ما را بود آبرو ز آب صلوات/ جنت نروم مگر به باب صلوات

خبرگزاری شبستان: علی چمن نژادیان ملقب به شاعر صلوات در نشستی صمیمانه در خبرگزاری شبستان حضور یافت و از چگونگی سرودن این کتاب سخن گفت.

خبرگزاری شبستان-اهواز

علی چمن نژادیان، مدیر کانون فرهنگی سید حسام الدین طباطبایی مسجد امام حسین(ع) جایزان روستای صفر یادمان شهدای گمنام است که کاری ابتکاری و ارزشمند انجام داده و آن سرودن کتاب «سلام نامه و صلوات نامه» است و از این رو به شاعر صلوات شهرت یافته است. از این شاعر گرانقدر 34 عنوان تحقیق و کتاب نگارش و آماده شده که تعدادی از آنها چاپ و مابقی در حال انجام است.

 

از جمله تالیفات وی می توان به دیوان شعر بی نقطه، نور چشم نامه شامل 1100 نکته در ارتباط کلامی خانواده ها، خوشه های پروری شامل داستان های نوجوانان، منظومه عشق حسین(ع) و زینب(س) در قالب مثنوی، تندیس تقوا شامل شرح حال مشاهیر اخلاقی منطقه امیدیه و جایزان، الهی نامه و مناجات نامه با تفریض شیخ حسین انصاریان، نهج الشهدا شامل 1100 جمله از شهدا به فارسی و عربی، دیوان اشعار ولایی در 2 جلد، تاریخ اسلام با عنوان کوفه شهری هزار فتنه و... اشاره کرد.

 

علی چمن نژادیان، در نشستی صمیمانه  میهمان خبرگزاری شبستان در اهواز بود و در این نشست به شرح کاملی از مراحل سرودن کتاب «سلام نامه و صلوات نامه» پرداخت.

 

او سخنان خود را با اهداف سرودن این کتاب آغاز کرد و گفت، کانون فرهنگی هنری سید حسام الدین طباطبایی، در راستای نهادینه کردن فرهنگ صلوات اقدامات بسیاری انجام داده که از جمله آن می توان به تهیه کتاب «سلام نامه و صلوات نامه» اشاره کرد.

 

وی افزود: برای سرودن این کتاب که با عنایات اهل بیت(ع) انجام شد، علمای ربانی از جمله آیت الله ناصری دولت آبادی، آیت الله دکتر محسن حیدری، دکتر سنگری، آیت الله جوادی آملی و سایر اساتید شعر آیینی از جمله استاد سازگار و تجلی بهبهانی عنایات خوبی داشتند و من را به عنوان شاعر صلوات تاریخ اسلام معرفی کردند.

 

وی با بیان اینکه این کتاب به گفته آیت الله حیدری، برای اولین باردر ادبیات فارسی و عربی سروده شده و تاکنون چنین کتابی در طول تاریخ اسلام نداشتیم، تصریح کرد: اساتید و علما نظرشان بر ثبت ملی اثر معنوی صلوات در استان خوزستان بوده که در این راستا پیگیری هایی از سوی میراث فرهنگی و گردشگری، آیت الله حیدری نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، صدا و سیما، اداره کل کتابخانه های عمومی و دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان در حال انجام است.

 

چمن نژادیان، با اشاره به انگیزه و هدف خود برای نگارش چنین کتابی، عنوان کرد: در سال 89 سفری به مسجدالنبی(ص) و مسجد الحرام داشتم که در آنجا با مشاهده مظلومیت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع)، با خود عهد کردم که اگر اجازه دهند با تمام قافیه های شعر فارسی بر پیامبر(ص) و اولاد طاهرش(ص) سلام و صلوات بگویم.

 

وی ادامه داد: پس از اینکه به ایران بازگشتم، سرودن شعر را آغاز کردم، به طوری که در یک شب هزار بیت شعر صلوات سرودم و تاکنون با فضل الهی این ابیات به 12 هزار بیت رسیده است که امیدواریم مورد قبول رسول الله(ص) و حضرت ولی عصر(عج) و حضرت زهرا(س) واقع و لبخندی بر لب ایشان نقش بسته باشد.

 

وی با اشاره به اینکه کتاب سلام نامه و صلوات نامه، در حال حاضر در 12 هزار بیت و در 6 جلد چاپ شده، اضافه کرد: جلد اول و دوم بالغ بر هفت هزار بیت صلوات و در موضوعات مختلف ائمه اطهار(ع)، امامزادگان، شهدا و علمای شیعه، جلد سوم شامل غزلیات در سه هزار بیت، جلد چهارم شامل قصاید در 2 هزار بیت، جلد پنجم هزار بیت لالایی های مذهبی و جلد ششم بحر طویل است که در 2 تا سه هزار بیت صلوات به چاپ می رسد.

 

شاعر صلوات، با بیان اینکه تاکنون سه جلد از این کتاب چاپ شده و جلد چهارم و پنجم هم در حال چاپ است، اذعان داشت: کتاب سلام نامه و صلوات نامه بنا به نظر اساتید در نوع خود بی نظیر است و در سطح کشور جایگاه خود را پیدا کرده که این امر مرهون تلاش های همه دوستان به ویژه کانون فرهنگی هنری سید حسام الدین طباطبایی است.

 

وی با تقدیر از دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان جهت حمایت از این کتاب، تاکید کرد: در همه استان های کشور خصوصا در بحث خرید حمایت های بسیاری از ما شده ولی در خوزستان به جز تفقدی که دبیرخانه کانون های مساجد استان داشته متاسفانه حمایت های خوبی در خصوص خرید و نشر کتاب صورت نگرفته است.

 

وی ابراز کرد: علما به من گفتند تعداد کتاب صلوات نامه را به 14 جلد برسانم و هدفم این است که 14 جلد صلوات در زمینه های مختلف بگویم که تاکنون صلوات های مناسبتی در اعیاد، وفات ها، مسائل اجتماعی مردم، صلوات هایی ویژه مراسم و جشن های عروسی، جشن تولدها و... کار کردم که به فضل الهی یک کار بکر و خوبی شده و می توانیم هم در حوزه کودکان و نوجوانان، هم در حوزه های علمی، دانشگاهی و حوزوی و هم در حوزه اجتماعی، فرهنگ صلوات را نشر دهیم.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری سید حسام الدین طباطبایی جایزان، با اشاره به اینکه صدا و سیمای خوزستان و آیت الله حیدری بسیار به دنبال نشر فرهنگ صلوات در سطح کشور هستند، یاد آور شد: با توجه به اینکه این اثر فاخر از خوزستان که پایتخت ورود تشیع است و صلوات به عنوان پرچم تشیع و حلقه اتصال تمام مسلمین می باشد، می تواند همچون خورشید و کعبه نورانی شود.

 

وی اظهار کرد: در سالی که همدلی و همزبانی نام گرفته، می توان زبان ها و دل ها را به معارف صلوات مترنم کرد و انتظار دارم مسئولان در خصوص ثبت ملی و نشر صلوات و رسیدن به مخاطبان حمایت های جدی تری به عمل آوردند چرا که این کتاب قابلیت این را دارد که در سطح استان از جهت فرهنگی مانور دهد.

 

وی خاطر نشان کرد: قرار است مستند شاعر صلوات از سوی صدا و سیما تولید شود و انتظار می رود نهادهای فرهنگی همچون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات، اداره کتابخانه های عمومی و... دست به دست هم دهند و این سرود الهی و نص کلام پروردگار را که شعار و پرچم تشیع است در سطح استان و کشور مورد توجه قرار دهند و یک پایگاه و جایگاهی برای معرفی آن قرار دهند.

 

پایان پیام/

کد خبر 476114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha