ادای احترام اطباء سنتی ازبکستان به مقام بوعلی سینا

خبرگزاری شبستان: تاریخ مانند شیخ‌الرئیس به خود ندیده است اما شخصیت این حکیم بزرگ در دنیا چندان شناخته شده نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، یک گروه هشت نفره از اطباء سنتی کشور ازبکستان به سرپرستی محمدی همرایف، رئیس فرهنگستان طب سنتی ازبکستان شنبه، دهم مرداد به مقام شامخ شیخ‌الرئیس بوعلی‌سینا ادای احترام کردند.

 

بنابر این گزارش، آئین ادای احترام به مقام شامخ حکیم هزاره‌ها با حضور گروه 8 نفره اطباء سنتی کشور ازبکستان، آیت‌الله غیاث‌الدین طه‌محمدی رئیس بنیاد، مدیر کل میراث فرهنگی و اعضای هیئت امنای بنیاد برگزار شد.

 

اطبای سنتی ازبکستان با نیت نذری و ختم قرآن بر مزار حکیم هزاره‌ها حاضر شدند و بعد از عطرافشانی و اهدای گل به مزار شیخ‌الرئیس بوعلی‌سینا ختم قرآن را تلاوت کردند.

 

این گزارش می افزاید: رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا در این مراسم از دکتر محمدی همرایف، رئیس فرهنگستان طب سنتی ازبکستان که به فارسی صحبت می‌کند خواست تا نوشته‌های روی سنگ مزار بوعلی‌سینا را بخواند و برای همراهان ازبکی خود ترجمه کند.

 

آیت‌الله غیاث‌الدین طه‌محمدی در ادامه با اشاره به قصیده عینیه که دور تا دور ساختمان آرامگاه نوشته شده است، از گروه ازبک خواست که این قصیده را نوشته و به زبان خود ترجمه و نشر دهند.

 

وی با بیان اینکه بوعلی‌سینا صدها کتاب در فنون مختلف از جمله طب، فلسفه، طبیعیات و... و رساله‌هایی چون رساله عشق، رساله موسیقی و... تالیف کرده است بیان کرد: حدود 70 تا 80 درصد کتاب‌های ابن‌سینا در حمله افغان‌ها به اصفهان سوخت.

 

رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا با اشاره به اینکه شخصیت بوعلی‌سینا در تاریخ بی‌نظیر است گفت: تاریخ مانند شیخ‌الرئیس به خود ندیده است اما شخصیت این حکیم بزرگ در دنیا چندان شناخته شده نیست.

 

وی در ادامه با بیان اینکه برای معرفی شخصیت بوعلی‌سینا به کشورهای چین، ازبکستان، بلاروس، اتریش و آلمان سفرهایی داشته ایم ابراز کرد: شخصیت این استاد بزرگ و متعالی شیخ‌الرئیس بوعلی به شکلی است که در کشورهای جهان از شرق تا غرب بهتر از ایران شناخته شده است.

 

رئیس فرهنگستان طب سنتی ازبکستان نیز با اشاره به اینکه از بخارا محل زادگاه بوعلی‌سینا به همدان سفر کرده‌اند اظهار کرد: محل زادگاه بوعلی، روستای افشانه است.

 

محمدی همرایف ادامه داد: در روستای محل تولد بوعلی موزه و دانشگاهی با اسم این حکیم بزرگ وجود داد. یک مقبره نمادین نیز برای بوعلی در روستای افشنه ساخته و تندیس حکیم هزاره‌ها نصب شده است.

 

رئیس فرهنگستان طب سنتی ازبکستان در ادامه خواهان ایجاد رابطه فرهنگی با همدان شد و بیان کرد: هیچ کجای دنیا به اندازه ایران اسلامی عظمت این حکیم بزرگ را به دنیا نشان نداده است.

 

همچنین، در بخش دیگری از مراسم، اطبای سنتی ازبکستان از محوطه بام آرامگاه بازدید کردند. و در این مراسم ظرفی سفالی که تصویر ابن‌سینا بر آن نقاشی شده و به مدیر کل میراث فرهنگی استان اهدا شد.

پایان پیام/

کد خبر 476198

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha