به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، هوشنگ جزی، مدیر اجرایی طرح بین المللی منارید (تقویت و انسجام سازمانی در راستای مدیریت یکپارچه منابع طبیعی)، شامگاه گذشته(17 مرداد) در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان، گفت: هدف اصلی پروژه، رفع خلاء ها و موانع قانونی موجود و مدیریت یکپارچه منابع طبیعی از طریق توسعه و تقویت هماهنگی و همکاری بین بخشی، ظرفیت سازمانی و اشتراک دانش و نیز به نمایش گذاشتن شیوه های موفق و پایدار مدیریت آب و اراضی است و اینکه چطور در یک حوزه آبخیز تمام مواردی که می تواند، به پایداری، زنده کردن خودباوری در مردم و تامین امنیت غذایی و مشارکت آنان کمک کند را داشته باشد و این موارد لحاظ و استفاده شود.
وی با بیان اینکه این طرح در سال 2011 (1390) در ایران آغاز و ابتدا در پنج استان کشور اجرایی شد، اظهار داشت: این پروژه با سیاست های صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی در چهار محور جلوگیری از تخریب سرزمین، حفظ آب های بین المللی، حفاظت از تنوع زیستی و تغییر اقلیم همسو است.
مدیر اجرایی پروژه منارید، با تاکید بر اینکه این پروژه، دبیرخانه پروژه های بین المللی در ایران است، خاطر نشان کرد: پروژه منارید در ایران استعداد آن را دارد که به عنوان یک چتر حمایتی برای برنامه های توسعه پایدار کشور در راستای جذب کمک های بین المللی عمل کند.
جزی، با اشاره به موضوع جامعیت در برنامه ششم توسعه، اجرای این پروژه را سبب همکاری و ارتباط موثر بین دستگاه های دولتی و تشکل های مردمی دانست.
وی افزود: در چارچوب برنامه توسعه پایدار و یکپارچه کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، این پروژه در هفت کشور (ایران، اردن، الجزایر، تونس ، مراکش ، مصر و یمن) اجرا می شود و در ایران نیز با مشارکت صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF)، برنامه توسعه ملل متحد (UNDP ) و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور آغاز و درحال اجرا است.
مجید پورعیسی، معاون برنامه ریزی و اشتغال خراسان شمالی نیز با بیان اینکه پروژه منارید باعث همکاری و همیاری مسئولان و مردم می شود، اذعان داشت: با اجرایی شدن این پروژه، احساس حضور موثر در مردم ایجاد می شود که مشارکت آنان را به همراه خواهد داشت.
وی با ابراز امیدواری از به نتیجه رسیدن این پروژه در مدت زمان تعیین شده، تصریح کرد: زمان بندی این پروژه تا پایان برنامه ششم توسعه است و ۱/۵ میلیارد تومان ظرف شش سال باید تامین اعتبار شود.
در حوزه کارگاهی، تکنسین نداریم
غلامرضا سلیمانی، عضو هیئت مدیره و معاون سازمان صنایع کوچک نیز در این جلسه با بیان اینکه تعداد 941 شهرک و نواحی صنعتی در کشور وجود دارد که 858 تعداد آن به بهره برداری رسیده است، عنوان کرد: توسعه و تکمیل کلیه زیر ساخت های مورد نیاز برای استقرار صنایع در شهرک ها و نواحی صنعتی و بهبود فضای کسب و کار صنایع کوچک در جهت آمادگی کشور برای ورود موثر در حوزه تولید و صنعتی شدن کشاورزی و خدمات غیرمولد، سیاست کلی و مورد توجه سازمان صنایع کوچک است.
وی با اذعان بر اینکه سالانه برای 50هزار نفر از شاغلان واحدهای صنعتی، دوره های آموزشی برگزار می شود، گفت: کمتر از 50 درصد نیروهای کارگری در صنایع کوچک، مهارت دارند.
وی اضافه کرد: این آمار نشان می دهد، در حوزه کارگاهی تکنسین نداریم و شمار تحصیلکرده و فارغ التحصیلان بدون مهارت زیاد است.
سلیمانی، لزوم شهرک های فناوری در استان ها و اتصال دانشگاه با شهرک فناوری را مورد تاکید قرار داد و از شناسایی 320 طرح داخل شهرک های صنعتی برای سرمایه گذاری خارجی خبر داد.
وی از تخصیص بیمه تکمیلی برای بنگاه های کوچک زیر 50 نفر خبر داد و اظهار داشت: از آنجایی که صنایع کوچک کشور عمدتا توان مالی کافی برای خرید بیمه مناسب و پوشش خطرات احتمالی خود را ندارند، این بیمه به کمک آنان خواهد آمد.
وی تاکید کرد: صنایع کوچک کشور با استفاده از این بیمه، با ریسک کمتر و ضریب امنیت بالاتری در فرآیندهای تولید و توزیع محصولات خود فعالیت می کنند.
عضو هیئت مدیره سازمان صنایع کوچک، با بیان اینکه امروزه توسعه از طریق خوشه ای نقش محوری و بارزی در سیاست های اقتصادی و صنعتی کشورهای توسعه یافته ایفا می کند، گفت: دیگر بنگاه های کوچک به صورت تکی رقابت پذیر نیستند.
سلیمانی افزود: اگر رویکرد های گذشته تمرکز بیشتری بر اقتصاد کلان داشته اند، اینک کسب و کار خرد، باعث افزایش قابلیت رقابت واحدهای کوچک، بهبود ارتباطات شبکه ای، ترکیب رقابت و همکاری بمنظور تقویت یادگیری و نوآوری، ارتقاء سطح همکاری واحدهای کوچک و بزرگ و تقویت مثلث همکاری خوشه ها، دولت و دانشگاه مورد تاکید و توجه بیشتری قرار می گیرد.
وی بر ایجاد زمینه برای بسترسازی و حرکت استان خراسان شمالی به سوی رشد و سرمایه گذاری تاکید و عنوان کرد: 45 درصد اقتصاد را در کشور، این بنگاه ها شکل داده اند.
سلیمانی اضافه کرد: باید به مردم استان کمک شود به سوی کار تولیدی حرکت کنند و در این خصوص باید بسترها را آماده سازی و از سرمایه گذاری های رقابت پذیر، حمایت کرد.
وی تصریح کرد: ایجاد انگیزه در مردم برای حرکت به سوی کارهای مولد باید صورت بگیرد و سازمان صنایع کوچک نیز از ایده فارغ التحصیلان برای آموزش و یا معرفی، استقبال خواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما