

برخورد با فابیوس سنگ محک روابط تهران و پاریس

لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه پس از ۱۲ سال فردا چهارشنبه ۷ مرداد به تهران سفر می کند.

این سفر که هم به دلیل انجام بعد از ۱۲ سال و هم به دلیل حضور فرانسه در بین اعضای گروه ۱+۵ بسیار حائز اهمیت است از سوی رئیس جمهور فرانسه به ارزیابی گذاشته شده است.

فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان کرد:‌ سفر فابیوس به تهران یک آزمون کلیدی برای ایران پس از آن است که این کشور بر سر برنامه هسته‌ای‌اش به یک توافق تاریخی دست یافت.

تشکر از رهبری ایران برای حمایت از مذاکرات/در منطقه به جای تقابل همکاری داشته باشیم

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اروپا پس از دیدار با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نشست مطبوعاتی مشترک با وی گفت: به خاطر دعوت از من تشکر می کنم ما نزدیک به دو هفته پیش در وین به توافق رسیدیم و به خاطر کار سخت هیئت‌ها توانستیم به نتیجه خوبی برسیم. از تعهد و اراده سیاسی آقای ظریف در طول این دوران تشکر می‌کنم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین از رییس جمهور و مقام معظم رهبری کشورمان نیز به دلیل حمایت از مذاکرات هسته ای که به توافق انجامید تشکر کرد و افزود: این توافق نشان می دهد که دیپلماسی و چندجانبه گرایی به نتیجه می‌رسد و اگر تمام طرفین متعهد باشند و تحمل و اراده سیاسی داشته باشند موفق می‌شوند.

موگرینی با بیان اینکه توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 خبر خوشی برای کل جهان است و حالا زمان آن رسیده که بتوانیم اجرای آن را آغاز کنیم خاطرنشان کرد: این اولین ماموریت من به تهران است و در طول اجرای توافق هسته‌ای همکاریهای ما گسترش می‌یابد.

وی با اظهار اینکه توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 از پتانسیل بالایی برخوردار است عنوان کرد: ما فکر می‌کنیم این توافق می‌تواند در 4 زمینه ایجاد همکاری کند و همه این زمینه‌ها برای مردم ایران مثبت است زیرا 60 درصد جمعیت ایران زیر سی سال است و توافق هسته‌ای منجر به سرمایه‌گذاری برای نسل جوان ایران می‌شود.

آمریکا برای جبران بی اعتماد ایرانیان تلاش کند/آغاز گفتگوهای سطح بالای ایران و اروپا

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعدازظهر امروز گفت: خوشحالم که خانم موگرینی که با ایران بیگانه نیست و قبلا در ایران به عنوان شهروند حضور یافته امروز برای آغاز فصلی نو در روابط ایران و اروپا به تهران سفر کرده است.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ما و اتحادیه اروپا دارای روابط گسترده ای بوده ایم و امیدواریم با عبور از بحران بی دلیل و ساختگی هسته ای که منجر به توافق شد فصل جدیدی از روابط بین دو طرف شکل گیرد افزود: در سفر امروز خانم موگرینی بحث های خوبی در مورد اجرای برنامه جامع اقدام مشترک و همچنین آینده روابط ایران و اروپا داشتیم.

ظریف درخصوص برجام گفت: اقداماتی که باید از امروز تا 60 یا 70 روز آینده صورت بگیرد در جلسه امروز مورد بحث قرار گرفت و تصمیم گیری شد که ایران در این مدت با آژانس بین المللی انرژی اتمی برای اجرای تعهدات خود در توافق هسته‌ای به همکاری بپردازد و اتحادیه اروپا هماهنگی های لازم با آمریکا را به منظور آماده سازی برای لغو تحریمها در اجرای توافق هسته ای انجام دهد تا بتوانیم تعهداتمان را مناسب با متن توافق انجام دهیم.

تلاش غرب برای بازگرداندن اعتماد خاورمیانه از طریق گسترش روابط با ایران

با امضای توافق جامع هسته ای بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی اتفاق های جانبی زیادی علاوه بر دست یابی طرفین به توافقی در خصوص مسائل هسته ای رخ داد. یکی از این اتفاق ها را می توان به عنوان بازگشت اعتماد خاورمیانه به کشورهای غربی تحلیل کرد.

بنابراین گزارش، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قدرت های منطقه خاورمیانه همواره در طول دوران حکومت خود مورد آزار و اذیت کشورهای غربی از طرق مختلف قرار گرفته و کشورهای منطقه نیز که از این قاعده مستثنی نبوده اند شاهد بی اعتمادی ایران به غرب بوده اند. اما زمانی که ایران به پای میز مذاکره رفت تا حدی فضای غبارآلودی که غربی ها با شیطنت ها و توطئه های خود در سال های قبل ایجاد کرده بودند روشن تر شد.

پس از ۱۲ سال کشمکش و ثبات حقانیت جمهوری اسلامی ایران و وضوح بیشتر شیطنت کشورهای غربی توافق هسته ای رقم خورد و همین باعث شد که افکار عمومی منطقه خاورمیانه که اعتماد خود را به کشورهای غربی از دست داده بودند کمی به تلاش این کشورها برای جبران گذشته ننگینشان امیدوار شوند.

دعوت اولاند از روحانی برای سفر به فرانسه در ماه نوامبر

لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه صبح امروز در سفری یک روزه به تهران آمده در اولین دیدار خود با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به تبادل نظر و گفتگو پرداخت و سپس در نشست خبری مشترک با وی حضور یافت.

بنا بر این گزارش، فابیوس در این نشست خبری اعلام کرد هدفش از سفر به تهران تقدیم پیام دعوت فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه از حسن روحانی برای سفر به این کشور در ماه نوامبر است.

اجرای طرح گفتگوها در سطح بالای اروپایی بین ایران و فرانسه

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با لوران فابیوس در تهران در نشست خبری مشترک با وی ضمن اشاره به طرح گفتگوها در سطح بالا بین ایران و اروپا، گفت: مدتی است گفت‌وگوهای سیاسی بین دو کشور محدود به حوزه‌ هسته‌ای شده بود و اکنون می‌خواهیم آن را گسترش دهیم و به صورت مرتب گفت‌وگوهایی در سطح مدیران کل، معاونین وزرا و وزرای خارجه دو کشور برگزار شود.

ظریف به اولویت‌های مشترک دو کشور اشاره کرد و افزود: مبارزه با افراط، تروریسم، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و همچنین همکاری در ارتباط با محیط زیست از جمله زمینه‌های همکاری بین دو کشور می‌تواند باشد.

وی با بیان این‌که ما تلاش خواهیم کرد در این حوزه‌ها همکاری‌های مشترکی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: ایران و فرانسه در حوزه‌ هسته‌ای نیز می‌توانند با یکدیگرهمکاری داشته باشند. درحوزه هسته‌ای علاوه بر توافق، ایران با فرانسه در این زمینه دارای روابط دیرینه‌ای بوده و این روابط اجازه می‌دهد که فرانسه حضور گسترده‌ای جهت همکاری با ایران در این عرصه داشته باشد.

پایان پیام/

 

کد خبر 475935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha