به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران در نشست خبری که به مناسبت روز خبرنگار در شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اصحاب رسانه گفت: خبرنگار نقش آگاهی دهنده دارد و کار آن صرفا دادن یک خبر نیست بلکه آگاهی بخشی در تمایل ابعاد به افراد جامعه از وظایف وی است.
وی با بیان اینکه خبرنگار می تواند با آگاهی درست و منطقی مسیر انحراف و غلط را نشان دهد، خاطرنشان کرد: خبرنگاری یک کار ارزشی است چرا که خبرنگار می تواند مسیر صحیح و تقوا را اعلام و برگزیند.
چمران با بیان اینکه خبرنگار نباید در تفکرات حزبی و جناحی غرق شود، تصریح کرد: یک خبرنگار باید واقعیت ها را درک کند و در مقابل درخواست های وسوسه انگیز و تهدیدهای مختلف استقلال خود را حفظ کند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امیدوارم خبرنگاران راه شهدای رسانه و خبر را دنبال کنند و حقایق را آنگونه که می باید جلوه دهند، اذعان داشت: برای همه خبرنگاران آرزوی موفقیت دارم.
وی با بیان اینکه رسانه ها در سایر کشورها از شیوه های پیچیده ای برای جذب مخاطب استفاده می کنند، تصریح کرد: مردم ایران از هوش بالایی برخوردارند و تسلیم شنیده ها نمی شوند و در کسب اطلاعات تحقیقات بیشتری می کنند.
چمران با بیان اینکه شورای اسلامی شهر تهران در پرداختن به مسایل شهری به همکاری مردم نیاز دارد، اذعان داشت: خبرنگاران پل ارتباطی بین مردم و مدیریت شهری محسوب می شوند.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر انتقال پایتخت گفت: باید تمام ابعاد این موضوع بررسی شود و سوالاتی که توسط کارشناسان در این خصوص مطرح می شود، پاسخ داده شود و اینکه یک پایتخت چه ویژگی هایی باید داشته باشد آیا باید تنها شهر سیاسی باشد، درآمدهای آن از کجا کسب می شود؟
وی با اشاره به مسایل اصلی شهر تهران خاطرنشان کرد: آبادانی شهرها از مناطق روستایی می گذرد یعنی اگر در روستاها شغل و درآمد کافی وجود نداشته باشد روستاییان به شهر مهاجرت می کنند و این مشکلات بیشتری به دنبال دارد. اگر ما می خواهیم پایتخت را منتقل کنیم برای آن است که مشکلات حل شود اما بهتر است ابتدا مشکلات ریشه یابی شده سپس به حل آنها اقدام کنیم.
چمران با بیان اینکه طرح تفصیلی شهر تهران تکمیل شده، خاطرنشان کرد: این طرح جامع در تهران راهبردی است و با این طرح 20 ساله می توان شهر را اداره کرد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه طرح تفصیلی هر 5 سال یک بار مرور می شود و اصلاحاتی در آن انجام خواهد شد، اذعان داشت: در سال نخست 1400 تا 1600 موضوع جدید و اصلاحی از طریق شهرداران به کمیسیون ماده 5 ارایه شد و از بین آن 400 مورد برای اصلاح در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و موارد قابل اصلاح پس از بررسی اصلاح شد.
چمران با بیان اینکه بر اساس طرح تفصیلی در تمام نقاط شهر نباید بلندمرتبه سازی انجام شود، اظهار داشت: بلندمرتبه سازی در نقاط خاصی در شهر تهران در نظر گرفته شده تا به این وسیله از ازدحام جمعیت بیشتر در پایتخت جلوگیری کنیم و به جای آن به فضای سبز شهری اضافه کنیم.
وی در خصوص ساخت و ساز میدان سپاه اظهار داشت: سپاه، شهرداری و جمعی از اعضای شورای شهر به صحن شورای شهر تهران دعوت شده اند و توضیحاتی نیز در این خصوص ارایه کرده اند.
رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه ساخت و ساز میدان سپاه در حریم درجه یک قرار ندارد، خاطرنشان کرد: به نظر من در این منطقه با توجه به شیب زمینی که دارد بین 7 تا 8 طبقه می توان احداث کرد اما شورای عالی شهرسازی باید تصمیم نهایی را بگیرد.
چمران با بیان اینکه همه پادگان های شهر تهران در پهنه G نیست ولی باید در این پهنه باشند و برخی از پادگان ها نیز در پهنه M هستند، خاطرنشان کرد: یکی از پیشنهادات این است که به خاطر حفظ فضای شهری، پادگان ها در پهنه G بمانند و خارج نشوند.
وی به آخرین وضعیت طرح تهران، سرای قرآن و دارالقرآن اکباتان اشاره کرد و گفت: تهران سرای قرآن یک کار فرهنگی وسیعی است.
چمران با بیان اینکه شهر تهران در کل دنیا نخستین شهر قرآنی است که بیشترین فعالیت در این شهر صورت میگیرد، اظهارداشت: خوشبختانه فعالیت های قرآنی در شهر تهران افزایش یافته است.
وی در خصوص سرنوشت پاساژ علاءالدین نیز گفت: دو گروه کارشناس از سوی دیوان عدالت اداری برای این پاساژ در نظر گرفته شده است تا پیگیری که با ریاست دیوان عدالت اداری داشتیم، آنها قول دادند در دو هفته آینده نتیجه قطعی را اعلام کنند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: دیوان عدالت اداری از ما خواستهاند که در خصوص پاساژ علااءلدین زیاد فشار نیاوریم تا آنها بتوانند کارهای کارشناسی خود را انجام دهند و سریعتر تصمیم نهایی را بگیرند که البته به عقیده من کار کارشناسی پاساژ علاءالدین تا دو هفته آینده به پایان نمیرسد و قطعاً برای صدور حکم، زمان زیادی لازم است.
چمران در خصوص تخریب باغات در منطقه یک نیز خاطرنشان کرد: استفاده از قیر و ریختن آن پای درختان یکی از شیوههایی است که در گذشته نیز برای تخریب باغات مرسوم بوده است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از باغات به این شیوه در حال خشک شدن هستند و شورای شهر به عنوان نمونه باغ بزرگی که در حال خشک شدن بود پیگیری کرد و نامهنگاریهای لازم را انجام داد، خاطرنشان کرد: بر اساس قانون جایی که باغ بوده و هم اکنون فاقد یک درخت هم باشد باز هم باغ است و این در حالی است که تعداد قابل توجهی از باغات در شهر به شیوههای مختلف خشک شدهاند.
وی با اشاره به نقش رسانه ها در افزایش حساسیت در خصوص خشکاندن درختان و تخریب باغات تصریح کرد: از زمان اجرای مصوبه برج باغات توانستهایم باغات را حفظ کنیم که البته باز هم آمادگی داریم که چنانچه طرح و ایده جدیدی از سوی مسئولان مطرح شود آن را مورد بررسی قرار دهیم.
چمران در ادامه در خصوص سازمان مدیریت بحران و سولههای ساخته شده از سوی این سازمان خاطر نشان کرد: شورای شهر در بحران به صورت جدید ورود داشته است و ارتقا آن را در دستور کار قرار داده الست و ما تاکید داشتهایم که تعداد سولهها که هم اکنون 110 سوله است به 400 سوله برسد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: سولههای اشاره شده خاص زمان بحران بوده که البته در حال حاضر از این سولهها برای ورزش بانوان استفاده میشود که باید در زمان بحران نوع کارکرد در این سولهها تغییر پیدا کنند.
وی در ادامه در خصوص آخرین وضعیت پارک پردیسان خاطر نشان کرد: در این خصوص صحبتهایی با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاونین وی صورت گرفته است و شهرداری آمادگی را دارد که این پارک را به عنوان یک پارک عمومی برای شهروندان تبدیل کند.
چمران گفت: سازمان حفاظت محیط زیست بنا دارد از پارک پردیسان به عنوان یک پارک تخصصی بهرهبرداری کند که هنوز اعتبارات لازم برای این کار از سوی سازمان فراهم نشده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پایان در خصوص آخرین وضعیت واگذاری پروژه مصلی به شهرداری گفت: هنوز اتفاقی در این خصوص نیفتاده است.
پایان پیام/
نظر شما