صالحی: با کمک خبرنگاران حوزه کتاب می توانیم مشکلات نشر را برطرف کنیم

خبرگزاری شبستان: مراسم تقدیر از خبرنگاران کتاب همزمان با روز خبرنگار و با حضور دکتر سید عباس صالحی؛ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید غلامی جلیسه؛ مدیر عامل خانه کتاب و جمعی از خبرنگاران حوزه کتاب در باغ زیبا برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، «مجید غلامی جلیسه»؛ مدیر عامل خانه کتاب در ابتدای این برنامه خطاب به خبرنگاران حوزه کتاب گفت: امروز روز شما است. این روز را به شما تبریک می گویم. این که در طول یک سال با مشقت فراوان و تلاش بسیار مترصد هستید که اتفاقات حوزه کتاب را اطلاع رسانی کنید، کار بسیار سخت و مهمی است.امیدواریم که موقعیت های بهتری برای وضعیت کاری و معیشتی خبرنگاران پیش بیاید تا با فراغ بال کار خود را دنبال کنند.

جلیسه اظهار داشت: در خانه کتاب، بسترسازی برای فعالیت های بیشتر خبرنگاران در حوزه کتاب و استفاده از پیشنهادات و تجربیات ارزشمند خبرنگاران دغدغه ای جدی به شمار می رود.

وی درباره ارتباط خانه کتاب با خبرنگاران بیان کرد: سال گذشته پس از برنامه روز خبرنگار، نشستی با حضور خبرنگاران حوزه کتاب و با موضوع وضعیت نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و آسیب شناسی آن برگزار شد.

مدیر عامل خانه کتاب ادامه داد: در آخرین روزهای سال گذشته هم افتخار داشتیم که میزبان خبرنگاران باشیم. امسال هم برای اولین بار در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، سالن کتاب و رسانه را ایجاد کردیم که متعلق به خبرنگاران و اصحاب رسانه بود.

 

باز هم توجه اصحاب رسانه به کتاب و نشر در روز خبرنگار

در بخش دیگری از این مراسم، فعالان رسانه به ایراد سخنرانی در موضوع مشکلات حوزه کتاب پرداختند. کتابسازی به عنوان یکی از مشکلات حوزه نشر،جای خالی گزارش کتاب در رسانه‌ها،  بازاریابی و جای خالی تبلیغات کتاب، مغفول ماندن نشر الکترونیک ومخاطب شناسی آن و شناسایی روش هایی جدید منطبق بر نیازهای روز برای معرفی کتاب از جمله مطالبی بود که اصحاب رسانه به آن اشاره کردند.

 

انتظارات معاون فرهنگی از خبرنگاران حوزه کتاب

دکتر سید عباس صالحی؛ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم که به دلیل ملاقاتش با نجف دریابندری با تاخیر به این مراسم رسیده بود، در پایان این نشست، ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: از دوره ای که توسعه اجتماعی جدی تر شده و ما به دنیای مدرن وارد شده ایم، حوزه رسانه و خبرنگاری اهمیتی ویژه تر یافته است. اجتماع آنقدر چند لایه، بزرگ، گسترده و متنوع شده که رسانه ها به عنوان مویرگ های اتصالات اجتماعی به شمار می روند و از این منظر مورد توجه قرار می گیرند.

صالحی ضمن تاکید بر اهمیت رسانه و خبرنگاری  در حوزه فرهنگ، گفت: بخش های متنوع زندگی اجتماعی گرچه پیچیده و مهم اند، اما هیچ بخشی به اندازه فرهنگ از این پیچیدگی برخوردار نبوده و نیست. در حوزه فرهنگ، فعالیت روزنامه نگاران اهمیت موکدی پیدا می کند که چون کتاب پایه فرهنگ است نقش خبرنگار کتاب از اهمیت بیشتری برخوردار است.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه سخنانش انتظاراتی را از خبرنگاران به طور عام و از خبرنگاران حوزه کتاب به طور خاص مطرح و دراین باره بیان کرد. وی با تاکید بر این که یکی از مهم ترین فعالیت های رسانه و خبرنگاران حوزه نشر توجه به خطرات جدی و حساسیت های این است، درباره این خطرات چنین توضیح داد: کیفیت زدایی به معنی کیفیت نازل کتاب‌ها و غلبه کمیت بر کیفیت در حوزه نشر یکی از معضلات این حوزه است که باعث شده روند نیمه‌سوادی و کم‌سوادی فرصت‌هایی را برای انبوه‌سازی در حوزه نشر فراهم کند که ما باید به دنبال راه حلی برای غلبه بر این بحران باشیم.

 وی با اشاره به اینکه اقتصاد نشر دچار مشکل است و بحران تیراژ وجود دارد افزود: از فعال کردن کتابخانه های عمومی، تخصیص بودجه به کتاب و کمک به منابع کتابخانه های عمومی به عنوان برخی از راهکارهای افزایش تیراژ کتاب می توان نام برد و کتابخانه ها را منابع مهمی برای افزایش کف تیراژ کتاب دانست.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: با کمک خبرنگاران حوزه کتاب می توانیم این مشکلات را برطرف کنیم.

صالحی همچنین نقش رسانه ها را در مطالبه گری از سازمان های رسمی مهم دانست و تصریح کرد که این مطالبه گری می تواند فعالیت سازمان ها را در حوزه کتاب و نشر افزایش دهد و درباره یکی دیگر از نقش های خبرنگاران گفت: ظرفیت برخی از سازمان ها در حوزه هایی مانند تولید، توزیع و مصرف ناشناخته است. خبرنگاران می توانند به فعال سازی ظرفیت های نهفته سازمان های رسمی و غیر رسمی کمک کنند.

وی ضمن تاکید بر کارکرد رسانه ها در دیپلماسی فرهنگی نشر گفت: کتاب هایی که از زبان های مختلف به فارسی ترجمه می شود و ترجمه کتاب های فارسی به زبان های دیگر، نقطه ای برای تعامل فرهنگی با جهان به شمار می رود. تعاملاتی که در حیطه کتاب بین ملت ها صورت می گیرد، مانا است و خبرنگاران در این پل ارتباطی فرهنگ مانای ملل که کتاب است، نقش اساسی دارند.

صالحی همچنین درباره نقش خانه کتاب در ارتباط با خبرنگاران حوزه کتاب گفت: ارتقاء منزلت خبرنگاران، ارتقاء دانش و مهارت خبرنگاران حوزه کتاب و ارتقاء همبستگی خبرنگاران حوزه فرهنگ اهمیت خاصی دارد.خانه کتاب می تواند در ارتقاء منزلت خبرنگاران، دانش و همبستگی آن ها نقش مهمی داشته باشد. امیدوارم تعامل با خبرنگاران کتاب در یک ساز و کار متداوم اتفاق بیفتد.

رونمایی کتاب «چاپ نوشت؛ کوته نوشت هایی در باب کتاب»، تالیف مجید غلامی جلیسه و  پخش کلیپ با موضوع نشست های خانه کتاب با حضور خبرنگاران، بخش‌های دیگری از برنامه بزرگداشت روز خبرنگار با اجرای «مارال دوستی» بود.

پایان پیام/

کد خبر 477685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha