قالب‌شكنی و نوآوری نیاز جدی خوش‌نویسی است

خبرگزاری شبستان: داور بخش خط‌نقاشی جشنواره هنر جوان معتقد است، قانون‌شكنی و نفی كردن قالب های قبلی توسط افراد جدید و اختراع شیوه‌های دیگر یكی از نكاتی است كه هنر ما و به‌خصوص خط‌نقاشی به آن احتیاج دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، نصرالله افجه‌ای، چهره ماندگار هنر خوش‌نویسی و داور بخش خط‌نقاشی هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی هنر جوان، انتخاب موضوع برای یك جشنواره را نیازمند كار كارشناسی و علمی دانست و این‌طور بیان كرد: انتخاب شایسته یك موضوع در جشنواره باید اصلی‌ترین توجه شورای سیاست‌گذاری آن باشد و به گونه‌ای انتخاب شود كه هنرمند در جمع‌آوری منابع اطلاعاتی دچار اشتباه نشود.


وی تصریح كرد: اینكه بعضی از هنرمندان بدون شناخت و در برخورد اولیه با فراخوان جشنواره سعی می كنند تولید اثر داشته باشند از اساس كار اشتباه و غیر حرفه ای است. این هنرمندان كه خودشان را بی نیاز از كسب اطلاعات می پندارند، سعی می كنند متناسب با ذهنیات خود تولید اثر داشته باشند و نقش  مطالعه را ناچیز و نادیده می انگارند.


این استاد ممتاز خوش‌نویسی وجود دانش نسبت به موضوع جشنواره را نه تنها متوجه خود هنرمند بلكه نیاز تیم داوری هم دانست و بیان داشت: بنده هم با اینكه تاكنون در بسیاری از جشنواه ها داور بوده ام و با بسیاری از موضوعات قرآنی آشنایی كامل دارم ولی باز برای اینكه دچار اشتباه نشوم می كوشم از منابع گوناگون اطلاعات كسب كنم و این توصیه را هم به داوران دارم كه حتما نسبت به پیرامون جشنواره و كارهایی كه در دوره های پیشین رسیده است شناخت كسب كنند تا داوری خوبی داشته باشند.


وی درخصوص انتخاب موضوع حدیث كساء برای بخش خط‌نقاشی هنر جوان خاطرنشان كرد: شناختن حدیث كساء كه جایگاه والای حضورت فاطمه زهرا (س)، پدر، شوهر و فرزندانش را نشان می دهد و به جایگاه والا و شناخته شدۀ  آن ها در آسمان ها و در میان فرشتگان الهی اشاره دارد و انتخاب آن برای بخش خط نقاشی هنر جوان می تواند دریچه تازه ای را در ذهن و نگاه هنرمند نسبت به ائمه باز كند.  


افجه ای با بیان اینكه یك هنرمند باید با خود فكر كند كه حضور او در یك جشنواره چه خدمت فرهنگی می تواند در ارتقای آن داشته باشد، با ذكر مثالی این طور بیان داشت: در یك جشنواره ای كه با موضوع آیات كوثر فراخوان داده بود خانمی بدون اینكه نسبت به هنر نقاشی و خوش‌نویسی شناختی داشته باشد و صرفاً به جهت ارتباط و علقه ای كه با این موضوع داشت شركت كرده بود و نسبت به انتخاب نشدن اثرش اعتراض داشت كه بنده در جواب او گفتم كه صرف دوست داشتن شما نسبت به موضوع چه كمكی به پیشبرد اهداف جشنواره دارد. چیزی كه توجه هنرمندان به آن می تواند ارزش جشنواره ها را مضاعف و چند برابر كند.


وی مسن بودن افراد را ملاك تعیین هنرمند بودن آن ها ندانست و گفت: جوان یا پیر بودن خیلی مهم نیست بلكه كسی مطرح است كه حرفی برای گفتن دارد و صاحب ایده و نوآوری است. به نوعی افراد پیش‌كسوت زیربنای هنر هستند و وجودشان در كنار جوان ترها لازم است ولی این را باید توجه داشت جوان ها هستند كه با علم و ایده های جدید خود تحول در دنیای هنر ایجاد می كنند.


این چهره ماندگار قالب شكنی و نوآوری را نیاز جدی خوش‌نویسی به شمار آورد و گفت: قانون‌شكنی  و نفی كردن قالب های  قبلی توسط افراد جدید و اختراع شیوه های دیگر یكی از نكاتی است كه هنر ما و به خصوص خط نقاشی به آن احتیاج دارد. در طول دو هزار سال و در دوره‌های مختلف خطوط مختلفی را تجربه كرده ایم. زمانی خط نستعلیق توسط میرعلی تبریزی از تركیب خط‌های نسخ و تعلیق كه خط نرمی‌ است ایجاد و مطرح شد و زمانی خط ثلث و خطوط دیگر مطرح شد و این نشان می دهد كه هنر همواره پویا و دینامیك است.

 

پایان پیام/

کد خبر 476421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha