خبرنگاری شغل نیست مسئولیتی اجتماعی است

خبرگزاری شبستان: ۱۷ مرداد تقویم هجری شمسی روز تلخ و شیرینی برای قشری زحمت کش و پر تلاش است که به خاطر انجام رسالت و مسئولیت اجتماعی خویش، از جان نیز مایه گذاشته اند.

خبرگزاری شبستان/ اردبیل

17 مرداد هر سال یادآور روز تلخ و شیرینی است که قشر اندکی از جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد، تلخی آن به خاطر از دست دادن برادر عزیزی است که در راه حرفه و مسئولیت خود جان خویش را فدا کرده و شیرینی آن نیز به خاطر مورد توجه قرار گرفتن این قشر اندک و البته ضعیف جامعه تنها به مدت یک روز است.

 

این روز پاسداشت قلم و سالروز شهادت مظلومانه محمود صارمی خبرنگار پرتلاش خبرگزاری جمهوری اسلامی تلنگری برای این قشر است که باید در ایفای مسئولیت اجتماعی مصالح اجتماع را بر مصالح فردی ترجیح داده و رسالت خویش را به بهترین نحو به سرانجام برسانند.

 

در این مسئولیت اجتماعی به مانند دیگر مسئولیت ها باید و نباید هایی وجود دارد که متاسفانه غبار غربت و فراموشی هر روز بیشتر از دیروز بر چهره این مسئولیت اجتماعی می نشیند و آن را به درون تاریکی ها هدایت می کند و تا جایی پیش خواهد رفت که دیگر اثری از این باید و نباید ها و در یک جمله اخلاق خبرنگاری دیده نخواهد شد.

 

پیشکسوتان و صاحب نظران این حرفه، اخلاق هایی برای این داشتن این مسئولیت برشمرده اند که سر تیتر همه آنها عبارتند از صدق سخن، بیان واقعیت ها، رعایت انصاف و عدالت و در آخر اخبار سودمند.

 

 امروزه گسترش رسانه های جمعی و گروهی در شبکه های ماهواره ای و فضای سایبری بر هیچ کس پوشیده نیست و اهمیت فعالیت این قشر نیز به واسطه همین گسترش ها و جهت دهی مطالب این قشر به جامعه و افکار عمومی روز به روز بیشتر می شود و بر کسی پوشیده نیست.

 

حال ذکر این نکته واجب است که امر اطلاع رسانی و رسالت خطیر خبرنگاری از دید اسلام مورد غفلت واقع نشده است به طوری که امام موسي كاظم (علیه السلام) در رهنمودي امانتي را كه مردم بر گردن رسانه ها دارند، اين گونه بيان مي دارند: «ان من واجب اخيك ان لاتكتمه شيئاً تنفعه به لامر دنياه و آخرته، از جمله حقوق برادر مومن تو بر تو اين است كه او را از آنچه به مصلحت امر دنيا و آخرتش است آماده كني و (اخبار و اطلاعات مفيد را) از او نپوشاني».

 

باید به جرات بیان داشت که هر چه در وصف این قشر گفته شود باز جایی برای سوزن انداختن دارد چراکه مظلومیت این قشر و خطیر بودن رسالت او دستان قلم به دست گرفته را آنقدر سنگین می کند که دیگر جایی برای نگارش نمی گذارد و انگار همه عوامل دست به دست هم داده اند تا این قشر برای همه در مظلومیت و پشت پرده فعالیت کند.

 

اما آنچه که در آخر این گزارش مد نظر است، توصیه برای رعایت اخلاق حرفه ای خبرنگاری است؛ شاخصه های همچون رعایت انصاف، صدق گویی، صحت گفته ها، رعایت شرافت خبرنگاری، قبول نظرات و انتقادها، عدم تجاوز به حریم خصوصی و احترام به فرهنگ ها نباید در اخلاق و کردار این قشر  به فراموشی سپرده شود که آثار زیان بار آن در جامعه هیچ گاه و با هیچ منطق و فلسفه ای قابل جبران نخواهد بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 477547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha