به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، نشست بررسی نقش ائمه جماعات در ارتقای بهره وری مساجد روز گذشته با حضور حجت الاسلام حاتم پوری، معاون سابق جذب و ساماندهی ائمه جماعت و حجت الاسلام بابا دایی سامانی، معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه علمیه تهران به همت خبرگزاری شبستان در محل مسجد علی بن الحسین(ع) برگزار شد. چکیده مهم ترین مطالبی که توسط کارشناسان در این نشست مطرح شد، شامل موارد زیر است:
حجت الاسلام حاتم پوری:
«علم اندوزی و توان پاسخگویی»، «اخلاق و شخصیت امام جماعت» و «سازماندهی و مدیریت مسجد» از ویژگی امام جماعت موفق است.
امام جماعت نباید فقط به تربیت بچه های مسجد اهتمام داشته باشد بلکه باید با افرادی که در مسجد حضور نمی یابند نیز ارتباط صمیمانه و دوستانه برقرار کند.
مرکز رسیدگی به امور مساجد با انسجام و وحدت و برنامه ریزی صحیح سعی کرد، بسیاری از اختلافات درونی مساجد را حل کند.
با برگزاری جلسات با بسیج، هئیت امنا و کانون های فرهنگی هنری تلاش کردیم همه ارکان مسجد فعالیتشان را تحت نظر امام جماعت انجام دهند تا مشکلات مساجد کمتر شوند.
20 هزار هئیت امنای مساجد تحت پوشش مرکز رسیدگی به امور مساجد قرار گرفتند.
وقتی توقع داریم سه نوبت نماز در مسجد بر پا شود، قبل از آن باید وضعیت معیشتی امام جماعت تامین شود.
مظلوم ترین روحانیون ائمه جماعات هستند که مستقیم در دسترس مردم هستند اما امکانات زیادی در اختیار ندارند.
حجت الاسلام بابادایی سامانی:
به طور کلی حضور طلاب برای ادامه فعالیت براساس انتخاب خود فرد است و خود افراد برای امامت مسجد اعلام آمادگی می کنند.
بهترین زمان توانمندسازی طلبه برای امامت مسجد همان دوران طلبگی است. حوزه های علمیه در این زمینه باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشند تا در زمان فعالیت مهارت کامل داشته باشند.
در دوران قبل انقلاب و سال های گذشته حوزه های علمیه با مشکلاتی مواجه بودند و توان حوزه های علمیه برای گسترش کمی و خدمات دهی برای طلاب محدود بود. اما نظام حوزه علمیه با تمام محدویت ها، حوزه را به عنوان حوزه نگاه داشت. نگاه معنوی و اهداف الهی یکی از مسائل مهمی است که حوزه را سرپا نگه داشته است.
حوزه علمیه برای مبلغین و ائمه جماعات در رشته های مختلف دورهای کوتاه مدت و بلند مدت و مهارت های تبلیغ برگزار می کند.
جلسات متعددی میان مرکز رسیدگی به امور مساجد و مرکز مدیریت حوزه علمیه تهران برای افزایش همکاری و آموزش در رشته های مختلف برای طلاب برگزار می شود.
شهر تهران، کمبود امام جماعت ندارد بلکه کمبود مسجد دارد. بسیاری از افراد امام جماعت خوبی هستند اما مسجدی برای خدمت دهی ندارند.
اکثریت حوزویان تمایل به امامت جماعت و خدمت دهی در مسجد دارند.
مشروح این گزارش در روزهای آینده منتشر می شود.
پایان پیام/
نظر شما