به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روزنامه تلگراف، اين مقام سابق سيا يک از مقامات ارشد اين آژانس است که براي اولين بار اذعان مي کند که تکنيک هاي بازجويي از مظنونان القاعده پس از حوادث 11 سپتامبر 2001 در واقع همان «شکنجه» بوده است.
تاکنون هيچ يک از مقامات سيا هيچگاه از واژه «شکنجه» براي صحبت کردن در خصوص تکنيک هاي بازجويي از مظنونان استفاده نکرده بود.
در برنامه پانوراماي بي بي سي، از «آلوين بازي کرونگارد» که طي سال هاي 2001 تا 2004 به عنوان مدير اجراي سيا، سومين مقام را در اين آژانس داشت، پرسيده شد که آيا «غرق آب» و وارد کردن استرس شديد به زندانيان را «شکنجه» مي داند يا خير.
وي به مجري اين برنامه گفت: بگذاريد اينگونه توضيح دهم که در اين شرايط مظنون در بدترين شرايط ممکن قرار داده مي شود. پس من معتقدم اين، شکنجه است.
«کرونگارد» گفت اطلاعاتی که با شکنجه از مظنونان به دست مي آمد، در اختیار دستگاههای اطلاعاتی انگلیس نیز قرار مي گرفت. ما هر چیزی را که گمان مي کرديم ممکن است برای انگلیس هم جالب باشد، در اختیار آنها قرار می دادیم.
کرونگارد در پاسخ به اين سوال که آيا انگليس هم مي دانست اين اطلاعات با شکنجه بدست آمده يا خير، گفت : تصور اين موضوع سخت است که آنها از اين موضوع بی خبر بوده باشند.
سال گذشته سيا در گزارشي که توسط سناي آمريکا منتشر شد، به استفاده از قدرت خود براي شکنجه مظنونان و دروغ گفتن به کنگره در خصوص آن متهم شد.
اوباما برخي از جزئيات اين موضوع را در گزارشي منتشر کرد و آن را بر خلاف ارزش هاي آمريکا دانست. اما مقامات ارشد کنوني و سابق سيا مدعي بودند که اين تکنيک ها در آن زمان قانوني بوده و نبايد آن را «شکنجه» خواند.
پس از انتشار گزارش سنا، مايکا هايدن رئيس سيا طي سال هاي 2006 تا 2009 به تلگراف گفت که اين گزارش توسط دموکرات ها «سياسي سازي» شده است.
«جان برنان» رئيس کنوني سيا تاييد کرده است که شماري از ماموران سيا از تکنيک اي نفرت انگيزي استفاده مي کرده اند که بايد توسط همه محکوم شود ولي از لفظ شکنجه استفاده نکرد.
پایان پیام/
نظر شما